GÖRÜNMEZ BAĞLAR

Venüs yengeçte, hisler yoğun! Bize iyi gelecek bir şeylerin peşindeyiz. Değerlerimizi sorguluyoruz. Bunu karşımızda olan kişiler üzerinden yaşıyoruz. Jüpiter akrepte ve retro, içsel bir dönüşüm! Açığa çıkan duygular var ve bunlar bizi bir şeyi anlamaya çağırıyor. Kendinizi bir kriz içinde bulabilirsiniz. Hızlı bir tepki vermektense derin nefesler alarak içinde bulunduğunuz anın sizi hangi eşiğe getirdiğinin farkına varın ve bu eşiği aşmanın ne demek olduğunun, bunu nasıl yapabileceğinizin, neye izin vermenin vaktinin geldiğinin, bunun hangi korkuyu yenerek gerçekleşebileceğinin...

2 Haziran Cumartesi Venüs- Neptün Üçgeni "Görünmez bağlar"
Neptün, büyük resmi görmek demektir. İlahi bir boyuta işaret eder. Venüs ve Neptün’ün bu güçlü etkileşimi, hayal gücü ve yaratıcılığı tetikliyor. Sevgi nedir, sevmek nedir, bizi buluşturan, bir araya getiren, ortak bir alanın sorumluluğunu almamızı sağlayan nedir? Hangi görünmez bağlara sahip olabiliriz? Kalbimizi buna açmak bize neler kazandırır? Mutluluk nedir? Bizi buna taşıyan nedir? Burada bizi yanıltan ne olabilir?

6 Haziran Çarşamba Güneş- Merkür Kavuşumu, Venüs- Pluto Karşıtlığı, Merkür- Neptün Karesi ve Son Dördün Ay Fazı (15⁰ Balık) "kapıyı açacak anahtar kapının üzerinde"
Merkür, Güneş’in kalbinde! Güneş yani Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon, tahtını bir süre için Merkür’e yani Tanrılar Habercisi Hermes’e bırakıyor ve bu göksel süreç Merkür’ün yöneticisi olduğu ikizler burcunda deneyimleniyor. İkizler burcunun sembolü gece- gündüz, karanlık- aydınlık, yer- gök gibi ikilikleri anlatır. İkizler tarafsız bir yaklaşımı simgeler. Her şeyi, her şeye eşit bir mesafede durarak görebilir misin? Bu şekilde Tanrının gözü olup seni harekete geçirecek olanı fark edebilir ve tam da burada kaderin olan yolculuğu başlatabilir misin? Sanat, yaratıcılık demektir. Apollon, kehanet gücüne sahiptir. Şimdi, geçmiş ve geleceği içinde barındırır. Güneş, şimdi demektir ve şimdi, gördüklerindir. O gücü anlayıp yaşam yolculuğuna katan, yolu açacaktır. "Aç gözünü seyret, tekrarı yok bunun!"

Neptün ile kare, mistik bir dinamiğin söz konusu olduğundan bahsediyor. Ruh ile bağlantıda cevaplar... Her şey ilk anda gördüğü gibi olmayabilir. Aslında her şey ilk anda gördüğün neyse oydur. Bu bir çelişki midir? Kesinlikle! İçinden çıkmanın yolu basit ve sade olan boyuta geri dönebilmek! En temeldeki ihtiyacın ne olduğunu, aslında her şeyin ne için olduğunu ve şu an nerede durduğumuzu, bunun bizi nereye götürüyor olduğunu fark edebilmek... Son dördün ay fazı, Uranüs- kova ruhu taşır. "Bilinçte kriz" dediğimiz aşama, burayı bizi ruhsal boyutta büyütecek bir deneyim temsil eder. Hangi bilinç, hangi bakış açısı içinde kendimizi bulduğumuz bu puslu yolculuğu bir büyüme haline getirebilir? Neyi yıkmak? Neyin önünü açmak? Sahip olduğumuz neyin farkına varmak? Engel fiziksel değil içseldir ve biz içsel olarak onu aştığımızda, fiziksel olanın da ötesine geçilebilir. İşte bunlar hep bilgi okyanusu olan evrenin anahtarları, yeter ki doğru kapıda olun. Kapıyı açacak anahtar kapının üzerindedir.

7 Haziran Perşembe Güneş- Neptün Karesi
Şimdi, hayal edebildiğinizdir. O şimdi, daha fazlasını hayal edebilmekle genişleyebilir. Bu açı bizi daha fazlasını görmeye, gördüğümüzün ardında saklı daha büyük bir hikâyeyi fark etmeye çağırıyor. Bu olandan kaçmak değil, olana daha farklı bakmaktır. Hayal, ufkunuzun genişliği ile ilgilidir. Onun gerçekleşmesiyse, kalbinizin size söylediği şeyin yolunda yürüyebilmeniz... Hayal, somut şeylere dair gibi görünse de aslında hayallerine kavuşmak, hayalinize giden yolda yüreğinizin kapılarını buna açabildiğiniz bir yolculuğu başlatmaktır. Önce buna kendinizi açarsınız, sonra o sizde bir şey açar. Kalbinizi çarparak yola çıkmak, bu yolculukla ilgili beklentinizden değerlidir. Yol, her şeyden değerlidir. Gelecek tam da on anda inşa edilir. Yaşamak insana ilham verir.

12 Haziran Salı Merkür Yengeçte (22:59)
Merkür ikizlerde gören göz olduk. Antenlerimiz açıktı ve bilgi akışı yoğundu! Merkür yengeçte hisseden kalp oluyoruz. Tarafsız kalabildiğimiz bir akıştan daha içsel bir görü ve ifadeye geçiş... Derin sulardan bakıyoruz dünyaya, derin sulara bakıyoruz, daha derindeki bir şeyleri anlamaya çalışıyoruz. Dolaylı ifadeler! Romantik dinamikler! Hayaller Nişantaşı gerçekler Tarlabaşı! Sakin olun! Tarlabaşı’nın da başka bir ruhu vardır. Sizi en derindeki bir şeyi sorgulamaya ve orada kaçtığınız bir şeyle buluşmaya çağırır. Köklerden göklere doğru!

13 Haziran Çarşamba Merkür- Uranüs Sekstili ve 22⁰ İkizler Burcunda Yeniay (22:43)
Uranüs, Merkür’ün üst oktavı olarak düşünülür. Merkür bilgiyse, Uranüs zeka, aklımızda çakan şimşektir. Açılan Merkür- Uranüs sekstili, yaratıcılığımızın yüksek olduğu bir zamana işaret ediyor. Sıradışı fikirler! Ay ile Merkür’ün karşılıklı ağırlaması, güçlü sezgilere işaret ediyor. Yeniay ikizler burcunda gerçekleşiyor. Düzenleyici Merkür yengeçte ve altıncı evde, tarafsız bir bakış açısı, parçaları bir araya getirmek, iletişim ve bilginin en saf haline kendimizi açabilmek... Oğlak yükseliyor yeniay haritasında, sorumluluğunu almamız gereken, ciddi bir eşik, görenlerle görmemekte inat edenler birbirinden ayrılıyor. Düzenleyici Satürn oğlakta, retro ve güçlü konumda olduğu on ikinci evde, bizi daha büyük bir hikayeyi anlamaya çağırıyor. Bir planet retro olduğunda, bizi es geçtiğimiz gerçeklerle yüzleştirir. Merkür- Satürn karşıtlığı, duygu denizinde boğulmamamızı ve katı bir yaklaşımda bulunmamamızı istiyor. Duygularımızı bastırmamak ve bitmeyen işlerin içinde kendimizi unutmamak... Uranüs açısı, bir şeyleri yıkmamız gerektiğinin altını çiziyor. Yeni bir zaman, yeni pratikler, yeni değerler, yeni çağın dinamikleri... Kiron açısı, yaralı bir savaşçının ürkekliğinden bahsediyor. Özgürlük, deneyimin bizde oluşturduğu bilinç ile yol alabilmektir. Hata, yanlış, suç, ceza yoktur. Deneyim vardır ve bu bizi zenginleştirir. Burada zenginlik, fark ettiklerimizdir. Bu bize daha geniş bir perspektif sağlar. Yeniay haritasının sentez burcu yengeç, derin sularda yüzüyoruz. Her şeyin başladığı yer; aile, çocukluk, anne, baba, kardeş, köklerimiz... Gölge burç aslan ve yay, kendimizi ifade etmek, kalbimizi açabilmek, samimiyet, dürüstlük ve kendimize bir yol çizmek, yaşamın bize hatırlatmaya çalıştıklarının farkına varabilmek...

14 Haziran Perşembe Venüs Aslanda (00:54)
Venüs, sevgidir, değerlerdir, yansımalardır, ilişki içinde olduğumuz kişilerdir, buradaki genişlememiz, kendimizi açtığımız gölge yanımızdır. İnsanın kendi karanlığına, bilinmeyenine olan yolculuğu... Venüs yengeçteki derin sulardan, aslandaki dışa vurduğumuz öze geçiyor. Aslan, samimiyet, dürüstlük, açık yüreklilik, cömertliktir. Gölge yanıyla boyunduruk altına almak, üstünlük taslamak, gücünü kabul ettirmek, kişisel algılamaktır. Bu transit bizden kalbimizi açmamızı, içimizden geçene kulak vermemizi, buradaki gücü fark etmemizi, onu hayata akıtmamızı, kendimizden başlayarak genişlememizi istiyor. Eğlenmek ve içinde olduğunuz anın tadını çıkarmak... Eğlenmek, sorumluluklarınızı kenara itmek değil, onları yerine getirirken gülümseyerek içinde olduğunuz yolculuğun nasıl değerli bir armağan olduğunu fark edebilmektir. Kalbinizden gülümseyebildiğiniz her an sizi büyütür. Kendinizi buna açın! Yaşamdan alabilecekleriniz ve yaşama sizden akan... İkisi birbirinden ayrı değildir. Her şey kendimizden kendimize... Sahip olduklarınızın değerinin farkında olun ve tadını çıkarın.

15 Haziran Cuma Venüs- Uranüs Karesi
Venüs, bizim için değerli olan, değer kazanan, değer taşıyacak şeylerle ilgilidir. Uranüs, bildiğiniz, alıştığınız, kabul ettiğiniz her şeye meydan okur. Bu etkileşim bizi kalbimizi, kendimizi neye açtığımızın farkına varmaya çağırıyor. Neyin içine sıkışıp kalmış, neyi kendimiz için hayati kılmış olabiliriz? Bunun içinden neyin farkına vararak çıkabiliriz? Huzur ve güven, parlamak, seni yansıtanı, sen olanı, sende olanı ve bunun anlamını bulmak... Buradan geleceğe kanat açmak... Bugün, yarını yaratıyor. Bugüne, yarının gözleriyle bakmak! İşte cevap burada saklı!

16 Haziran Cumartesi Merkür- Satürn Karşıtlığı
Merkür, hayata bakan gözlerimizdir. Satürn, bu hayatta ciddiye almamız gerekenlerdir. Merkür- Satürn karşıtlığı hayata bakan gözlerimizin ciddiye almamız gerekenlerle savaş halinde olduğunu söylüyor. Bakıp gördüklerimizin içinde kaybolarak yapmamız gerekenleri unutmamak, yapmamız gerekenlerin içine gömülüp etrafta neler olup bittiğinden kopmamak... Bazen kendinizi çok hassas ve her şey sizi incitebilirmiş gibi hissedersiniz ya, aslında hiçbir şeyin sizi incitmeye çalışmıyordur, sadece içinde olduğunuz ruh halinin değişmesi için, sizin somut bir şeyler ortaya koymanız gerekiyordur. "Üzerine düşeni yapmayanların, hayatlarının değişmesini beklemeye hakları yoktur." Duygularınızı bastırıp yokmuş gibi davranarak da yolun sonuna gelemeyeceğinizi anlamak gerek! Her şey bir bütün halinde değerli... Ne kadar uca giderseniz, diğer ucu size hatırlatacak bir deneyime o kadar yaklaşırsınız.  

19 Haziran Salı Neptün Retrosu ve Merkür- Jüpiter Üçgeni
Neptün, "düşünce okyanusu" olarak çıkar karşımıza kadim bilgilerde; Poseidon, Denizler Tanrısı, ruh, bilgi havuzu... Kolektif bilinçdışı olarak da düşünebilirsiniz. Zaman ve mekanın ötesindeki sonsuz bilgi... Var eden, var olan, varlığı yeni bir yapıya hazırlayan her şeyler... Neptün, batın, gizli, saklı olandır. Neptün, görünenin ardındakini görmeye çağırandır. Onu somut olarak ifade edebilmek mümkün değildir. Dış dünyada algıladığımız tüm parçalar bir araya geldiğinde oluşan büyük resim! Her şeyi içinde barındıran, her şeyin içinde olan Tanrı bilinci! Neptün retrosu, bu arayışın içe döneceğini gösteriyor. Aradığımız şey çok daha derinlerde, kendimizde olacak. Tanrı dışarıda değil, içeridedir. İçeriden dışarıya büyür ve bu büyüme ile fark edilir. Sınırlar ortadan kalkıyor. Burada kaybolmak da büyüyüp genişlemek, daha büyük bir teslimiyetle adanmış bir şekilde yolda olmak da mümkün! Kendilerini yok sayanlar kurban, kendini yollarına adayanlar kahraman olur. Tanrının sesini içimizde bir yerlerde duymak ve o sese kulak vererek yolda olmak... Alkol, uyuşturucu, bizi gerçek hayattan, bu hayatın sorumluluğunu almaktan koparan pratikler bizi sanal bir boyuta taşır. Hayal deryasında yüzer dururuz. Gerçek olan, bizi ruhta ve dünyada eş zamanlı olarak büyütendir. Güçlü kökler, güçlü dallar ve lezzetli meyveler! Hayal gücümüzü, var etmek için kullanmak!

Merkür- Jüpiter üçgeni köklü bir değişimin eşiğinde olduğumuzdan bahsediyor. Su elementinde gerçekleşen bu üçgen, derindeki sabotajcıyı bul, onu var eden korku ve öfkenin ötesine geç, bu derin bir iyileşme demektir, hayata ve kendine bakışını değiştir, yol böylelikle açılacaktır, gözlüklerimizin camı silinmiş olacaktır diyor. Duygular bir anda değişmez, zamanla insanı büyütür, ona bilinç kazandırır ve sizi yeni bir doğuma hazırlar. Burada bize armağan bir "ölüm" var, bu vedalaşma, doğuma kapı olacak.

21 Haziran Perşembe Merkür- Neptün Üçgeni, Güneş Yengeçte (13:07) ve Venüs- Mars Karşıtlığı
Merkür- Neptün üçgeni hayal gücümüzün zengin, algılarımızın açık, etrafın biraz puslu, daha derindeki bir şeylerin uyanık olduğu bir zamana işaret ediyor. Kafanız iyiymiş gibi hissediyor olabilirsiniz. "Biz sarhoş iken henüz üzüm yaratılmamıştı." der İbn Farıd bir şiirinde, tam da böyle bir etki! Bu sarhoşluğu tatlı bir hal olarak değerlendirebilir, arızaya bağlarsanız ortalığı karıştırabilirsiniz. Benden söylemesi!

Güneş yengece geçiyor, dış dünyaya odaklanmış olan algımız şimdi içe dönüyor ve içsel geçişlerimize mercek tutuluyor. Bir ay boyunca Ay transitleri (Ay’ın hangi burçta olduğu) daha önem kazanıyor; çünkü Güneş’in düzenleyicisi Ay olacak. Aile, kökler, anne, baba, çocukluk temalarımız gündemimize düşüyor. Yengeç, şifacıdır. Şifa içsel bir değişimdir. Bu değişim, en derinde başlar ya da en derindeki bir şeye kadar ulaşabildiğinde gerçekleşir. Değilse yüzeysel ve muhtemelen bir kaçıştan ibarettir. Bu dönem, bu ayrışmayı sağlayacak. Güneş ikizlerdeyken fark ettiklerimiz, algıladıklarımız, şimdi bir içselleşme sürecine giriyor. Bunu başaranlar Güneş aslana geçtiğinde yeni bir ışıkla doğuyor olacak.

Venüs- Mars karşıtlığı önemli bir savaşı gündeme taşıyor. Bu savaş biraz keyfimizi kaçırabilir ya da keyfimize düşkünlük bizi rahatımızın bozulacağı bir noktaya getirebilir. "Ben biliyorum!" tavrı kaybettirecektir. Her an öğreniyoruz. Gelecek kaygısı, bugünü hiçe saydığımızda bizi yolda bırakacaktır; çünkü bugünün olasılıklarına kendimizi açmadan geleceğin kanatlarını açamıyoruz. Şimdi ve geleceği, ben ve bizi, şu anın fırsatlarını ve ideallerimizi orta bir noktada buluşturma zamanı! Değilse "Ya kıyametler kopacak ya da dünya batacak, senden öyle ayrılacağım." ve ne gerek var bu kadarına? Buluttan nem kapıp bir kaşık suda fırtına koparmasana evladım! Herkesin bizim gibi düşünmesi, bizim baktığımız yerden bakması gerekmiyor. Herkes seçimini yapıyor ve bu seçim onu bir yere getiriyor. Yerimizi bilelim yeter!

23 Haziran Cumartesi Güneş- Uranüs Sekstili ve Merkür- Pluto Karşıtlığı
Bu Güneş- Uranüs sekstili yaklaşık dört ay öncesinin bizi şu ana hazırladığını söylüyor. İki ay önce bu döngü resmi açılışını gerçekleştirmişti. Yedi yıl boyunca gündemimizde olacak. "Mucizeler bir anda, iyi şeyler zamanla..." Bir mucizenin gerçekleşmesine sizi taşımış bir yolculuk, o mucize sonrasında kendinizi içinde bulduğunuz bir süreç vardır. Açık olmayan kapıdan içeriye kimse giremez, bu kesin! Sıkışmışsınız ve Hızır da yetişmişse, her seferinde işi ona bırakırsanız bu işin sürdürülebilir olmayacağı da kesindir; çünkü çekirge bir sıçrar, iki sıçrar... İnsan aklını kullanmayı öğrenmeli. Uranüs transitleri, Tarot kartlarından "yıkılan kule" gibi çalışır. Kart üzerinde gördüğünüz yıldırım, Uranüs’tür. Uranüs bilinen her şeyin geride kalıp yepyeni olasılıkların devreye alındığı yerdir. Bunun için zeka, teknik ve teknolojik yeterlilik gerekir. Kendinizi evrensel bilgiye açmak, krizi fırsata çevirmek, yeni bir bilinçle yaşamın içinde daha yüksek bir varoluşa geçmek...

Merkür- Pluto karşıtlığı bizden köklü değişim ve geri dönüşü olmayan seçimlere kendimizi açmamızı istiyor. Acı, dirençle ilgilidir. Bu direnişin ötesine geçtiğimizde, değişim gerçekleşir. Bu değişim, büyümedir. Evren, küçük işlerle ilgilenmez. Sizin bireysel konforunuz onun için önemli değildir. Bu onunla değil, sizinle ilgilidir ve sizin bunu sağlayabilmeniz için, daha büyük gerçekliklerle uyumlanabilmeniz gerekir. Kendini bu büyük güce açabilir misin? Ölümün, yenilginin, kaybedişin, bitişin, vedanın senin armağanın olmasına izin verebilir misin? Bu seni bakmaktan görmeye taşıyabilir mi?

25 Haziran Pazartesi Venüs- Jüpiter Karesi
Venüs aslanda eğlenmek, içinden geldiği gibi hareket edebilmek istiyor. "Oturmaya mı geldik ayol!" diyor. Jüpiter akrepte, retro, onu derinlerde, kaçmak istediği bir şeylerle yüzleştirmek istiyor. "Aslında her şeyin yolunda gitmesi gerekiyordu, bu da nereden çıktı şimdi?!" Samimiyet ve dürüstlük çok güzeldir, patavatsız ve küçük dağları siz yaratmış bir moda bağlamış değilseniz! Derin ve hassas bir hal de bize bizi zenginleştirebilecek olasılıkları görme şansı verir, yeter ki iş paranoya ve yıkıcılığa varmasın! Dengemizi kurma, planlarından dışında gelişen olaylara daha geniş bir farkındalıkla bakma zamanı! Her şey bizim için, her şey oyunun bir parçası, kazanmak da kaybetmek de... Hepsinin içinde eğlenmeyi başarabilir misin? Bu seni yeni bir bilince taşıyor olacak.

27 Haziran Çarşamba Mars Retrosu ve Güneş- Satürn Karşıtlığı
Mars, öfke, cesaret, hareket ile ilgilidir. Retro zamanı, tüm bunlar ile ilgili korkular, bastırılmış duygular açığa çıkar. Kontrolsüzce öfke saçabilirsiniz ya da öfkenizi bastırarak, korkunuza yenik düşerek harekete geçemeyebilirsiniz. Öfke, sağlıklı bir duygudur. Sağlıksız sonuçlar doğuran, onu yönetemeyen, enerjisini doğru yönlendiremeyen bilinçtir. Engelleri aşmak için akıl gerekir. Aklı başa getiren deneyimdir. Bizim deneyimlerimizi armağanlarımız olarak görmeyi öğrenip onlarla genişleyen yolculuğumuzda, daha bilinçli seçimler yapmayı ve bu seçimlerin ardında durmayı öğrenmemiz gerekir. Mars retrosu kova burcunda gerçekleşiyor. Kova düşünce boyutun son aşaması olarak özgür ve idealist bir ruh taşır. İdealimiz olanı, onun neresinde olduğumuzu, özgürlüğü, bunun ne anlama geldiğini, buna hayatımızda ne kadar yer açtığımızı ya da açamadığımızı sorguluyor olacağız.

Güneş yengeçte bizi his dünyamızda derin bir yolculuğa çıkarmış durumda, ailemiz, yuva kabul ettiğimiz yaşam alanımız, köklerimizle ilgili bir keşif yolculuğundan geçiyoruz. Satürn oğlakta ve retro olarak bizi dünya programındaki karmik boyutlarla yüzleştiriyor. Bu karşıtlık bizi bu iki kavramın karşı karşıya olduğu bir eşiğe getiriyor. Aile bizim desteğimiz mi kösteğimiz mi? Onunla mı olamayız onsuz mu? Hepimizin birbirimizden alıp alırken birbirine vereceği bir şey mi var? Bu ne olabilir? Aile, değiştiremeyeceğimiz bir gerçek ve bizi tam da olmamız gereken kişi olmaya hazırlayan bir donanıma sahip! Aile, varılacak bir yer değil, en azından bizi büyüten aile! O içinden geçtiğimiz, içinde büyüdüğümüz bir aşama... Kurduğumuz bağlar, bizi yoldan çıkarmadıkça bizi besler, abartıya kaçtığımız an kayboluş başlar. Esnerken, kendimiz olma gerçeğini unutmamalıyız. Bu karşıtlık bizi tam da buradaki dengeyi kurup kuramadığımızla yüzleştiriyor. Sen yoksan hiçbir şey yok; bununla birlikte ailen, onunla kurduğun bağlar, seni var olma yolunda besleyen kaynak! Bu bağlar çok içsel aslında... Ne yok say, ne oraya sığın!

28 Haziran Perşembe 6⁰ Oğlak Burcunda Dolunay (07:52)
Oğlak- yengeç aksında gerçekleşiyor dolunay! Hislerle gerçekler arasında bir çarpışma! Bir yanda destek kgörme, korunma, beslenme ihtiyacımız bir yanda kendi ayaklarımız üzerinde durarak tek başınalığın ne demek olduğunu anlama telaşımız! Varoluşun sorumluluğunu almak! Beslenme ihtiyacına meydan okumak! Kendi içinden kendini beslemek! Sendeki kaynağı fark etmek! Katı olmak mı? Düşman mı olmak hayata? Yok saymak mı bağ kurma ihtiyacını? Asla! Sadece onun içine sıkışıp kalmamak! Dolunay haritasında yükselen aslan, her şeyin kalbini kendine, hayata açmakla başladığını söylüyor. Burada ciddiye almamız gereken içsel bir yolculuk var. Suyun akışına bırakmak kendimizi, her şey için yeterli olmuyor. O suyun bizi nereye götürdüğünü, nerede kıyıya yanaşmamız gerektiğini, bu yolculuğu nasıl daha güvenli bir hale getirebileceğimizi anlamak gerekiyor; zira hedef sürdürebilirlik! Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliği! Uranüs açısı bize bugüne kadar gitmediğin bir yoldan git eve diyor. Yeni yollar, yeni buluşmalar, bu buluşmalar, yeni pratikler, bu pratikler değişen bir yaşam, açılan bir kader demektir. Kiron açısı, içindeki korku, yara alma korkusu, seni korumaz, çürütür. Var olan deneyim, onun içinde ak, büyü, onunla yoğrul, yoğunlaş, genişle diyor. Her şey hemen, şimdi olamaz; bununla birlikte her şimdiyle olur, bunu anlamak gerek. Şimdiyi anlamadan, hiçbir şeyi anlamak mümkün değildir. Jüpiter açısı bizi derinlere gömdüğümüz duygularla buluşturuyor. Fırtınalı bir deniz, denize attığınız her şeyin kıyıya vurması anlamına gelir. Bu denizin kendisini temizleme şeklidir. Her şey ait olduğu yere geri döner. Böyle bir eşikten geçiyoruz. Temek içgüdü ile yüzleşme! O hayvanı, kalbinizin gücü ile canlılığınızın aktığı bir nehir haline getirme! Eğlenmek, zor değildir. Siz eğlenirken, kimsenin üzülmesi gerekmez. Herkes kendi bahçesinde büyür. Bahçenizdeki renk renk çiçeklerin, mis gibi koktuklarının farkına varın. Geri kalan her şey gübre olsun onlara, bu geçmişin yarına yaptığı çağrıdır ve şimdiden kanatlanır. Altıncı- on ikinci ev aksı bizi değiştirebileceklerimiz ve değiştiremeyeceklerimizle karşı karşıya getiriyor. Değişim, eylemle mümkün olur. Nasıl eylem? Bilinçli eylem! Bu bizi dönüştürür, arındırır, saflaştırır. İçselleşir böylelikle fark ettiklerimiz, bir parçamız, yaşam şeklimiz, yaşamımız halini alır. Ayrışma, ayrıştırma ve daha büyük bir resimde herkesin, her şeyin yerini bulma zamanı! Sentez burcu dolunay haritasının koç, cesaret diyor. Mars retro, aptal cesareti değil tabii ki! Savaşçının kendi içsel dönüşümünü, kendi olmaya hazırlanışını başlatacak olan yolculuğun cesareti! Dervişin fikri neyse zikri de odur, aklınızdan geçenlere dikkat edin! Gölge burç ikizler, gözlemci olmak, tarafsız kalmak, parçaları bir araya getirmek, işaretleri okumak, kendimize ait olanı bulmak ve onunla yola çıkmak!

29 Haziran Cuma Merkür Aslanda (08:16)
Merkür yengeçteyken suyun altından seyrediyor gibiydik dünyayı! Merkür aslanda ateşler içinden bakıyoruz! Ateş dansı da denebilir! Bir çocuk kadar hınzır ve arzulu! "Ben biliyorum!" havası kaybettirebilir. Samimiyet ve dürüstlük kazandırır. İçinizden geleni söyleyebilmek güzeldir; bununla birlikte merkezde siz varmışsınız da dünya etrafınızda dönüyormuşçasına yukarıdan yukarıdan konuşmak edepsizliktir. Bu dengeyi kurma ihtiyacı doğuyor. İfadelerimiz daha dikkat çekici olacaktır. Sahnedesiniz, şov zamanı! Eğlenelim, eğlendirelim ve bizde olan cevheri açığa çıkartabilelim! Kalpten olan her şey değer kazanırken üstünlük kurma arzusu kişiyi kendiyle yüzleşmek durumunda bırakacaktır.

30 Haziran Cumartesi Merkür- Uranüs Karesi
Merkür parlamak istiyor. İletişim ve bilgi aksında kendimizi, kendimizdekini göstermek istiyoruz. Uranüs boğada, elle tutulur gözle görülür bir şeylerden bahset diyor. Bugüne kadar bahsedilmemiş bir şey olmasının da altını çiziyor. Bu kare bir yandan yaratıcılığımızı tetikleyebilir ve ortaya keyifli ve ilginç şeyler çıkabilir. Bir yandan da egosantrik tutumlarla inadım inata bağlanabilir. Enerjimizi assolist kaprisi yapmaya harcayacağımıza orijinal ve hayatımızı kolaylaştıracak buluşların peşinden gitmekte fayda var. Biraz delilik iyidir, ipin ucunu kaçırmayalım yeter!

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE