Esra Ertürk-Ersen Özpirinçci

 

Egesu adındaki kızlarının 1,5 yaşına geldiğinde “Rett Sendromu” olduğunu öğrenen anne Esra Ertürk ve baba Ersen Özpirinçci doktorların “Kızınızdan umudu kesin, başka çocuk yapın” tepkilerine inat, kızlarını iyileştirmek için 21 yıldır ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Ama karşılığını da alıyorlar.

Egesu 1,5 yaşına geldiğinde ortaya çıkan “Rett Sendromu” adlı hastalık onların hayatının merkezine yerleşmiş. Bilgisayar mühendisi anne ve yazılım mühendisi baba kızlarını alıp Bodrum’a yerleşmiş. Doğaya daha yakın olmanın Egesu’yu geliştirdiğini anlamışlar. Ama bir başka yöntem var ki, hiç konuşmayan ve dış dünya ile iletişim kurmayan çocuğun tepki vermesine, hayatla bağ kurmasına yaramış: Babası Ersen Özpirinçci’nin kızı için yaptığı müzik...

Her çocuk farklıdır, biriciktir ve anne-babasına hediyedir. Çocuk, anne babayı eğitir. Anne baba çocuğu için elinden geleni yapar. Tüm bu doğal gelişimin güzel bir örneği olan ve zorluklardan yılmayan, çocuklarının olduğu gibi kabul edip, koşulsuz seven çifti öpüyor, kızları ile mutlu ve sağlıklı nice yıllar diliyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE