1. TÜRKİYE ÇOCUK HAKLARI KONGRESİ KASIM’DA

1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi çerçevesinde “Çocuk Hakları Hikaye Kitabı” hazırlanacak. Kngre, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın desteği ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in himayelerinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’de ilk kez 9-12 yaş grubu için hazırlanacak çocuk hakları konulu hikaye kitabının amacının, çocuk ve çocuk haklarına çocuk edebiyatıyla katkı sağlamak olarak belirlendiği belirtildi. Çocuk kitabı yazarlarına öneride bulunulan seçkide, çocuk kitabı yazarlarının birer hikayesine yer verilecek. Ayrıca yazarların çocukluklarını anlatacağı deneme ile çocukluk ve yetişkinlik fotoğrafları da yer alacak.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde yayımlanması amaçlanan seçkinin yazarları ile çocukların 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi’nde buluşmaları hedefleniyor.

41 ÇİZER ÇOCUK HAKLARINI RESMEDECEK
1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi için BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi’nin ilk 40 maddesi, Türkiyeli 41 sanatçı tarafından çocuklar için resimleniyor.

Çalışma, 26-28 Kasım 2010’da düzenlenecek 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi sanat etkinlikleri kapsamında yapılıyor.

Çocuk hakları konusunda bilinç, farkındalık yaratmayı amaçlayan resimler, kongre boyunca İstanbul Kongre Merkezi’nde sergilenecek. Kongreden sonra 81 ilde ve yurtdışında sergilenmesi planlanan resimler ayrıca “Resimli Çocuk Hakları Kültürü El Kitabı” olarak yayımlanacak.

Resimli Çocuk Hakları Projesi’nde yer alacak çizerlerin adları şöyle:
Arda Kaya, Anıl Tortop, Ayşe İnan Alican, Betül Akzambaklar, Betül Sayın, Buket Gencer, Cem Kızıltuğ, Ebru Öztaylan, Elif Songür Dağ, Elif Varol Ergen, Emel Kehri, Ender Dandul, Ersin Şahin, Ferit Avcı, Füsun İyicil, Gamze Baltaş, Gökçe Akgül, Haluk Erkmen, Hatice Akbıçak Günel, İsmail Kaya, Lebriz Rona, Mehmet Kehri, Mustafa Delioğlu, Mükremin Seçim, Nazan Erkmen, Necdet Yılmaz, Nural Birden, Osman Kehri, Osman Turhan, Özcan Şener, Saadet Ceylan, Serap Deliorman, Sevgican Pekmezci, Sibel Demirtaş, Soner Hizarcı, Sönmez Karakurt, Sumru Ekşioğlu, Şafak Tavkul, Şükran Kırcı, Ülkü Ovat, Ümit Öğmel.
 
Nerede: İstanbul Kongre Merkezi, CNR Fuar Alanı Yanı, Yeşilköy
Ne zaman: 26-28 Kasım 2010



 


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE