EŞİNİN ANNESİNE BENZEMESİNİ İSTEMEYEN KOCA YOK!

Evlilikmerkezi.com’un 268 bin erkek arasında yaptığı ankete göre, Türk erkeği, evleneceği kadında öncelikle “annesine benzemesi” şartını arıyor.

Türk erkeğinin eş seçimindeki kriterlerini gözler önüne seren anketin şaşırtıcı sonuçları şöyle:
- Erkekler, ailelerin anlaşabilmesi konusunda “olmasa da olur” görüşünde hem fikirler.
- Türk erkekleri, “İlişkinin ilerleyen dönemlerinde, eş adayınızın annenize ne kadar çok benzediğini fark ederseniz ne düşünürsünüz?” sorusuna yüzde 98 oranında bu durumun kendilerini çok mutlu edeceği şeklinde yanıt veriyor.
- Erkeklerin “Anneniz eş adayınızı hiç sevmese de evlenir misiniz?” sorusuna verdikleri yanıt ise yüzde 98 ile “Evet”.
- Bir tercih yapmaları istendiğinde ise, birinci sırada kadının  bakımlı olması, ikinci sırada  eğitimli ve zeki  olması geliyor. Güzellik ise üçüncü sırada.
- Hiç evlenmemiş erkekler, güzellikten  çok kendine güveni olan ve bakımlı kadınlardan etkileniyor.
- Erkeklerinin yüzde 56’sı ilk buluşmanın karşılarındaki kadının hayatlarının kadını olup olamayacağı yönünde bir fikir vereceği görüşündeler.
- Erkekler için ilk buluşmanın ikinci buluşmaya dönüşmesinde etkili olan konular önem sırasına göre şöyle: Eş adayının kendisine çekici gelmesi, iyi bir dinleyici olması, hoş sohbet olması ancak gereksiz yere çok konuşmaması.

KADININ KAZANCI GENÇ ERKEKLERİ RAHATSIZ ETMİYOR
Ankete katılan erkekler eşlerinin kendilerinden çok kazanması durumunda yaşlara göre farklı tepkiler veriyorlar. 29-36 yaş arası erkeklerin yüzde 76’sı eşinin kendisinden daha çok kazanmasının sorun yaratmayacağını söylerken, 37-55 yaş arası erkeklerin yüzde 68’i ise kendisi ile eşit kazanca sahip biriyle evlenmenin daha uyumlu bir ilişki sağlayacağı yönünde fikir bildiriyor.


 


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE