BEBEK BEZİ TAVSİYELERİ

Yenidoğan ve tuvalet eğitimi almamış olan bebeklerin bakımında en önemli noktalardan biri de bebek bezi seçimi. Bebeğiniz sağlıkla büyürken sizin de işinizi kolaylaştıran bebek bezleri, çeşitli teknolojilerle günden güne geliştirilmekte. Hem sizin hem de bebeğiniz için kolaylık ve konfor sağlayan bebek bezleri ihtiyacınıza göre farklı türlerde üretilmektedir. Bebeğin bakımından sorumlu olan ebeveynler için hayati konuların başında gelen bebek bezi seçiminde modellere ayrıntıları ile göz atmakta fayda var.

Bebeğinizin rahatı ile birlikte bakım süreçlerini pratik hale getirmek ve sağlıklarını korumak adına doğru bebek bezi seçimi yapılmalıdır. Siz de bebeğinizin yaşı, kilosu, hareketliliği ve cilt yapısına göre cırt cırtlı veya külot bezleri tercih edebilirsiniz. Elastik bir lif olan elastan ile üretilen bezler, bebeğinizin hareketlerine uyum sağlayarak bel bölgesi ile uyum sağlar. Sızıntıları da minimum düzeye indiren yapısı ile kuru ve sağlıklı bir süreç sunan bebek bezleri, mikro havalandırma kanalları ile bebeğinizin cildine hava aldırır.

Emici bölgelerinde kullanılan sağlıklı malzemeler ve losyonlar ile esnek bel bantları sayesinde bebeklerin günlük aktivitelerini bölmeyen bebek bezleri, rahatsız etmeyen yapıları ile bebeklerin uyku sürelerinin de uzamasını sağlar. Tuvalet eğitiminin genellikle 24 aya kadar verilmediği düşünüldüğünde, bebek bezinin hayatınızdaki önemi artmaktadır. Kullanım alanınız ve bebeğinizin hareketlilik seviyesi bu noktada önemli bir kriter olarak öne çıkmaktadır. Bebeklerin hassas ciltlerini korumak, tuvalet süreçlerinin konforunu sağlamak kadar önemlidir. Bu nedenle bebek bezi tercihinde bulunurken, ihtiyaçlarınız ile birlikte bezin üretiminde kullanılan maddeleri araştırmanız da çok önemlidir.


Külot Bez ile Bebeğinize Hareket Özgürlüğü Verebilirsiniz

Bebeğinin gün içerisinde rahat hareket etmesini isteyen ebeveynlerin tercihi olan külot bezler, esnek bel bantları ve yumuşak bacak bölgeleriyle konforlu bir kullanım sunmaktadır. Gün içerisinde hareketli olan bebeklerin rahatı için tasarlanan külot bezler, giydirme kolaylığı ve kolay çıkarılabilmesi ile ebeveynlerin tercihi olmaktadır.

İster evde ister dışarıda, ihtiyaç duyduğunuz her anda bebeğinizin altını kolaylıkla değiştirmenizi sağlayan külot bezler, kolay yırtılan yan bantları ile miniklerin canını yakmaz ve temiz bir değiştirme süreci yaşamanızı sağlar. Bazı ebeveynler, yan bantları nedeniyle külot bezin hava alma seviyesinin azaldığını düşünse de, polipropilen ile üretilen külot bebek bezleri cildin hava almasını sağlar. Söz konusu madde, bebeğin cildi ile temas eden tüm yüzeylerin yumuşak bir dokuda olmasını sağlarken, teninde sürtünmeye bağlı oluşabilecek tahrişin de önüne geçer.

Külot bezlerin bel bantları 360 derecelik yapıları ile bebeğinizin belini tamamen sarar ve lastikli yapılarıyla da sağlam bir tutuş sergiler. Külot bez türlerinin bebeğinizin belinde iz yapmaması için, yaşına ve kilosuna uygun numarada bir bez tercihinde bulunmak gerekir. Ayrıca çocuğunuzun uyuma ve yatma pozisyonu alışkanlıkları da bu noktada belirleyici olabilmektedir.

Bebeğiniz ile birlikte gün içerisinde sık sık dışarıda olmanız gerekiyorsa külot bezler sizin için kurtarıcı olabilir. Kolay değiştirilebilir yapısı ve sızdırmaz özelliği ile alt değiştirme sürelerini en aza indiren bezler, hızlı ve pratik şekilde giydirilebilmektedir. Bezleme yaptığınız sırada bebeğinizin el hareketleri ile bezi açması mümkün değildir ve sıradan bir kıyafet giydiriyormuş gibi bacak bölgesinden doğru beline yerleştirebilirsiniz. Bebeğinizin belini tam olarak sarsa da rahatsız etmeyen esnek bel bantlarına sahip olan külot bezler, yanlarında yer alan bantların ebeveynler tarafından kolayca yırtılabilmesi nedeniyle de basitçe çıkartılabilir.

Bebeklerde kuruluk hissinin aylar içerisinde daha da önem kazandığı bilinen bir gerçek. Bebekler geliştikçe hoşlarına gitmeyen durumlara verdikleri tepkileri de arttırmaktadır. Islak bir bez deneyimi, bebeğinizin rahatsız olmasını sağlayacağı gibi sağlığı açısından da iyi olmayacaktır. Bu nedenle bebeğinizin bezini sık sık kontrol etmeli ve gerektiğinde temiziyle değiştirmelisiniz. Bu noktada külot bezler sizin için kolaylık sağlayıcı yapılarda üretilmektedir.


Cırt Cırtlı Bebek Bezi ile Bebeğinizin Cildi Hava Alsın

Cilt hassasiyetinin daha yoğun olduğu yenidoğan bebeklerin sağlığı için terletmeyen ve tahriş etmeyen bir bebek bezi arayan ebeveynlerin daha çok tercih ettiği cırt cırtlı yapı, beli hafif saran özellikleri ile öne çıkmaktadır. Bebeğinizin yaşına göre belirlenen numaralardan birine seçseniz de, tercihinize göre ayarlanabilir bel bandı ile cırt cırtlı bezinizi istediğiniz sıklıkta bağlayabilirsiniz. Özellikle bebeğinizin gün içerisindeki hareket seviyesine bağlı olarak hafif bir bağlama tercih ederek, rahat hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

Cilt ile temas eden bölgelerinin azlığı ve hafifliği sebebiyle tercih edilen cırt cırtlı bezler, bebeğinizin altını bezlediğiniz sırada size ufak zorluklar çıkarabilir. Minikler hareketlenmeye başladıkları dönemlerde özellikle bedenlerine giydirilenleri keşfetme merakı ile, cırt cırtlı bezin yanındaki bantları açabilir. Bu durum hem bezleme sırasında hem sıcak yaz aylarında bezi ile dolaşan bebeklerin, cırt cırtı kolayca açabilmesi gibi sorunlara neden olabilir.

Bebek bezleri, en güncel teknolojiler kullanılarak, hava alan ve terletmeyen bir yapıya sahip olsa da yaz aylarında kullanımı pek kolay değildir. Hele ki yürümeye başlayan bir bebeği cırt cırtlı bez ile tutmak zor olabilir. Bez kullanımının, tuvalet alışkanlığı kazandığı döneme kadar günlük hayatınızın önemli bir parçası olduğu düşünülürse, cırt cırtlı bebek bezi alırken mevsimsel şartları ve kullanım alışkanlıklarınızı dikkate almakta fayda var.

Emicilik, esnek yan bantlar ve ergonomi gibi noktalar bebek bezi türlerinin hepsinde dikkate alınan özellikler. Ancak cırt cırtlı bezlerin yapışkanlı yan bantlara sahip olduğu düşünülürse, ergonomi ve bant başlıkları biraz öne çıkıyor. Bantların bebeğinizi rahat etmemesi ve bunun yanında da bezi sağlam bir şekilde belinde tutması gerekmektedir. Bu noktada cırt cırtlı bebek bezi araştırırken, bel bandı rahatlığı ve kalitesi çok önemlidir.

Prematüre ve yenidoğan ile birlikte 8 numaraya kadar bedenleri bulunan bebek bezleri, bebeğinizin ilk yıllarındaki en büyük yardımcılarından biridir. Ortalama olarak en az 24 ay kullanılacağı hesaba katıldığında dikkate alınmaya değer bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bebek bezi tüleri içerisinden doğru tercih yapabilmek için bebeğinizin ihtiyacını ve fiziki yapısını göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekmektedir. Böylelikle bebeğiniz oyun oynarken de uyurken de güvenle tuvaletini yapabilir ve siz de onun bu yolculukta huzurla büyüdüğünü görebilirsiniz.

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE