Kız öğrenci yurdu yöneticileri


İstanbul Avcılar’daki bir öğrenci yurdunda kalan üniversite öğrencisi C.G’den (18) boynunda ve yüzünde kızarıklıklar olduğu gerekçesiyle bekaret testi istendi. Yurt Müdüresi öğrencinin babasını arayarak “Durum ortada. Kızınız bir erkekle ilişkiye girmiş. Gelin alın” dediği ileri sürüldü. Kızına inanmayan ve bekaret raporu alan baba,  yargıya başvuracağını söyledi.
 
C.G. olayı şöyle anlattı: “Olaydan 4 gün sonra yurt müdüresi ile bir görevli ve doktor olduğu iddia edilen kapalı bir bayan, yüzüme ve boynuma baktı. Yurt müdüresi babamı arayarak “Yanımda 2 yetkili var. Durum ortada, kızınızı gelip alın” dedi. Babam, doktorun kim olduğunu sordu ancak müdire cevap vermedi. Ertesi gün babamla Küçükçekmece Kızılay Tıp Merkezi’ne gittim. Muayenenin sonucunda bakire olduğum belli oldu.”

15 yaşındaki çocuklar ile cinsel ilişkiye girmek suç sayılmazken, 18 yaşında, artık reşit bir kıza kendi isteği dışında bekaret kontrolü yapılması çok “doğal” görülüyor. Kadının kendi bedeni ile ilgili kararı yine kadının kendisinin verebileceğini hatırlatarak, çağdışı yapılan bu uygulamanın aktörlerine acı biber sürüyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE