Nermin Bezmen

1 yıl önce eşi Pamir Bezmen’in kaybından sonra acısını yaşamak istediğini ve sakinleştiricileri reddettiğini söylemişti Nermin Bezmen. 35 yıllık büyük bir aşkın ardından derin bir acı hissetmenin doğallığından dem vurmuştu. Ancak Nermin Hanım o acıya kendini kaptırmadan yenilendi ve güçlendi. Hayata sımsıkı bağlı olan Bezmen yeniden aşık olabileceğini ve bunun hayatın akışı içinde olması gereken bir durum olduğunu söyledi.

Kendisine “Bizim Gizli Bahçemizden kitabında o kadar büyük, o kadar şiddetli bir aşk anlatıyorsunuz ki, insanın aklına ister istemez, bu kadar muazzam bir aşktan sonra başka bir şey nasıl yaşanabilir sorusu geliyor...” diye soruldu ve Nermin Bezmen şu yanıtı verdi: “Bir kere, şu anda birini parmakla göstermiyorum, aşkla ilgili duygumu anlatıyorum, “Hazır olun, aşık olabilirim” diyorum. Bu toplumda aslında pek de söylenmeyen bir şeyi söylüyorum. Evet, benim kocam öldü, canımdı, her şeyimdi ama ben hayattayım, ben onunla ölmedim. Bir başkasını sevecek olmam da, onu sevmediğim, onu unuttuğum anlamına gelmiyor, o hep benimle. Her aşkın, her sevginin, kendine ait bir “niş”i var insan hayatında. En büyük hata, birinin yerini bir başkasıyla doldurma telaşı...”

Nermin Bezmen’i anlamlı sözleri, güçlü ve sağlıklı duruşu nedeniyle öpüyor ve cesaretinin tüm kadınlara ışık olmasını diliyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE