EŞLER BİRBİRİNE SİNİR OLUYOR
ABD'de yapılan bir araştırma, birlikte uzun süre geçiren eşler zamanla birbirlerini daha sinir bozucu ve talepkar bulmaya başlıyor. Ancak aynı durum arkadaşlar ve çocuklar için geçerli değil.

Michigan Üniversitesi'nde eşlerin birbirlerine, arkadaşlarına ve çocuklarına bakışının nasıl değiştiğini incelemek için bir araştırma yürütüldü. Araştırma 20-65 yaşlarında 800 denek üzerinde, 1992 ve 2005 yıllarında uygulanan iki anket yoluyla yapıldı. 13 yıllık aradan sonra araştırmaya katılan deneklerin büyük çoğunluğunun sadece eşlerine sinir olduğunu ve zaman geçtikçe bu durumun iyice şiddetlendiğini ortaya koydu. Eşlerin birbirine sinir olma oranı, en çok 20-30 yaş grubunda görülüyor, çiftin yaşı büyüdükçe bu durumda azalma görülüyor.

GERGİNLİK BİRLİKTELİĞİN TADI TUZU
Uzmanlar bu durumu, eşlerin sürekli birlikte yaşamak zorunda olması ve boşanma dışında bir çıkış kapıları olmaması yüzünden başta önemsiz görünen şeylerin zamanla büyütülmesi ve karşılıklı tolerans azalmasıyla açıklıyor. Öte yandan, arkadaş seçimlerinde farklı kriterler olduğu için ve sinir bozucu olanları eleme imkanı olduğundan onlara karşı böyle bir eğilim ortaya çıkmıyor. Uzmanlar, eşlerin birbirine sinir olmasının ilişkilerinin sağlıksız olduğu anlamına gelmediğini, aksine zamanla ilişkilerin ayrılmaz parçası olduğunu belirtiyor. Araştırmaya katılan çiftlerin çoğunluğu, bu gerginliğin mutlulukları için bir tehdit olmadığını ifade ediyor.
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE