SÜT DİŞLERİ ÇÜRÜMESİN!!

Bebeğiniz gece uyumadan önce biberon ya da anne sütü alırsa, ağızda biriken süt bakteri oluşumuna ve dolayısı ile çürüğe neden olur. Bu nedenle özellikle gece beslenmesi sonrası dişlerin temizliğine özen gösterilmelidir. Unutmayın! Anne sütü ve inek sütü doğal şeker içerir.
 
BİBERON ÇÜRÜĞÜNDEN KORUNMAK İÇİN ÖNERİLER

• Bebeğinizin gece ağzında biberonla uyuma alışkanlığını önleyin.
• Biberondaki süte şeker, bal, pekmez gibi tatlandırıcılar ilave etmeyin.
• Bebek beslendikten sonra mutlaka su içirin.
• İlk dişlerin çıkmasıyla gece ve sabah beslenmeleri sonrasında temiz, ıslak bir tülbent ile dişlerini silerek temizleyin.

BİBERON ÇÜRÜĞÜ DEYİP GEÇMEYİN!
Biberon çürüğü olan dişler tedavi edilmezse, ağrı yapar ve iltihaplanır. Bu nedenle bebek huzursuzlanır ve beslenme düzeni bozulur. İltihap alttan gelecek kalıcı dişleri de etkileyip şekillerinin bozuk olmasına neden olur. Bu dönemlerde diş çekimleri de risklidir. Çene ve diş yapısının henüz oturmamış olması ile ağızda ya da diş yapısında konuşmayı etkileyecek derecede bozulmalara neden olabilir. Bu nedenle diş çekilecek duruma gelmeden önlem alınması gerekir.

BİBERON EMMEDİĞİ HALDE BEBEĞİN DİŞLERİ ÇÜRÜDÜYSE...
Biberonun yanı sıra emziklerin ağlayan bebekleri susturmak amacıyla bal, pekmez, reçel gibi tatlandırıcılara batırılarak verilmesi de biberon çürüklerinin bir başka ve önemli bir nedenidir. Bunun yanı sıra, dişler sürdükten sonra oyalanmak amacıyla bebeğin eline verilen karbohidratlı ve şekerli gıdalar da diş çürüklerine neden olur. Çocuğu bu tür gıdaların yerine elma, havuç gibi besin değeri yüksek; diş temizliğine yardımcı gıdalara yönlendirmek daha doğrudur.

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE