YILIN EN HAREKETLİ AYI: ARALIK 2009
- 1 Aralık 22:28 itibariyle 1 Temmuz’dan beri geri gitmekte olan Uranüs direkt harekete geçiyor.

- Bu ay biri 2 Aralık’ta İkizler burcunda, diğeri ise yılın son günü olan 31 Aralık’ta tam iki Dolunay birden deneyimleyeceğiz. Son Dolunayda 10 derece 20 dakika ile Yengeç burcunda 21:23’te “Parçalı Ay Tutulması” gerçekleşecek.

- İlişkinin, dengenin, uyumun, güzelliğin ve estetiğin temsilcisi Venüs 2 Aralık 00:05’ten 25 Aralık’a kadar artık Yay burcunda.

- Merkür de 5 Aralık 19:25’te Oğlak burcuna giriş yapacak.

- 16 Aralık’ta 14:03’te Yeniay, Yay burcunda gerçekleşiyor.

- Hareketin ve enerjinin temsilcisi Mars 20 Aralık’ta 15:27’de 10 Mart 2010’a dek sürecek geri hareketine başlıyor.

- 21 Aralık 19:48’te “Kış Gündönümü” gerçekleşecek. En uzun geceyi yaşayacağız. Güneş Oğlak burcuna giriyor.

- 25 Aralık 20:18 itibariyle Venüs bu kez 19 Ocak 2010’a kadar konuğu olacağı Oğlak burcuna geçecek.

- 26 Aralık’ta ise, 16:39’dan itibaren 21 derece 48 dakika ile akıl, mantık ve muhakemenin temsilcisi Merkür, 15 Ocak 2010’a dek sürecek geri hareketine başlıyor.

- Bu ayı önemli kılan bir başka unsur, Oğlak burcunda Güneş, Merkür ve Venüs’ün Plüto ile kavuşum içerisinde olmaları. Bu sayede kişisel yaşamlarımızda kendimize uygun yeni bir görev ve sorumluluk modeli oluşturup ilerleyebileceğiz. Yaşam felsefemizi gözden geçireceğimiz bir döneme giriyoruz.

- Ayrıca Jüpiter, Chiron ve Neptün kavuşumları da geçmişin hatalarını geride bırakmamızı sağlayacak bir vurguya sahipler.

BU AY NELER DENEYİMLEYECEĞİZ VE BUNLAR FARKINDALIĞIMIZI NASIL ETKİLEYECEK?
2 Aralık’ta 09:32’de İkizler’de oluşan Dolunay oldukça önemli ve anlamlı. Zira Aralık önemli etkileşimlerle başlıyor. 1 Aralık’ta Chiron, Merkür ve Neptün’ün oluşturduğu açılar bir çeşit yansıtma ve iyileşme zamanına işaret ediyor. Eğer kendimizi isteklerini gerçekleştirememiş, engellenmiş hissediyorsak buna neden olan konuları dile getirmek, karşımızdakine yansıtarak kendimizi ifade etmek için ideal bir gündeyiz. Uranüs’de aynı gün ileri harekete geçiyor olacağından daha rahat bir şekilde kendimizi, bireyselliğimizi ortaya koyabiliriz. Bu seferki Dolunay yine sağlık konularına dikkat çekerken, huzursuzluk, ilgi dağınıklığı ve dikkatsiz iletişime karşı uyarıyor ve  bizleri sakin olmaya, hayatın keyifli ve neşeli yönlerini de görmeye çağırıyor.

Venüs’ün 2 Aralık’tan 25 Aralık’a kadar Yay burcunda sürdüreceği yolculuğu Yayları diğer ateş gruplarıyla birlikte ilişkilere yaklaşımlarında daha iyimser, keyifli, atak ve coşkulu yapacaktır. Macera ve özgürlük duygusu ön plana geçecektir. Burada da gözden kaçırılmaması gereken hususlar anlık dürtülere hareket etmemek, bir anlık hevesle sonradan pişman olacağımız ilişkilerin içinde olmamak veya karşı tarafa katı prensiplerle, önyargılı ve hoşgörüsüz yaklaşmamak olmalıdır.

3 Aralık’ta beklenmedik konular veya olaylar ortaya çıkabilir. Ancak, son günlerde yaşadığımız karışıklık veya anlaşmazlıklar varsa, onları giderebilecek durumdayız aynı zamanda. Hemen ertesi gün gerçekleşen Venüs ile Satürn’ün uyumlu açıları kendimiz dahil kimseyi acımasızca suçlamadan bu işi becerebileceğimize işaret ediyor.

5 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna girmesiyle birlikte zihnimiz daha disiplinli, düzenli ancak ağır ve temkinli bir şekilde çalışmaya yatkın olacak. Ciddi, gerçekçi ve uygulanabilir düşünceler üretebilir, iletişimimizde netleşebiliriz. Bu konum hedefe yönelik düşünebilme, konsantre olabilmeyi getirir. Ancak, kendi düşüncelerimizde diretme, diğer bakış açılarına açık olmama veya karamsar düşünmeye yatkınlık gibi olumsuz yönler de yaşanabilir.     

YANLIŞ ANLAŞILMALARA DİKKAT!
6 ve 7 Aralık oldukça yoğun ve zor günler. İlişkilerde dengeyi bulmaya çalışmakta yarar var. Yanlış anlama ve anlaşılmalara açık olduğumuz günlerdeyiz. Sözcükleri seçerek ve dikkatli kullanmalıyız. Para ile ilgili konularda da dikkatli olmamızda yarar var. İşsizlik veya mevcut işimizde ne kadar emniyette olduğumuz gibi konular halen bir sorun olarak kendini hissettiriyor.

Neyse ki 8 Aralık’tan 16 Aralık’a kadar daha yumuşak etkiler altındayız. 16 Aralık’taki Yeniay, Chiron, Neptün ve Jüpiter kavuşumuyla uyumlu açı içerisinde gerçekleşecek. Yeniay ile birlikte hem fiziksel sağlığımız hem de finansal durumumuzda iyileşmeler, yenilikler beklenebilir. Yay felsefe, yaşam bilgeliği, etik değerler ve özgürlük, macera duygusunu ifade eden bir burçtur. Bu seferki Yeniay yukarıda belirtilen gezegen birikiminin yanı sıra galaktik merkeze de oldukça yakın bir noktada gerçekleşeceğinden heyecan ve umut verici bir anlam taşıyor. İstek ve arzularınızı belirleyin, hatta kağıda dökün, arada gözden geçirip gerekiyorsa düzeltmeler yapın ve gerçekten isteyin.

19 Aralık ilişkiler açısından biraz kafa karıştırıcı bir gün olarak gözüküyor. Venüs ile Uranüs”ün etkileşimleri beklenmedik durumlar yaratabilir. Enerjimizin yüksek olacağı bir gündeyiz ama aynı zamanda da gerilimli olmaya yatkınız. İlişkilerde veya maddi konularda kendimizi kısıtlanmış, engellenmiş hissedebiliriz. Konulara tarafsızca ve serinkanlı yaklaşmaya özen göstermezsek tartışmalara açık bir durumda olduğumuzu bilelim.

20 Mart’ta Aslan’da geri hareketine başlayacak olan Mars ile birlikte günlük tempomuzda bir yavaşlama görülebilir. Normalde Mars geri hareketini altı hafta gibi bir sürede tamamlar ancak bu kez daha uzun bir süre bu durumda kalacak ve 10 Mart’ta düzelerek yoluna devam edecek. Bu süreç girişimlerimizi, plan ve projelerimizi gözden geçirmek için oldukça elverişli. Yapmak istediklerimizin ne kadar bizi yansıttığını, ne kadar bize uygun olduğunu değerlendirmek için güzel bir fırsat bu.

YATIRIM VE HARCAMALARIMIZI AKILCI YAPALIM
21 Aralık 14:08’te Ay, Jüpiter ve Neptün Kova burcunda kavuşum içerisinde olacaklar. 27 Mayıs ve 10 Temmuz’da da Jüpiter ile Neptün kavuşumunu deneyimlemiştik. Bu son kavuşum olacak. Hem Jüpiter hem de Neptün Balık burcunun yönetici gezegenlerinden olduğu için yaşamımızda Balık temalarının ön plana çıktığı bir süreci tamamlıyoruz. Jüpiter mevcut sınırları aşarak ileriye bakmakla, gelecekle ilgili bir anlam taşırken, Neptün mevcut sınırları çözüp eritmekle meşgul bir gezegen. Kısacası bu dönemlerde alacağımız bütün kararlara dikkat etmemiz, tedbirli olmamız gerekli. Gerçekçi olmayan hedeflere yönelmek veya korkularımız nedeniyle aynı girdaplara girip çıkmaktan sakınmalıyız. Nelerin bizi ilerlemekten geri bıraktığını farkedebiliriz. Ekonomik konularda da bu tema kendini hissettirecek. Enflasyon veya bankacılık sisteminde sıkıntılar beklenebilir. Yatırımlarımızı ve harcamalarımızı akılcı yapmamız büyük önem taşıyor. Ruhsal olarak ise, sevdiklerimizle birlikte olmak ve onların desteğini almak ihtiyacındayız.

Kış Gündönümü (Kış Soltisti) aynı gün 19:48’de gerçekleşiyor. Güneş Oğlak burcuna giriyor. Oğlak burcunun özelliklerini hatırlayalım isterseniz birlikte. Tedbirli, dürüst, kendi hayatının otoritesi olabilecek kapasitede, görev ve sorumluluk gelişmiş, çalışkan, toplumsal, geleneksel olan Oğlak insanı özelliklerini aleyhine işleyecek şekilde kullandığında karamsar, melankolik, otorite ile sorunlar yaşayan, yetersizlik duyguları ve korkular içerisinde kendini kısıtlayan, güvensizken çok güvenliymiş gibi davranan, maddi dünyada etikete, toplumsal prestije fazlasıyla önem veren, aşırı temkinle olabilecek her türlü yakınlığa baştan ket vuran, soğuk ve duygusuz bir portre çizebilir.

Bugün aynı zamanda Güneş ile Plüto kavuşumu Satürn ile gerilimli açı içerisinde olacaklar. Bir hayli zorlayıcı olan bu etki, gerçek özgürlük ve  farkındalık için bizi sınırlarımızı aşmaya, yetersizlik ve eksiklik duygularımızın üstesinden gelmeye çağırıyor. Daha doyumlu ve iyi bir gelecek için takıldığımız, tıkanıp kaldığımız noktalarda zor da olsa dönüşmemiz gerektiğini anlayacağız. Bir çeşit “kendimizi yeniden inşa etme” fırsatıyla karşı karşıyayız diyebiliriz. Değişimin zaman istediğini, bir çırpıda ve zahmetsiz gerçekleşmeyeceğini anlamamız, kendi kendimize bu anlamda çok yüklenmememiz gerekli. Merkür 26 Aralık’ta geri harekete başlarken “Kuzey Ay Düğümü” ile kavuşum yapacağından bu konular üzerinde sistemli ve ayrıntılı bir şekilde düşünmek için uygun bir  dönem açılıyor önümüzde. Yaşantımızı irdelemek, bizi mutsuz eden yönlerinin farkına varıp düzeltmeye çalışmak, bir anlamda kendi hayatımıza özen ve ilgi göstermek için iyi bir fırsat bu.

28 Aralık’ta Venüs ile Plüto Oğlak burcunda kavuşum halinde olacaklar. Hemen ertesi gün Venüs bu kez Satürn ile gerilim yaratan bir açı içerisinde olacak. İlişkiler, para ve değer sistemimiz ile ilgili konularda dikkatli olunması gereken iki gün yaşayacağız.

YILIN SON AY TUTULMASI YILIN SON GÜNÜ GERÇEKLEŞİYOR
Yılın son Ay Tutulması 31 Aralık’ta ay sona ererken gerçekleşecek. Karmanın ve zamanın efendisi, büyük öğretmen Satürn’ün önemli bir konumda olduğu Parçalı Ay Tutulması, Yengeç burcunda oluşacak. Yukarıda sözünü ettiğimiz kendimize, kendi ihtiyaçlarımıza uygun, içimize sinen bir hayatı inşa etmekle ilgili temalar belirginleşecek. Plüto ve Venüs’ün de tutulmaya yaptığı açılar düşünülecek olursa tüm değer sistemimizin elden geçip ayıklanacağı bir zamana giriyoruz. Bunun hemen yeni yıl öncesi olması ilginç bir rastlantı. Gelin hepimiz yaşam ve ilişkilerimiz üzerinde düşünüp, korku ve alışkanlıklarımıza yenilmeden kendimizi gerçekleştirmek adına yeni atılımlar yapmak üzere yeni yıla hazırlanalım.

Herkese mutlu, doyumlu, bolluklu bir yıl diliyorum.
Esen kalın…
 


 


 
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE