KENDİNİ BALEYLE KEŞFET!

Yetişkinler için verdiği klasik bale dersleri ve bedenin farkındalığını yükselterek kendilerini geliştirmek isteyenlere yönelik çalışmalarıyla bilinen Beden Dans Atölyesi'nin kurucusu Ayşe Sun, "bale eğitimi çocuk yaşta başlar" algısının günümüzde değiştiğini ve her yaştan, herkesin ilgilenebileceği bir sanat olduğunu ifade ediyor. Yetişkinlerin bale eğitimine büyük ilgi gösterdiğini belirten Sun, "Bale, günümüzde üniversite öğrencilerinden iş kadınlarına kadar her kesimin ilgi gösterdiği bir hobi haline geldi. 20'li yaşlardan başlayıp, 40 yaş üstüne kadar birçok kişi artık bale ile ilgileniyor. Hobi olarak uğraşanların yanı sıra, 'Tango' ve 'Latin' gibi modern danslarla ilgilenenler de daha estetik bir form için bale eğitimi talep ediyor" diyor.

BEDENİNİN FARKINDA OLAN HERKES BALE YAPABİLİR
Ayşe Sun, herhangi bir fiziki problemi olmayan herkesin bale eğitimi alabileceğini belirterek, şu tavsiyelerde bulunuyor: "Bugün baktığımızda şehir karmaşasından uzaklaşmak için insanlar hobileri olsun istiyor. Hatta dünyada fiziksel engelleri olanların da özel bale eğitimi aldığını görüyoruz. Kısacası bedeninin farkında olan ve kendisine iyi bakan herkes bale yapabilir. Bunun yaşı yok. Yetişkinler için verdiğimiz eğitimler bunun en güzel örneği. Yaş kaç olursa olsun, bale yapmak konusunda istekli olan herkes eğitim alabilir."

OTİSTİK ÇOCUKLAR BALE İLE TANIŞIYOR
Bale eğitimi konusunda bir diğer hedeflerinin de otistik çocuklar olduğunu vurgulayan Sun, "Otistik çocuklar çok farklı alanlarda, çok farklı yeteneklere sahipler. Onları sanatın herhangi bir alanıyla tanıştırıp topluma kazandırmak hedeflerimizden biridir. Ayrıca amatör dans topluluklarının çoğalarak topluma örnek teşkil etmesi için çaba gösteriyoruz" diyor.

Nerede: Ayşe Sun Beden Dans Atölyesi, Mis sk. No:8 Kat:4 Beyoğlu İstanbul
Tel: (0212) 251 62 49

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE