ARALIK 2013

Son aylarda kafamızı meşgul eden iş veya ilişkilerle ilgili konuları gözden geçirip yeniden değerlendirme fırsatını yakaladığımız, bir anlamda meselelerin “çözüldüğü” bir dönemin kapısındayız!

Ancak ay sonuna doğru tüm ilişkilerdeki iletişimimiz bizi oldukça zorlayacağa benziyor! Kritik konuları ay sonuna bırakmamakta yarar var.

3 ARALIK’TA YAY BURCUNDA YENİAY!
Yay, yaşam felsefesi, bakış açısı, deneyimler, inançlar ve  yaşam bilgeliğini temsil eden bir burç. Hayatın anlamını, gerçekliğini ve en önemlisi nerede durduğumuzu sorgulamayı getiriyor doğal olarak. Farkındalık ve ruhumuzun gelişme düzeyine bağlı olarak, düşünce ve inançlarımızı gölge yönleri veya filtrelenmiş halleriyle sergiliyoruz. Çocukluk koşullanmışlıkları, kültürümüze ait gelenek ya da görenekler, ahlak kuralları veya bize bir şekilde öğretilen davranış şekilleri belirliyor “iyi” ya da “kötü”yü! Bunlarla programlanıyor, bunlarla hüküm verir hale geliyoruz zamanla.

İşte bugün, 10 derece 59 dakikada Yay burcunda gerçekleşen Yeniay, bize inanç ve yaşam felsefemizi enine boyuna incelemeyi getirecek. Kanılarla hareket ediyorsak, önyargılı ve haklı olma ihtiyacı içindeysek nedenini, neye, niçin inandığımızı, ne için yaşadığımızı ve hepsinden önemlisi sürdürdüğümüz hayatın kendi felsefemize uygun olup olmadığını sorgulatacak. Hazır Yay’ın yönetici gezegeni Jüpiter de Yengeç’te geri hareketteyken, iç dünyamızın ihtiyaçlarına yönelmemiz, hayattan neler beklediğimizi derinlemesine düşünmemiz daha kolay!

Yay burcundaki Yeniay ile bir ay boyunca yabancılarla yapılan işler, eğitim, yayıncılık, turizm ve felsefi konular ön plana çıkacak.

5 ARALIK’TA MERKÜR YAY BURCUNDA!
Merkür Yay burcunda düşük konumda çalışır. O nedenle daha çok “gölge” diye nitelediğimiz olumsuz yönlerini sergilememiz mümkün. Konunun bütününe takılıp önemli detaylara gözlerimizi kapatma, haklılık peşinde olma, dinleme ve algılama konularında dikkatsizlik eğilimimiz yüksek. Düşünme ve algılama şeklimiz katı prensiplere göre olabilir. Açık fikirli ve dürüst olayım derken, dobralığı karşı tarafı rahatsız edecek bir boyuta taşıyabiliriz. Büyük düşünme ya da boyumuzu aşabilecek konularda söz verme eğilimi güvenilirliğimizi zedeleyebilir.

6 ARALIK’TA MARS TERAZİ’DE!
Savaşçı Mars’ın barışçıl bir burçta rahat etmeyeceği açık! Ancak Mars’ın bu konumu 26 Temmuz 2014’e kadar devam edecek.  Romantizmi, paylaşımları, uzlaşı ve işbirliğini destekleyen, ancak atılgan enerjinin bastırılmasına neden olabilecek bu durum, yakın ilişkilerde öfke, arzu ve isteklerimizi ortaya koyarken bize zorlu deneyimler yaşatabilir.  

Adil davranmak adına çok düşünüp bir türlü karar verememek, yüzleşmelerden kaçınarak dolaylı, pasif agresif bir şekilde kendimizi ifade etmek sık rastlanılan durumlar olacaktır.

13 ARALIK: MERCEĞİMİZİ HEDEFLERİMİZE ÇEVİRİYORUZ!
Jüpiter (Yengeç) Satürn (Akrep) ile ilk 120’lik açısını 17 Temmuz’da gerçekleştirmişti. Şimdi ikincisini oluşturuyor. Bir sonraki ve sonuncusu ise 24 Mayıs 2014’te gündeme gelecek.

Bu etkiyle dikkatimiz etik değerler, kariyer, toplumsal statü, yüksek öğrenim, yurt dışı ve hak hukuk ile ilgili konulara çevriliyor. Ciddi ve planlı bir şekilde emek sarf ettiğimizde hedeflerimize ulaşmamız hiç zor değil! Şimdi atılan adımlar geleceğimizi oluşturacağı için neye niyet edip ne yaptığımıza çok dikkat etmeliyiz.

Zaten 24 Mayıs 2014’te şimdiki ideal, plan ve projelerimizin yarattığı etkilerle yüz yüze geliyor olacağız!

17 ARALIK’TA İKİZLER BURCUNDA DOLUNAY!
Bugün 11:29’da 25 derece 36 saniyede İkizler burcunda, “Galaktik Merkez”in hemen yanı başında bir Dolunay gerçekleşecek! Muazzam bir elektromanyetik enerji alanının devreye gireceğini görüyoruz. Bilgi bombardımanı altında kalacağımız, temposu frekansı  yüksek, bizi değişime zorlayacak bir sürece giriyoruz. Bizim için artık bir önemi kalmamış, zamanını doldurmuş ve gündemimizi gereksiz yere şişiren konular ile ruhumuza hitap etmeyen ıvır zıvır işleri geride bırakacağız. Dolunay ile birleşen Galaktik Merkez’in enerjisi bu bağlamda son derece destekleyici!

Yaşam amacımıza doğru yol alırken elimizi kolumuzu bağlayan eski inanç ve düşünce sistemlerinden özgürleşmemizi kolaylaştıracak. Ancak bu kez biraz daha dikkatli bir şekilde değerlendirmeler yaparak karar vermemiz gerekiyor. Elimine edilecek konuları gözümüzde büyütebiliriz. Hemen kolları sıvamak yerine, birkaç gün bekleyip gerçekçi ve ayaklarımız yere sağlam basar vaziyette olduğumuz bir zamanda bunları hayata geçirmeye çalışalım! Dolunay’ın ardından “Kaos ve Karmaşa yaratan Uranüs” ün, yıllık olağan geri gidişini bitirerek durağanlaşması da bunu gerektiriyor zaten!

Uranüs “farklı olmayı, bireyliği, özgünlüğü, özgürlük ve yenilikler”i temsil eden bir gezegen. Koç burcundaki yolculuğunda cesaret, inisiyatif, yaratıcılık ve bağımsızlığı destekleyecek şekilde çalışır. 17 Temmuz’dan bu yana Uranüs Koç’ta geri gidişini sürdürüyordu. Şimdi direkt harekete geçmek üzere durağanlaşmasıyla, hem iç hem de dış dünyada, büyük çaplı değişimlerin çok yakında olduğunu müjdeliyor.
Farkındalığımızı yükselten ve kuantum alanda sıçrama yaptıracak bir döneme girmeye hazırız artık!

Değişimden korkmayalım! Kendi merkezimizde kaldığımız sürece hayatımızdan neleri ayıklayıp geride bırakacağımızın bir önemi yok. Ya bizi biz olmaktan uzaklaştırıp isyana sürükleyen kısıtlayıcı durumlar değişecek, ya da biz direndiğimizde evren koşulları değiştirerek bizi buna uyum sağlamaya mecbur edecek!

21 ARALIK: EN KISA GÜN!
Bugün gökyüzünde çok önemli yön değişiklikleri var. Bunlardan ilki Güneş’in 19:11 itibariyle Oğlak burcuna girerek Kuzey Yarı’ Küre’de kış, Güney Yarı Kürede Yaz mevsimini başlatması. * Yay burcunun neşeli ve hayata geniş bir açıdan, iyimser bakan idealist enerjisinden sonra, bir ay boyunca Oğlak burcunun disiplin, kararlılık, ciddiyet ve sorumlulukla yapılandırılmış dünyasındayız.

VENÜS GERİ HAREKETE GEÇİYOR!
Aynı gün 23:53’te Venüs Oğlak burcunda durağanlaştıktan sonra geri harekete başlayacak. Gezegenlerin geri gittikleri dönemlerden genelde korkulur, çekinilir. Aslında bitirilmemiş işlerin tamamlanacağı, hangi fonksiyonumuzu temsil eden gezegense o konuda derinleşeceğimiz anlamına gelir.  

Sevgi, ilişkiler, güzellik, estetik, uyum, işbirliği, barış, uzlaşı ve para ile ilgili konuları temsil eden Venüs, Oğlak burcunda geri gittiğinde, ilişkilerimizi, değer sistemimizi, yatırımlarımızı, iş ve özel hayatımızdaki arzu ve amaçlarımızı sorgulamak üzere bizi derinleşmeye çağırır. Zaman ve enerjimizi yanlış iş, yanlış eş veya dengesiz bir ilişkiye yatırım yaparak ziyan mı ediyoruz, yoksa yaşanan bütün sıkıntılara karşın “değiyor!” duygusunu mu alıyoruz?

Duygusal veya maddi anlamda gerçekten neye ihtiyacımız olduğunu, neyi sevip hayatımızda var olmasını istediğimizi gerçekçi bir şekilde sorgulamaya başlıyoruz.

Venüs 31 Ocak 2014’e dek Oğlak’ta geri gidiyor olacak. Bu süreçte eski sevgililerin, eski iş fırsatlarının veya  ortaklıkların şu andaki şartlara göre tekrar değerlendirilmek üzere yeniden karşımıza çıkmasını bekleyebiliriz. Ödemeyi unuttuğumuz, atlanmış faturalar veya hesaplardaki hatalar genelde bu dönemlerde karşımıza çıkar. Ancak bunların, hepsiyle işimizin bitip geride bırakılması için yaşandığını hatırdan çıkarmayalım.

24 ARALIK: MERKÜR OĞLAK BURCUNDA!
12:13 itibariyle iletişim, mantık ve muhakemenin temsilcisi “Tanrıların Habercisi” Merkür, Oğlak burcuna geçiyor. Odağımızı ciddi ve önemli konulara çeviriyoruz. Hayatımıza doğru bir yön verip buna göre inşa etmenin sorumluluğunu almak durumundayız.

Merkür Oğlak’tayken olumsuz düşüncelere kapılarak  karamsarlaşmanın, ya da dar kafalılığın tuzağına düşmemeye çalışalım.

19:05’te ise, Güneş (Oğlak) ile Neptün (Balık) arasında altmışlık uyumlu bir açı oluşacak. Oğlak’ın sert ve zorlu yönleri, Neptün’ün yumuşak ve şefkatli enerjisiyle harmanlanıyor. Daha anlayışlı ve empatik olabileceğimiz bir gündeyiz. Ancak bu durum yarının keskin enerjileriyle darma duman olmaya aday!

25 ARALIK: MARS (TERAZİ) - URANÜS (KOÇ) DÜELLOSU!
Dün akşamın yumuşak enerjilerinin ardından, gökyüzünde “Öncü T-Kare” dediğimiz zorlu ve meydan okuyan bir açı oluşumu etkinleşmeye başlıyor. UranüsMars karşıtlığına Plüto ( Oğlak)’nun kare açı yapacağı bu oluşum, 8 Ocak 2014’e dek etkinliğini sürdürecek. Evlilikte, ortaklıkta veya genel anlamıyla tüm ilişkilerde, ve para ile ilgili konularda durup dururken önümüze bizi kışkırtan olaylar veya durumlar gelebilir. İş münakaşa boyutuna gelmeden halletmekte yarar var. Hatta mümkünse kritik konularda zıtlaşmamak akıllıca olacaktır. Zira bu durum, kazananın olmayacağı, her an güçler savaşına dönüşecek anlamsız bir noktaya taşınabilir.

26 ARALIK: DİYALOGLAR YUMUŞUYOR!
Son birkaç gündür uçlarda gezinen ilişkilerdeki iletişim dinamikleri bugün biraz diniyor gibi! Merkür (Oğlak) ile Neptün (Balık) 11:03’te uyumlu açı içine giriyorlar. Diyaloglarımız daha nazik ve şefkatli. İstemeyerek kırdığımız kişilerle aramızı düzeltecek yapıcı konuşmalar yapabiliriz.

29 ARALIK’TA İKİNCİ BİR SARSICI DALGA YOLDA!
08:27’de Oğlak burcunda Güneş ile Merkür kavuşum yaparak enerjilerini birleştirecekler. Böylece gökyüzünde ikinci bir “Öncü T-Kare” açısı tetiklenmiş olacak. Konuşmalarımıza, bir konuyu nasıl aktardığımıza çok özen göstermek, açık ve net olmak durumundayız. Aksi taktirde, herhangi bir konuda anlaşma zemini yakalamamız biraz zor. Bu zorlu açı oluşumu da yine önceki gibi, 8 Ocak 2014’e dek etkinliğini sürdürecek.

Gecenin ilerleyen saatleri de meydan okumalara açık. Merkür (Oğlak) ile  Uranüs (Koç) arasındaki kare açı sabrımızı zorlayabilecek. Yarının enerjileri ise bu konuda tavan yaptıracak gibi gözüküyor!

30 ARALIK: ELEKTRİKLİYİZ!
Güneş (Oğlak) ile Uranüs (Koç) arasındaki kare açıyla güne elektrik çarpmış gibi gergin ve huzursuz başlamamız işten değil! Aklımıza garip, rahatsız edici düşünceler takılabilir. Karşımıza sorun çıkaracak kişiler ya da olayların çıkması mümkündür. Fevri davranmamaya, ani çıkışlar yapmamaya çalışalım. Önemli kararlar vermekten kaçınalım.

31 ARALIK: SÜRPRİZLİ DURUMLAR, SON AN GELİŞMELERİ!
Sabaha karşı Mars (Terazi) - Plüto (Oğlak) karesi ile bizi köklerimizden sallayan enerjiler, 13:25’te Merkür ile Plüto’nun Oğlak burcunda kavuşum yapmasıyla birlikte bizi gücümüzü ele aldığımız bir duruma taşıyacaklar.
Hemen ardından Merkür (Oğlak) bu kez Mars (Terazi) ile meydan okuyacak bir açıya girecek. Düşüncesizce sarf edilmiş sözler sıkıntı yaratabilir. Telaş ve heyecanla yanlış kararlara sürüklenebiliriz. Son anda bizim dışımızdaki nedenler yüzünden program değişiklikleri ile karşılaşma riskimiz var!

BİTİRİRKEN…
Bu yıl hepimiz bir ölçüde savaşçıydık; kimimiz özel hayatta kimimiz kariyerinde mücadeleler vererek, bugünlere geldik dayandık. Yeni yılda çok daha iyi ve huzurlu, barışçıl bir dünyada ve içimize sinen bir hayatı kucaklamak üzere esen kalın.

* Oğlak burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri ilgili haftada yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE