Pelin Batu

 

Daha önce Üsküdar’da mini etek giydiği için tacize uğradığını açıklayan oyuncu Pelin Batu, aynı şeyin tekrar başına geldiğini gazetedeki köşesinde anlattı. Bir taciz hikayesi başlıklı yazısıda olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı: Evine dönerken motorlu bir kişinin kendisini sokakta kaldırım ile duvar arasına sıkıştırdığını belirterek “Bana, ‘Ne bu halin?’dedi. Mini etek ve botlarım arasında görünen bir karış deriye hitap ediyor, diye düşündüm. Duymazlıktan geldim. Aynı kişi evime kadar beni izledi, kapımın önünde tartıştık.”

Bu taciz olayından sonra yazısına şöyle devam ediyor Batu: “ Sadece şunları söylemek istiyorum: ... Ülkemin en iç karartıcı meselesinin kadın-erkek meselesi olduğunu düşünüyorum. Dünyanın pek çok yerinde patriyarkal, yani ataerkil toplumları tanıdım, erkek egemenliğini, İslamabad’da da, New York’ta da hissettim, yani sorun, bize has değil. Beni endişelendiren, bizdeki uçurumun katlanarak artması, katmerlenmesi. 10 sene içinde bile çok şey değişti. Kadın eline dokunmayan bir zihniyetle, kadın gözünün içine bakamayan adamlarla bir yere gidilmeyeceği ortada. Pardon, gidildiği ortada, ama orası, kadınların işine gelmeyecek bir yer.”

Bu doğru saptamaları ve böylesine içimize yara olmuş bir konunun üzerine giderek tekrar gündeme getirdiği için Pelin Batu’yu öpüyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE