“BEN ÇALIŞMAK İSTİYORUM”

“Ben Çalışmak İstiyorum” projesinin mimarları Avusturya Liseliler Derneği Mezunları, yeni dönem çalışmaları kapsamında, 30 Haziran Salı günü, saat 16.00’da, Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek 2. dönem tanışma toplantısında 2008 dönemi stajyer öğrencileri ve 2009 yeni dönem öğrencileri ile buluşuyor. 


BİR KADIN DEĞİŞİRSE BİR AİLE DEĞİŞİR!
“Bir kadın değişirse bir aile değişir; bir aile değişirse toplum değişir” sloganı ile yola çıkan ”Ben çalışmak istiyorum” projesi, Türk toplumunda kadının sosyo-ekonomik ve kültürel konumunu güçlendirmek üzere kadınları; fırsat eşitliğine ulaşabilmeleri için ekonomik özgürlüklerine sahip olmaları yönünde bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Bu yıl 1-31 Temmuz 2009 tarihleri arasında, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek staj programına 25 kız öğrenci katılacak. Erzincan Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi’nden gelen öğrenciler, staj süresince Avusturya Lisesi mezunlarının yönetici olduğu işyerlerinde, gerçek bir iş tecrübesi kazanma olanağı bulacaklar. Öğrenciler hafta sonlarında, rol model kadınlar ile eğitsel ve kültürel etkinlikler içinde İstanbul’u yakından tanıma fırsatına sahip olacaklar. Bu eğitim süreci sonunda öğrenciler aynı zamanda bu bilgi ve deneyimlerini, evlerine döndüklerinde diğer gençlerle paylaşacak ve kadının çalışması konusundaki bilincin arttırılmasına katkıda bulunacaklar.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE