Beşir Atalay ve köpek katilleri

 

İçişleri Bakanlığı, Mayıs ayında Antalya’da ortaya çıkarılan toplu köpek itlafı olayıyla ilgili olarak soruşturmaya gerek görmedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay imzalı yazıda, “Köpeklerin kanun hükümlerince itlaf edilip gömüldüğü belirlendi” denildi. Toplu mezarı hayvanseverler dozerlerle kazarak ortaya çıkarmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde Sivas’ta 500 metre derinliğindeki Cehennem Deresi mevkiinde köpek leşleri bulundu. DOHAYKO yetkilileri, kısırlaştırma için belediye barınağına gönderilen sokak köpeklerinin zehirli iğneyle öldürülüp buraya atıldığını öne sürdü. Dernekten Nurten Tezer, “Barınağa giden hayvanlar kısırlaştırıldıktan sonra küpelenip tekrar aynı yere bırakılıyordu. Son günlerde giden köpekler gelmemeye başladı. 600 kadar köpek ortada yok” dedi. Barınak görevlileriyse zaman zaman trafik kazası gibi nedenlerle kötü durumda olan köpeklerin iğneyle öldürüldüğünü açıkladı, ancak topluca öldürme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Bu arada barınakta ameliyat için uyuşturulduğu söylenen, soğuk havada dışarda hareketsiz yatan köpekler de dikkat çekti.

Hem hayvan katliamına “kanun hükümlerince itlaf” diyen Bakan Beşir Atalay’a hem de  hayvan ölümlerini gerçekleştirenlere acı biber sürüyoruz. Konuya gerekli hassasiyetin gösterilmesini diliyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE