YENİ YILI KARŞILMAYA HAZIRLANIRKEN: ARALIK 2008

Bildiğiniz gibi, son birkaç ay da yoğun ve keskin enerjileriyle global düzeyde hepimiz için sıkıntılı geçti. Şimdi 2008’i geride bırakmaya hazırlanırken, yeni bir yıla yepyeni umutlar ve eğer becerebilmişsek arınmış, değişmiş, dönüşmüş olarak kendimizi hazırlayabileceğiz.

Aralık ayının özellikle ilk on beş günü gerçekten de bizi değişime zorlayacak enerjilerle dolu. Hatalarımızı geçmişte bırakıp kendimizi gelecek için yeniden yapılandırmamız gerektiğine işaret eden bir durum bu…

AYIN ÖNEMLİ GÜNLERİ:

1 Aralık, iyimser duygular ve coşkuyla umutlar geliştirebileceğimiz bir gün. İşbirliği, uyum ve ilişkinin temsilcisi Venüs ile neşe, bolluk, bereketin temsilcisi Jüpiter Oğlak burcunda kavuşum halinde olacaklar.

5 Aralık’ta yazılı ve sözlü iletişimin temsilcisi Merkür, önce Uranüs ardından da Satürn ile gerilimli açı içerisinde olacak. Gökyüzünde oluşan ilk değişken T-Kare açısı gerilimini hissettirmeye başlayacak. Merkür’ün Yay burcunda zarar gören bir konumda olduğunu hatırlayacak olursak, düşünmeden konuşmamaya dikkat etmekte yarar var. Abartılı bir ifade ile anlamını aşacak şekilde konuşabileceğimiz gibi, ayrıntıları atlayan, dağınık, huzursuz bir zihnimiz de olabilir. Hareketin ve öfkenin temsilcisi Mars’ın da Güneş’e yaklaşmakta olduğunu görüyoruz. Mars’ın ateşli enerjisiyle öfkemiz hemen kıvılcım alıp tartışmaya başlayabiliriz. Bu gerilimli etkiler altındayken günlük yaşantımızda evde ve trafikte tedbirli ve dikkatli olmamız gerekli.

6 Aralık’ta Merkür Satürn ile kare açı yaptığında, kimsenin bizi dinlemediğini zannedip karamsar düşüncelere kapılabiliriz. Hemen ardından Neptün ile uyumlu etkileşimi, belki de sözlerimizin gerçekte bir anlam ifade etmediğini fark etmemize neden olabilir!

8 Aralık’ta Venüs’ün Kova burcuna girmesiyle sosyalliğimiz artarken, bir yandan da Kova’ya özgü mesafeli yakınlıklar ve özgür alanlara ihtiyacımız olacak. 4 Ocak’a kadar devam edecek olan bu süreçte salt arkadaşlık ve grup çalışmaları değil, toplumsal konular da gündemimizi meşgul edecek.

12 Aralık bu ayın en zor ve karışık günü olarak gözüküyor. İkizler-Yay aksında oluşacak yoğun Dolunay’ın bunda epeyce payı var, ancak iş bununla bitmiyor! Enerjinin ve hareketin gezegeni Mars’ın Uranüs ve Satürn’e vereceği açılar bizleri oldukça sıkacak ve sınırlayacak enerjileri doğuracak. Böylece gökyüzünde bu ayın ikinci değişken T-Kare açısı gerçekleşmiş oluyor! Kendi isteklerimizi veya kızgınlıklarımızı keskin bir şekilde ifade etmekle korku yüzünden harekete geçememek arasında gel gitler yaşayabiliriz. Bu durumda öfkenin içimizde patlaması ve baş ağrısı, tansiyon gibi sıkıntılar doğurması mümkün. Kaza, yangın  potansiyeli ise yine uyanık olmamızı gerektiren bir husus.

Dolunay’ın Merkür-Plüto kavuşumunla etkileşim halinde olması Dolunay’ı bir kat daha yoğunlaştırıp önemli kılıyor. Yazılı ve sözlü iletişimin temsilcisi Merkür, 1 Ocak 2009’a kadar Oğlak burcunda yolculuk edecek. Bu süreçte daha pratik ve hayata geçirilebilir düşünce ve hedeflere sahip olabileceğiz.

Bu kadar yoğun ve sıkıştıran enerjileri yumuşatabilecek umut veren uyumlu açılar da mevcut. Yay’daki Güneş’in Kova’daki Neptün ile uyumlu etkileşimi farkındalığımızla birlikte yaratıcı yönlerimizi güçlendirirken, umut ve hayallerimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olabilecek. Yaşamın umut veren yönlerine mi odaklanacağız, yoksa karamsarlığa kapılıp kendi kendimizi bir kapana mı sokacağız? Hangi tarafta olacağımıza biz karar vereceğiz.

16 Aralık’ta gerilim yaratan bir başka enerji ortaya çıkıyor. Yay’daki Mars, Başak’taki Satürn ile kare açı yaparak bizleri zorlayacak. Yapabileceklerimizi gücümüze göre ayarlayabilirsek başarılı olmamamız için bir neden yok. Korku veya aşırı tedbir yüzünden girişimlerimizi gerçekleştirmekten geri durmayalım.

17 Aralık’ta bu kez Mars Kova’daki Neptün ile uyumlu açı içerisinde olacak. Bu enerji karışıklık yaratabileceği gibi, umut ve ideallerimizin peşinden gidebilme fırsatı da  verebilir. Gerçekte ne istediğimizin farkına varmamızı sağlar. Vizyonumuzu gerçekleştirebilmek için harekete geçmemize neden olabilir.

21 Aralık 14:05’te Güneş Oğlak burcuna girdiğinde “Kış Gündönümü” (Kış soltisti) ile birlikte en kısa günü yaşayacağız. Hemen ertesinde Güneş ile Plüto uzun yıllardır ilk kez bir kış soltistinin ardından kavuşum yapacaklar. Yeni yıla doğru ilerlerken kendimizi yenilemek, arıtmak, yepyeni deneyimlerle adeta kendimizi yeniden yaratmak anlamında kullanabileceğimiz çok önemli bir enerji bu. Sahip olduğumuz gücü ortaya koyabilecek durumda olacağız.

27 Aralık’ta ise iki önemli gökyüzü olayı var. Bunlardan ilki sabah saatlerinde hareket, enerji ve öfkenin temsilcisi Mars’ın Oğlak burcuna geçecek olması. 4 Şubat’a kadar devam edecek olan bu süreçte hedeflerimize sabır ve dikkatle adım adım ilerleyebileceğiz. Bir diğeri ise, Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Yeniay. Yeniay yepyeni gelişmeleri veya tazelenmeleri ifade eder. Bu enerjiyi en çok Oğlaklar ve karşıt burcu olan Yengeçler hissetmekle birlikte, kişisel doğum haritalarında Yeniay’ın düştüğü yaşam alanında önemli dinamikleri tetiklenen herkes etkilenecek. Bir ay boyunca hedef ve amaçlarımıza doğru sabır ve dikkatle ilerleyerek başarıya ulaşabileceğiz.

28 Aralık 22:00’de 01 derece 07 dakika ile Oğlak burcunda her ikisi de Akrep burcunun yönetici gezegeni olan Mars ve Plüto buluşacaklar. Kararlı, azimli ve hırslı olduğumuz bir dönemdeyiz. İçimizdeki gücün farkındalığıyla hareket edebileceğiz.

31 Aralık’ta zorlayıcı enerjileri ile neredeyse bizler için bitmek bilmez gelen bir yılı nihayet geride bırakıyoruz. Yılın son günü gökyüzü yine oldukça hareketli. Merkür Jüpiter ile birleşirken; Satürn, Başak burcunda 16 Mayıs 2009’a kadar devam edecek olan geri hareketine başlayacak. Yeni yıla daha iyimser duygularla, neşeli bir şekilde girebileceğiz. Ancak geçmiş hatalarımızdan dersler alarak, kendimizi daha iyi ve mutlu hissedeceğimiz bir gelecek için hayatımızda gereken değişiklikleri yapmamız gerektiğini de unutmamalıyız.

Yeni yıl tüm fırsatları ve meydan okumaları ile bizi bekliyor!  Herkese sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum.

 

 

 

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE