Mert Fırat ve İlksen Başarır

Oyuncu Mert Fırat ve Yönetmen İlksen Başarır, önce sağır ve dilsiz bir gencin aşkını anlattıkları “Başka Dilde Aşk” filmiyle bu konuda farkındalık yarattılar, şimdi de Türkiye’nin en büyük tabusu ensestle gündemdeler. Orta sınıf bir aile babasının, çocuklarına tacizinin anlatıldığı ve senaryosunu birlikte yazdıkları “Atlıkarınca”, 47. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandı. İkili, “Seyirci sinemadan karnında bir yumruk, boğazından bir yumruyla mı çıksın istiyorsunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdiler.
Başarır: “Ensestten rahatsız olduklarını dile getirsinler istiyoruz. Bunu konuşmanın ayıp olmadığını, tam aksine konuşmadıkça mağdurun mağduriyetini, tacizcinin de cesaretini arttırdıklarını düşünmelerini istiyoruz. Sinemacı olarak, ben bir filmle bu konuya bir çözüm getiremem, ama çözüm getirebilecek insanları tetikleyebilirim belki.”
Fırat: “Kamuoyu, ensestle ilgili birşeyler yapılması için talepte bulunsun, baskı yaratsın istiyoruz. Sığınma evlerinin arttırılması, rehabilitasyon merkezlerinin açılması, hukuk danışmanlarının hizmet vermesi için kamuoyu oluşsun istiyoruz.”
 

Bu büyük tabuya cesaretle ve özenle yaklaşan ikiliyi öpüyor, 18 Mart’ta vizyona girecek filmi izleyerek herkesi fark yaratmaya davet ediyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE