Topkapı Saray’ı baskını

 

Dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’in Topkapı Sarayı’nda verdiği konser öncesi olaylar çıktı. Bir şarap firmasının sponsorluğunda yapılan ve şarap ikram edileceği açıklanan konser önceki gün Vakit gazetesinde “Mukaddes avluda şarap küstahlığı” başlığıyla eleştirildi. Dün akşam da Alperen Ocakları üyesi 50 kişilik grup tekbir getirerek Saray önünde toplandı. İçeri girmek isteyen grubu polis engelledi. Bunun üzerine grup konser afişlerini yırtıp yaktı. “Topkapı Sarayı’nda içkili konser düzenlenmesine” tepki gösterdiklerini söyleyen gruptakiler Saray’ın önünde akşam namazı kılarak dağıldı.

Olaylar nedeniyle İdil Biret Saray’a arka kapıdan girmek zorunda kaldı. Bir açıklama yapan İdil Biret’in eşi Şefik Büyükyüksel “Gözü dönmüş bir grup İdil’in posterlerini yaktı. Vakit gazetesi, İdil Biret’i hedef gösterdi. Sivas’taki katliamın bir benzeri de burada yaşanabilirdi” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Amacı toplumda çatışma ve huzursuzluk yaratmak olan Vakit Gazetesi’ne ve bu olayları gerçekleştiren zihniyete biber sürüyor ve Topkapı Sarayı’nın bir camii olmadığını hatırlatıyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE