Bogdan Tanjeviç

Kolon kanserine yakalandı, tedavisini erteleyip A Milli Basketbol Takımı’nın başına geçti. Milyonları kendisine hayran bırakan başarılı teknik adam Tanjevic kolon kanserine yakalandı ama “Türk milletine verdiğim sözden dönemem” dedi. Milli Takım’ın başına geçmek için son kemoterapisini erteledi. “Ateşle oynuyorsun” dendi ama o yine dinlemedi. Uykusuz kaldı, stres yaşadı, heyecanlandı. Ama tüm bunlar sağlığını etkilemedi, kendi deyimiyle ilaç gibi geldi. Ve sonunda Türk basketbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Oyuncular onun için daha da hırslı oynadı ama o, hastalığına paye çıkarmak istemedi.

“Sağlıkla şaka olmaz. Ölümden hiç korkmadınız mı?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Takımın başında olmak, verdiğim sözü tutmak benim için zaten bir terapiydi. Başarı benim ilacım. Korkmamı gerektirecek bir durum yok. Üstelik bugün yolda insanlar bana sarılıyor, öpüyor, tebrik ediyor. Bu mutluluk beni daha da güçlendiriyor. İyileşmeme katkı sağlıyor. Basketbol bana neşe veriyor, hayat veriyor.”

Tanseviç’in kendisine neyin iyi geldiğini bilmesi gerçekten çok önemli. Hastalığa karşı olan bu mücadeleci tavrı, yaşama sevinci, kendisine ve yaptığı işe olan inancı nedeniyle Tanjeviç’i öpüyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE