“MIŞ GİBİ” OYNANAN OYUNLAR

SANKİ HAYVANAT BAHÇESİ
Çocuğunuzun oyuncak sepetine bir bakalım... Neler var orada? Mesela hayvan oyuncakları var mı? Aslan, ayı, tavşan, arı... Çocuklar hayvanları çok sever ve mutlaka her çocuğun birkaç tane hayvan oyuncağı vardır. Hayvanları evinizde belli odalara ve köşelere koyun. Hatta onların yaşadığı mekanları simgeleyen bir düzenleme de yaparsınız daha da keyifli olacaktır. Örneğin, o sevimli Arı Maya’yı arı kovanı gibi biçimlendirdiğiniz bir battaniyenin içine yerleştirin ya da sevimli tavşanın önüne bir havuç koyun. Şimdi siz hayvanat bahçesinde çalışan bir rehber olun ve o da hayvanat bahçesine gelmiş gibi yapsın. Her hayvan hakkında bilgiler verin. Hem çok eğlenecek hem de onun bilgi dağırcığına katkıda bulunacaksınız.

BAKKALCILIK
Bazı meslek grupları seçip (doktor, itfayeci vb) onlar gibi davranmak çocuğunuzun gelişimi için çok önemli. Örneğin, bakkal olun ve o da müşteri. Bakalım ufaklık sizden ne almaya gelmiş?..

MASKELİ BALO
Gün gelecek gerçek partilere gidecek, balolara katılacak ama henüz çok küçük. Sadece masallardan ve çizgi filmlerden tanık olduğu balolar ona ne keyifli geliyor bir bilseniz. Yüzünüzde maskeler (Maske yoksa kolayca bir kağıda çizip, boyayıp ve lastik takarak yeni bir maske yapabilirsiniz.) meyve sularınızı yudumlarken, ona gerçekten bir sarayda olduğunu ya dahayal ettiği mekanda olduğunu hissettirin. Ve tabii dans...

ŞARKICILIK
Sevdiğiniz bir parçaya klip çekebilir ya da ona play back yaptırabilirsiniz. Ama onun da sizden bir şarkı isteyeceğini atlamayın ve hazırlıksız yakalanmayın. Bir mikrofonunuz yoksa da dert değil saç fırçası, diş macunu ne güne duruyor?..

TAKLİTLER YAPMAK
Taklit etmek çocuğun sosyal gelişimi için çok önemli. Çocuklar taklit ederek öğrenir ve büyürler. Özellikle de sizi. Ama bir hayvanı ya da bir arabayı taklit etmesi ya da nasıl taklit edebileceğini düşünmesi de bir o kadar faydalı ve eğlenceli olacaktır. Siz de eğleneceksiniz...

KAMP
Kamp yapmayı hengi çocuk sevmez? Gerçekten bir çadır olmasa da evinizde çadır kurmak için yeterli malzemeler var. 2 sandalye ve bir çarşaf gayet iyi iş görür. Çadırınızın içinde uyku tulumlarınız ve mataralarınız da var. Aman el fenerlerini unutmayın! Çünkü çocukların en sevdikleri kısım akşam vakti. Perdeleri kapatın çadırın içine geçin ve gerçekten kampta gibi davranın. Sabah olunca neler yapılacağının iş bölümünü de yapın. O balık tutsun, siz de pişirin. Gerçekten pişirmenizi tavsiye ederiz. Çünkü bu oyunu çok seven çocuğunuz uzun süre aç kalmamalı.

AŞÇI OLUN
Ona meyveleri ve sebzeleri anlatın hatta baharatları... Siz şef aşçı o da yamağınız olsun. Gerçek yemekler, gerçek tatlar ve tabii bazen gerçek bulaşıklar da olacak. Ama hem sofra kültürünü hem de yemek yapmayı öğrenecek.

UZAY GEMİSİ
Hadi biraz daha uçalım. Dedik ya çocukların hayal gücü diye... Uzay da bir o kadar cezbeder çocukları. Üst üste koyacağınız karton kutulara bir klavye çizin; düğmeler, lambalar... Ve uzaydasınız. Üstelik evinizde ve sandalyelerinizdeyken. Ve tabii uzayda küçük bir yürüyüş de fena olmayacaktır.


 

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE