CİLDİNİZİ GENÇLEŞTİRİN
HAMİLELİK LEKELERİ İÇİN

Hamilelik bazen sevimli bir bebekle birlikte cilt lekeleri de getirebiliyor. Lekelerden kurtulmak için birer parça marul ve semizotu alın, havanda döverek suyunu çıkarın. Bu suya bir tatlı kaşığı süzme yoğurt karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 30 dakika bekletin. Ardından da ovalayarak çıkartın. Haftada 2 kez uygulayın.


GÖZLERİNİZİ DİNLENDİRİN
Uykusuzluk, yorgunluk ilk olarak gözlerde kendini belli ediyor. Ama gözaltı torbalarından kurtulmanın kolay bir yolu var. 1 litre suda, 1 demet maydanozu ve pelin otunu 5 dakika süreyle kaynatın. 15 dakika demlenmesini bekleyin. Her gün bu karışımdan 2 su bardağı içmeye özen gösterin.

Çok acil olarak gözlerinizi rahatlatmanız gerektiğinde ise, gözlerinizi kapatarak, demli bir çayın buharına tutun.


KURU CİLTLERE KIRIŞIKLIK KREMİ
Evde hazırlayabileceğiniz kolay bir maske! 1 yemek kaşığı buğday unu, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı maya ve çok az sütü karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Haftada 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.


CİLDİNİZİ  SİRKEYLE CANLANDIRIN
Özellikle 30’lu yaşlardan sonra cilt hücrelerinde yenilenme işlevi yavaşlamaya başlıyor ve cilt, elastikiyetini kaybedip kırışıklıklara uygun ortam hazırlıyor. Oysa ki sirke, cildin dış yüzeyini ölü hücrelerden arındırıp elastiki liflerin üretimini artırarak cilde yeniden esneklik ve yumuşaklık kazandırıyor. 7-8 damla sirkeyi yarım çay bardağı badem yağı veya zeytinyağıyla karıştırın. 1 ay boyunca haftada birkaç kez, geceleri yatmadan önce cildinize sürün. Bu karışımın cildinizi yenilediğini göreceksiniz.


BAL İLE PARLAK BİR CİLT 
Bal ile cildinize yumuşaklık ve parlaklık kazandırmanız çok kolay. Bal ve az miktarda sütten oluşan yoğun kıvamlı bir karışım hazırlayın. Bu karışımı buz kalıplarına koyarak dondurun. Her sabah donmuş bal ve süt karışımını yüz ve boyun bölgenizde gezdirin, sonra da ılık suyla yıkayın. Gözeneklerinizin açılıp tazelendiğini göreceksiniz.

anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE