Maskistanbul oyuncuları

Ülkemizde unutulmaya başlayan sokak sanatlarının sıradışı örneklerini sergileyen MASKistanbul'un kurucularından pantomim yazarı ve solisti Fatih Kolçak, “Sokaklarda bazen ilgi, bazen şiddet görüyoruz, ama vazgeçmeyeceğiz... Popüler kültürün insanları bir ürün haline dönüştürdüğünü, gençleri mesleksizleştirdiğini düşünüyoruz. Öğrenciler, hangi bölümü, hangi üniversiteyi, neden okuduklarını bilmiyor. Bu yüzden de istemedikleri bir şehirde, istemedikleri bir mesleği icra ediyorlar. Bu istememe durumu, hayata karşı bir nefret oluşturuyor. Biz, sadece istedikleri mesleği özgürce seçip, namuslu bir şekilde yapabilsinler istiyoruz” diyor.

Grup, pantomim ya da marionette sanatını, meslek olarak seçmek isteyenlere ücretsiz eğitim de veriyor. Sanatın lüks salonlarda, yalnızca parası olanlara sergilenen bir şey olmadığına inandıkları için, sahnelenebilecek bir eseri sokağa uyarlayarak her kesime, aracısız ulaştırmaya çalışıyorlar.

Bu cesurca mücadeleleri ve sanata olan inançları nedeniyle kendilerini öpüyor, insanların istedikleri yaşamı seçme özgürlüklerini ellerinde tutmaları gerektiğini savunuyoruz.

 


 


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE