KADININ KURTULUŞU ERKEĞİ DE KURTARIR

Ankara 8. Aile Mahkemesi Hakimi Eray Karınca, İstanbul Barosu Orhan Adli Apaydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, “Şiddet Konusunda Aile Mahkemeleri Uygulamaları” konulu toplantıda, yargıcın etik ve ahlaki sorumlulukları konusuna değindi: “Önemli olan dosyayı karara bağlamak değil, dosyadaki sorunu iyi tespit edip çözüm üretmektir” dedi.

Karınca sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’deki cinayet suçundan tutuklu ya da hükümlü bulunan kadınların onda dokuzu, eşlerini ya da sevgililerini öldürmüş. Bu kadınlar, gördükleri şiddet karşısında çaresiz kaldıkları için cinayet işlemişler. 4320 Sayılı Yasa’yı etkili kullanabilirsek, erkeklerin de hayatını kurtaracağız.”

KADIN CİNAYETLERİ SON 7 YILDA YÜZDE BİN 400 ARTTI!
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Aydeniz Alisbah Tuskan ise Türkiye’de erkeklerin her gün en az 3 kadını öldürdüğüne, kadın cinayetlerinin son 7 yılda yüzde 1400 arttığına dikkat çekti:

“Kadın istihdamının gerilemesi, devletin ulusal ağ projesi kurmaması, muhafazakarlaşma, göç ve pozitif ayrımcılığın uygulanamaması kadın cinayetlerinin artışında etkili. Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) 2004’te yapılan düzenleme ile töre cinayetlerinde ceza artırımına gidildi. O tarihten sonra kadın intiharları da arttı.”

KADINLAR ŞİDDETTEN ŞİKAYETÇİ
Öte yandan, Hürriyet Aile İçi Şiddet Kampanyası Acil Yardım Hattı’na kuruluşundan bu yana 8 bin 573 başvuru yapıldı. Başvurulardan yüzde 90’ı kadınlardan geldi. Bu kadınların büyük çoğunluğunu da 17-50 yaş grubundaki kadınlar oluşturdu. Kadınların yüzde 42’si fiziksel, yüzde 30’u duygusal, yüzde 10’u sosyal, yüzde 9.2’si ekonomik, yüzde 3’ü cinsel şiddet şikayetiyle başvurdu.

 

 



anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE