VOLEYBOL SEVEN ÇOCUKLAR İÇİN…

Amacı özellikle çocuk ve gençlerin spor yapmalarını sağlamak olan ES Voleybol, amatör branşlarda faaliyet gösteren kulüplere örnek oluşturmak ve tamamen alt yapı çalışmalarına, alt yapı antrenörlerine yönelik, yaygın spor yapma ve yaptırma olanağı sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Kurulalı 7 sene olmasına rağmen milli takımlara giren sporcuları var. Türkiye’de her yaş grubu ve branşda sahaya çıkan ilk 6 kulüp arasında yer alıyor. ES Voleybol sporcu yetiştirirken, çalışanlarının özellikle antrenörlerin grup psikolojisini yönetecek nitelikte olmasına dikkat ediyor. Çalışanlarına hedefler belirleyip eğitimler veriyor. Dolayısıyla ergenlik dönemindeki sporcu çocuklara nasıl davranılması neler yapılması gerektiği ile ilgili doğru iletişim yolları kurulması sağlanmış oluyor.

Lisanlı sporcu sayısını arttırmak, nitelikli sporcu, antrenör ve yöneticileri spora kazandırmak için faaliyet gösteren ES Voleybol, çocukların spor yapmalarını sağlamakla birlikte onları küçük yaşta hayata hazırlıyor. Çoğu zaman yetişkinlerin eğitim ya da iş hayatlarında sonradan kazandıklarını, spor yapan özellikle de takım sporu yapan çocuklar erken yaşta öğreniyorlar. Ayrıca küçük yaşlarda spor yapan çocuklar, program yapma ve bu programa düzenli olarak uyma, sporu eğitim hayatlarıyla birlikte sürdürebilme, ekibe uyum sağlama, kazanmak için birlikte mücadele ederken kaybetmenin de hayatın bir gerçeği olduğunu kabullenme, sorun çözme, yönetme, düzgün duruş ve koordinasyon gibi birçok konuda aslında farkında olmadan kendini geliştirmiş oluyor. Bu çocuklar,  ileriki yaşlarda öğrenmeleri gereken birçok şeyi küçük yaşlarda kazanarak, hem eğitim hem de iş hayatlarında daha başarılı olup, daha kolay bir süreç yaşıyorlar.  

Kuruluş, Koşuyolu Hüseyin Avni Sözen ve Küçükyalı Kadir Has Anadolu Liseleri’ndeki Kış Okulları ve 6-9 yaşlarındaki çocuklar için düzenlenen Atletik Gelişim Okulları eğitimleri ile farklı yaş gruplarındaki çocuklara önce sporu sevdirip, içerisinde çocukların düzgün duruş, koordinasyon, ekiple uyum içinde çalışma, sorun çözme gibi özelliklerini çok yönlü destekliyor.


Nerede: Cenap Şahabettin Sok. NO:29 Koşuyolu, Kadıköy-İstanbul
Tel: (0216) 327 04 30

 

 

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE