Pınar İlkkaracan

Uzun süre yaşadığı Almanya'dan 15 yıl önce Türkiye'ye dönen ve orada başladığı kadın sorunlarıyla ilgili çalışmalarını ülkesinde de sürdüren Pınar İlkkaracan, Amerikan Newsweek Dergisi ve Daily Beast sitesi tarafından “Dünyayı Sarsan 150 Kadın”dan biri seçildi! Bu ödülü alan tek Türk kadını olan İlkaracan, hangi çaılmalarından dolayı bu ödüle layık görüldüğünü şöyle anlattı:

“Özellikle uluslararası çalışmalarımdan dolayı bu ödülü verdiler. Birleşmiş Milletler Kadın Komisyonu'nda 15 yıldır çalışıyorum. Ama sadece kadın konusunda değil. Birleşmiş Milletler Sağlık Komisyonu'nda HIV konusunda da çok çalıştım. Çalışmalarımın hepsi mümkün olduğu kadar uluslararası perspektifteydi. Böyle olunca da bir sürü çalışma göze çarpıyor. Ödüle sevindim ama mesele ödül değil, inanın. Sivil toplum alanında çalışmak çok emek yoğun, yaşamanızı adamanızı gerektiren bir alan. Özel hayatınızdan vazgeçiyorsunuz. Tek alabileceğiniz şey; o çabaların sonucunu görmek. En büyük ödül o. Ama Türkiye hala kötü bir noktada. Bu kadar çaba sarf ettikten sonra daha iyi bir yerde olmamız lazım. O yüzden takdir kalıyor geriye. Bu bir teselli armağanı benim için.”

 

Uluslararası arenada kadının insan hakları için çalışan, aldığı  ödülden çok yaptıklarının kadın hakları için bir adım olmasını önemseyen Pınar İlkkaracan’ı önce tebrik ediyor, sonra da kocaman öpüyoruz.


 


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE