Ebru Şallı

Ebru Şallı hamileliğinin 6. ayında sadece 1,5 kilo aldığını ve bunun onun bünyesi için normal olduğunu açıkladı. Ancak uzmanlar Şallı ile aynı görüşte değiller. Prof. Dr. Faruk Buyru: "Gebelikte toplamda 12-13 kilo artışını normal oran kabul ediyoruz. Daha fazla kilo alınması da sorun teşkil etmiyor, tabii sağlık riski olmadığı sürece. Bu oranda hamile kadının vücut kitle endeksi de çok önemli. Şallı'nın vücut kitle endeksi 18'in altında ve sadece 1,5 kilo alması anormal bir durum. Şallı'nın ilk 6 ayda minimum 4-6 kilo alması gerekirdi. Bu durum bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkiler ve erken doğum riskini artırır. Daha da kötüsü çocuğun ileride şeker hastası ve obez olma riski artar. Hatta Alzheimer olma tehlikesi bile var” diyor.

 

Dr. Murat Berksoy ise: "İyi ki, benden yorum aldınız. Ebru Şallı, kadınlar için önemli bir rol modeli ve onun bu zayıf halini örnek alma cehaleti gösterecekler olabilir. Biz annelerden gebeliğin ilk yarısında her ay 1 kilo, ikinci yarısında ise ayda 2 kilo almasını bekliyoruz. Tabii bu kilo hesapları vücut endeksine göre yapılıyor. Ancak Şallı çok zayıf bir kadın ve ilk 6 ayda sadece 1,5 kilo alması hem kendisine hem de çocuğuna büyük zarar verebilir. Eğer bu anormal durum devam ederse, Şallı'nın bebeği ileride sağlık sorunlarıyla karşılaşabilir" şeklinde bir açıklama yaptı.

 

Sağlıklı yaşam konusunda tavsiyeler veren Ebru Şallı, hamilelikte alınan kilo konusunda sağlıklı bir örnek değil besbelli. Anne adaylarının bu konua Şallı'yı örnek almamasını öneriyor ve Şallı'nın da 6 ayda 1,5 kilo almam çok sağlıklı, şeklindeki demeçlerine biber sürüyoruz.

 

 

 

 


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE