İLETİŞİME DİKKAT!

Öte yandan Uranüs (Koç) - Plüto (Oğlak) karesinin oradan oraya savurarak kriz yaratarak değişime taşıyan, altüst edici etkileri de halen sürüyor.

ARALIK AYININ BELLİ BAŞLI GEZEGEN HAREKETLERİ ŞÖYLE:

4 Aralık: Merkür (Yay) - Jüpiter ( Başak ) Karesi:
Bilgi alışverişlerinin yoğun olduğu bir gündeyiz. Sözlerimize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Pekçok dedikodu, pireyi deve yapan konular gündeme gelip sinirlerimizi bozabilir. Düşünmeden konuşmamaya, bilgi aktarımlarında bilgiden çok, kaynağın güvenilirliğine dikkat etmemiz büyük önem taşıyor.

5 Aralık: Venüs Akrep burcunda!
06:14’te sevgi ve ilişkinin, finansın ve değer duygusunun temsilcisi Venüs zararlı konumda olacağı Akrep burcuna girecek. 31 Aralık’a dek ilişki kurma biçimimiz daha yoğun, tutkulu ve derin, dolayısıyla krizlere açık olacaktır. Kıskançlık, sahiplenicilik ve kontrolcülük gibi duygular ilişkilerimizi ya da tümüyle hayatımızı etkileyebilir. Güven sorunları, korkular ya da aşırı uçtaki duygular beraberliklerimizi ciddi anlamda sarsabilir. Kendimizi değersiz hissedebiliriz. Sevgi alışverişlerinde taktik ve manipülasyonlar, güç savaşları yaşanabilir. Bu enerjiyi sevgi ve ilişkilerle ilgili konularda en derinlerde gizlenmiş korku ya da tabularımıza bakabilme cesareti olarak kullanabilir, zararımıza olabilecek yönlerimizi dönüştürmeyi becerebilirsek, muazzam bir iş başarmış oluruz.

6 Aralık: Mars (Terazi)  - Plüto (Oğlak) karesi
Öncü burçlarda 10 Aralık’a dek sürecek bir Öncü T-Kare bugün gerçekleşiyor. Bu zorlu ve yüksek enerjiyi olumlu yönde kullanmaya çalışalım. Aksi taktirde gözü karalık, riskli tepkiler kaza, sakarlık, güç savaşları, çatışma, mücadele, rekabet olarak kendini gösterecektir.

10 Aralık: Merkür Oğlak Burcuna giriyor!
Daha gerçekçi düşünüp alagılayacağımız bir sürece giriyoruz. 3 Ocak 2016’ya dek devam edecek olan bu süreçte daha net ve kesin ifadelerle konuşacak, gerçekleştirebileceğimiz şeyler üzerinde düşüneceğiz. Öte yandan fazla katı, karamsar, depresif ve dar görüşlü olma ihtimalimiz de var.

11 Aralık: Mars (Terazi) - Uranüs (Koç) karşıtlığı ve YAY Burcunda YENİAY!
03:30 itibariyle şiddet ve gerilim yaratacak bir etkiyle karşı karşıyayız. Tehlikeli yerlerde bulunmamaya, zorlayıcı aktivitelerden kaçınmaya bakalım. Bugün her zamankinden çok nazik ve düşünceli olmak, akılcı ve diplomatik davranmak gerekiyor. Aşırı heyecanlı veya öfkeli olabiliriz. Aceleci ve akılsızca kararlardan kaçınalım, pervasız davranmayalım! Tedbirli ve düşünceli olmanın büyük yararını göreceğiz.

12:30’da 19 derece Yay burcunda enerjimizi yükselten, hayata geniş ve olumlu bir açıdan bakmamızı sağlayarak bizi keyifli bir moda çıkaracak bir Yeniay gerçekleşecek. Eleştiri ve önyargının ne denli yıpratıcı bir zaman ve enerji kaybı olduğunu anlayacak ve meselelere farklı bir açıdan bakmanın yararını fark edeceğiz. Yeniay kişisel doğum haritalarımızda hangi alana düşüyorsa, o alanın temsil ettiği konularda bir ay boyunca yenilik ve hareketlilik yaşayabiliriz. Ateş burçları olan Koç, Aslan ve Yayların enerjileri bu süreçte yükselecek, daha deneyime açık ve maceracı olabilecekler.

Chiron Yeniay ile kare ve Jüpiter ile karşıt açıda bulunacak. Temel inanç ve prensiplerimizi yeniden gözden geçirip bizim için en yararlı ve uygun hale getirebileceğiz. Hayatımızı yeniden canlandırmak ve bir şeylere yeniden başlamak için kendimize bir şans vermek adına çok destekleyici bir zamandayız.

19 Aralık: Merkür - Plüto (Oğlak) kavuşumu!
Zihinsel konsantrasyonumuz ve iletişim kurma, ikna kapasitemiz yüksek! Fazla eleştirel olmamaya, sözlerimizle karşımızdakini ezmemeye çalışalım. Stres ve aşırı çalışma sinirlerimizi bozabilir. Bu kavuşum 22 Ocak 2016’da Merkür geri hareketteyken, üçüncü kez ise 30 Ocak 2016’da Merkür direkt harekete geçtiğinde yeniden tekrarlanacak. Son açı tekrarlanana dek çok ciddi ve önemli kararlardan kaçınmak iyi bir fikir olabilir.

21 Aralık: Merkür - Uranüs karesi!
Hızla tartışmalara atlayabileceğimiz huzursuz bir gündeyiz. Eğer birinle bir problem yaşıyorsak sorunu bugün çözmeye çalışalım. Yapamazsak, Ocak ayında aynı açılarla bir kez daha karşılaşacağız. Herhangi bir karar almazdan önce enine boyuna düşünmek, muhtemel sonuçlarına hazırlanmak durumundayız. Ancak ne yaparsak yapalım, her an her şey hızlı ve beklenmedik bir şekilde değişebilir.  

22 Aralık: Güneş Oğlak Burcuna giriyor! (Oğlak Dönencesi):
Bugün 06:47’de Güneş’in Oğlak burcuna girmesiyle birlikte, Kuzey Yarı Kürede resmen kış mevsimi başlamış oluyor. *Şimdi yaşamımızdaki hedeflere doğru ciddiyet ve disiplinle yürüme ve başarma zamanı! Bu hedeflerin bize ne kadar uygun olup olmadığını da sorgulamak geliyor ardından!

25 Aralık: YENGEÇ Burcunda Dolunay!
Yılın son Dolunay’ı 13:13’te 3 dereceyle Yengeç burcunda gerçekleşecek. Dolunay’lar daima bir tamamlanma ve bırakma zamanına işaret eder. Yengeç – Oğlak aksında etkin olacak olan Dolunay, aile, ev ve ve içsel ihtiyaçlarımızla, toplumsal platformda başarmak istediklerimiz, otonomimiz ve olgunlaşma süreçlerimiz arasındaki dengeyi gündeme taşıyor. İstediğimiz işi yapıyor muyuz? Yaptığımız iş, kariyerimiz, hayattaki seçimlerimiz bizi ne kadar mutlu ve doyumlu kılıyor? Bize en uygun olan işi yaptığımızdan emin miyiz? Daha farklı bir şey yapabilir miydik acaba?

Bu seferki Dolunay hatırı sayılır bir enerjiye sahip. Çünkü hemen ertesi gün sabahın erken saatlerinde Uranüs, hayatımızda gerçek bir değişim ya da yenilenme fırsatını da beraberinde getirerek, direkt harekete geçiyor!

29 Aralık: Merkür (Oğlak) – Mars (Terazi) karesi!
İletişimde ve ulaşımda çok dikkatli ve özenli olmamız gereken bir gündeyiz. İddialaşmak, konuşmaları tartışma ya da çatışmaya taşıyabilir. Sabırsız, aceleci ve tahammülsüz olabiliriz. Sinir sistemimiz çökebilir.

30 Aralık: Venüs Yay Burcuna giriyor!

Tüm ilişkilerde daha iyimser ve keyifli olacağımız bir süreç başlıyor. Sevgi alışverişlerinde coşkulu, hevesli ve deneyime açık bir durumdayız. Olumlu kullanımıyla daha hoşgörülü ve anlayışlı olabilir, karşımızdakinin farklılığını kabul edebiliriz. Gölge kullanımıyla ise, sevgi, değer duygusu ve ilişki konularında fazla katı prensip ve kurallarla hareket etmek doğal akışı bozabilir. Çok beklentili, talepkar olabilir ya da sorunları görmezden gelip, yarın bir gün kendi kendine hallolacağını umarak ayak sürüyebiliriz. Venüs’ün Yay’daki yolculuğu 24 Ocak 2016’ya dek sürecek.

Herkese sağlık, mutluluk, neşe ve barış içinde geçecek iyi bir yıl diliyorum. Esen kalın!

* Oğlak burcuna ilişkin ayrıntılı bilgileri ilgili hafta yayınlanacak yazımda bulabilirsiniz.

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE