İKİNCİ YARI ZORLAYICI!

Hatırlayacak olursanız, Kasım 2015'te gerçekleşen ilk karenin ardından tüm dünyada birbiri ardına krizli durumlar yaşanmaya başlamıştı. Satürn sınırları, baskıyı, otoriteyi, Neptün ise sınırsızlığı, birbirinin içinde erime, yok olmayı temsil eder. Ülkeler arasındaki sınırları da çözüp eriten Neptün, kısıtlayan baskıcı ortamlardan kaçan sığınmacı sorununu gündeme getirmişti. Satürn'ün Yay burcundaki yolculuğu halen devam ediyor. Mart sonundan bu yana geri harekette olan Satürn, 12 Ağustos itibariyle direkt harekete geçecek. Yay'daki Satürn'ü hayrımıza kullanmanın yolu, önyargı ve katı kurallardan sıyrılıp hoşgörü ve anlayışın ruh zenginliğine taşımaktan geçiyor.

Bu ayın diğer bir zorlu enerjisi ise, ikinci yarıda ortaya çıkacak. Ağustos başında yeniden Yay burcuna geçen Mars, ayın 13'ünden itibaren Satürn'ü yakalayıp kavuşum içine girecek. Ay sonuna dek otorite ile problemler, öfke, kızgınlık, sakarlık, kaza potansiyeline karşı uyanık ve dikkatli olmamız gerekiyor. Derinlere gömdüğümüz kızgınlıklar, şimdi uyarılan enerjiyle köpürerek ortaya çıkabilir. Fizik ve ruh sağlığımız üzerinde ciddi etki yaratabilecek olan bu durum bizi bir hayli zorlayacaktır.

02 Ağustos: Mars Yay Burcunda!
Aslan Burcunda YENİAY!


23:40'da Aslan burcunda Güneş ile Ay kavuşum yaparak Yeniay fazını oluşturuyorlar. Gözükmek, parlamak, yaratıcılık, liderlik ve organizasyon yeteneklerinin temsilcisi olan Aslan burcunda gerçekleşen Yeniay, gönül gözümüzü sevgi ve ışıkla dolduracak. Yeni enerjiyle cesur adımlar atabileceğiz. Yeniay'dan bir kaç saat önce hareket, enerji, ve mücadelenin temsilcisi Mars yeniden Yay burcuna geçiyor. Mart ayındaki girişimlerimiz, mücadele ettiğimiz konular, kısacası hayatımızı oluşturan ana tema neyse onunla ilgili meselelerle tekrar yüzyüze gelmemiz söz konusu. Yay'ın yurt dışı, uzak ülkeler, yabancı kültürler, basın yayın, hukuki konular, din, inanç, felsefe ve idealleri temsil ettiğini hatırlayacak olursak, önümüzdeki iki aylık sürenin bu konulardaki mücadelelerle geçeceğini söyleyebiliriz.

Yukarıda da değindiğim gibi, Mars13 Ağustos itibariyle Satürn ile enerjisini birleştirmeye başlayacak. Bizi oldukça zorlayacak olan bu etkileşimle sakinlik ve akılcı bir yaklaşımla baş etmek durumundayız. Gerilimi azaltacak spor türü faaliyetler, huzurlu ortamlar, dinlenme ve beslenme alışkanlıklarımızı iyileştirmek işe yarayabilir.

05 Ağustos: Venüs Başak Burcunda!

Venüs, bu akşamüstü itibariyle düşük konumda olacağı Başak burcunda ilerlemeye başlıyor. Sevgi ve ilişkilerde titiz, dikkatli, eleştirel ve yüksek standart arayışında olacağımız bir dönem başlıyor. Gözümüz kusur bulmaya odaklı olacağından, yolunda gitmeyen konular iyi olan özelliklerin önüne geçip daha çok dikkatimizi çekecektir. Ay sonuna dek ilişkilere yaklaşım tarzımız gerçekçi, temkinli ve analitik! Öte yandan bu konum bir amaç uğruna, yararlı işler yapabilmek adına birlikte çalışabilmeyi de getirecektir. Kendi yöntemlerimizi diğerlerine dayatmadığımız sürece, uyumlu bir düzen içinde olmamız mümkün. İlişkilerin selameti açısından eleştirilerimizi dırdır düzeyine vardırmamakta yarar var.

18 Ağustos: Kova Burcunda DOLUNAY!

Her Dolunay içimizdeki bir kutuplaşmaya ışık tutar. Aslan, muazzam bir enerji merkezi olan kalp çakrasını temsil eder. Kova ise büyük aklı! Kalp ve beyin koordineli çalışırlar. Kalbimizi sevgiye açtığımızda, kendimizi huzurlu, mutlu, tam ve bütün hisseder, kendimize ve diğerlerine karşı daha şefkatli ve kabulde olur, daha olumlu kararlar alırız.

Aslan'ın gölgeleri, hükmetme, eleştiriye karşı hassasiyet, dikkat çekme arzusu, beğenilmeme korkusuyla yaratıcılığını ortaya koyamama olarak özetlenebilir. Kova'nın gölgeleri ise, grupla hareket etme saplantısı, uygulamaya konulamayan ütopik düşünceler, inatçılık, asosyallik ve hayatın kıyısında kalmaktır.
Dolunayla birlikte kalbimizi bu her iki burcun gölge özelliklerine açmak ve kucaklamak bizi yüksek bilincin kapılarına taşıyacaktır.

Dolunay sırasında Kova'nın yöneticisi Uranüs, Güneş ve Ay ile uyumlu açıda, Uranüs'ün bir oktav düşüğü olan Merkür Chiron ile karşıt ve Jüpiter ile kavuşumda,Venüs ise Kuzey Ay Düğümü ile uyumlu etkileşimde olacak. Bu tablo, bizi dost ve arkadaş çevremizi büyütüp genişletmeye, toplumsal konularla kalbimizin istekleri arasındaki dengeyi bulmaya ve rasyonel aklımızla iç bilgeliğimizi harmanlanmaya çağırıyor.

22 Ağustos: Güneş Başak Burcunda!

Güneş Aslan'ın coşkulu, parlak, hareketli ve yüksek enerjili döneminden sonra, Başak'ın sakin, alçakgönüllü ve çalışkan sürecine adım atıyor. Artık hasadı toplama, yararlıyı yararsızdan ayırarak verimli çalışmalar yapma, ve üretme zamanı! Günlük düzen, sağlıklı ve formda olmak ana temalar.

30 Ağustos: Venüs Terazi Burcuna Giriyor!
Merkür Başak Burcunda Geri Gitmeye Başlıyor!


05:06'da Venüs, yönettiği burçlardan ve güçlü konumda olacağı Terazi'ye girecek. 23 Eylül'e dek enerjisini sosyal ilişkilerde denge ve uyum, hak ve adalet duyguları, hayatımızda güzellikler yaratmaktan yana kullanacak.

Aynı gün Merkür, 16:05 itibariyle Başak burcunda geri gitmeye başlayacak. 22 Eylül'de direkt harekete geçene dek iletişim, ulaşım, eğitim, anlaşma sözleşme konularında bizi gecikme, engellerle zorlayacaktır. Bu süreçte biraz içe yönelmek, dışarıdaki sesleri susturup kendimizle başbaşa, iç sesimize kulak vermek ihtiyacında olacağız. Bu dönemi elimizdeki işleri detaylandırıp bitirmek için kullanabiliriz.

Esen Kalın!

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE