Cuma Toygar

48 yaşındaki sınıf öğretmeni Cuma Toygar’ın, kulağına küpe taktı diye başına gelenler,herkesi şaşkına çevirdi. Küpesi, eğitim camiasında kaosa yol açtı. Üst üste uyarılar aldı, para cezalarına çarptırıldı. Yetmedi, 10 yıldır görev yaptığı Manisa Necatibey İlköğretim Okulu’ndan 45 kilometre ötede bir dağ köyüne sürüldü. Köyün muhtarı, “Küpe takan erkek öğretmen istemeyiz, gelirse kendisi için iyi olmaz” dedi.

Toygar kendisinin farklı bir öğretmen olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben sınıfıma kapıyı çalarak girerim. Okul müdürümün kapısını çalarak giriyorsam, öğrencilerim de bu saygıyı hak ediyor. Onlarla önümü ilikleyerek konuşurum. Bir öğrencime tokat atıyorsam, onun da bana tokat atma hakkı vardır. Çünkü orada bir insan eşitliği söz konusu. Bakkala bile gitsem mutlaka elimde bir kitap taşırım. Bir kişi merak edip, “Nedir bu kitap” diye sorsa, merakını tetiklediğim için mutlu olurum...”

Öğretmenliği sadece ders kitapları ile sınırlı olmayan bu eğitimcinin göz göre göre gördüğü baskı, “kimseye baskı yok” denilen günümüz şartlarında yaşanıyor. Tek başına birçok sorunla yüzleşmekten çekinmeyen ve kendine inanan bu cesur öğretmeni öpüyoruz.



anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE