İŞKOLİKLİK CİNSEL YAŞAMI ÖLDÜRÜYOR!

Harvard Bussiness Review Dergisi’nde yayımlanan araştırmaya göre, normalin üzerinde mesai yapan hırslı meslek sahibi ve yöneticiler, özel yaşamlarını ve çocuklarını ihmal ediyor.

Büyük şirketlerdeki meslek sahipleri arasında yapılan araştırma, bu insanların günde 10 saatlik çalışmayı bile yarım gün çalışıyormuş gibi algıladıklarını gösterdi.


Söz konusu şirketlerde çalışan ve çok para kazananların yüzde 45'i işlerine aşırı derecede zaman ayırıyor. Mesleklerine yeni başlayanlar için bu çalışma biçimi haftada en az 60 saat olurken, birçok meslek sahibi 100 saat ve üzerinde mesai yapıyor.
Yüksek mevkilerdeki bu insanlar nadiren tatil yapıyor ve bunların yarısı yılda 10 günden az tatile çıkıyor.

Büyük şirketlerde çalışanların yüzde 45'i, günde 12 saatten fazla çalıştıktan sonra eve döndüklerinde, eşleriyle bir çift laf edecek takati bile kendilerinde bulamadıklarını, dile getiriyor.

Sürekli seyahat eden ve akşam programlarına katılan aynı orandaki meslek sahipleri ise işlerinin tatmin edici bir cinsel yaşamı imkansız kıldığını belirtiyor.

Bu kişilere işlerinin çocuklarıyla ilişkisi üzerindeki etkisi sorulduğunda ise, yine üzücü bir sonuç ortaya çıktı: İşkolikler, uzun saatler çalışmaları yüzünden çocuklarının çok uzun süre televizyon karşısında vakit geçirdiğini, abur cubur yediğini ve disiplinsiz olduğunu itiraf ediyor.

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE