Faruk Beşer


Sakarya İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Faruk Beşer'in bir TV kanalındaki canlı yayında sorulara verdiği yanıtlar dinleyenleri şaşkına çeviriyor. Beşer, “Namaz kılınmayan ev şeytanın hakimiyetindedir. Aldatan kocaya dayanmak da ibadettir” diyor. “İslam ve Hayat” adlı program yapan İslam Hukuku Profesörü Faruk Beşer’in yorumları dikkat çekiyor. Programda vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Prof. Beşer, kadın-erkek ilişkilerinden, çalışma hayatına kadar birçok konuda “fetva” veriyor. Prof. Beşer benzer yorumları internet sitesinde de yapıyor. Beşer’in bazı vatandaşlara verdiği cevaplar, dinleyenleri hayrete düşürüyor.


Beşer, “Aldatılan kadın ne yapmalı?” diye soran bir vatandaşa şöyle diyor: “Şimdi siz iki kötü durumla karşı karşıyasınız, bunlardan birisini seçmek zorundasınız: Ya boşanır ve bunun zorluklarını göze alır, bunlara katlanırsınız ki, bu çok zordur ve hangi kötülüklere sebep olacağını bilemezsiniz. Ya da bu ızdırabı içinizde sürekli taşır ve beraberliğe katlanırsınız. Şahsen ben size bunu tavsiye ederim. Çünkü böylece kocanızı da kurtarmış olursunuz. Tahammül için ve onun düzelmesi için Allah’a sürekli dua edersiniz. Bu da sizin ibadetiniz olmuş olur. Ama her iki durumda da bu acıların mükafatını Allah’tan alırsınız.”

Akla, mantığa, vicdana ve İslam bilgisine yakıştıramadığımız bu tuhaf ibadet anlayışı ve dünya görüşünü “kural” olarak dillendiren Beşer’e biber sürüyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE