Prof. Dr. Oğuz Berksun

“Ailenin Korunması Sempozyumu”nda konuşan Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Psikiyatrist Prof. Dr. Oğuz Berksun, “Birçok kadın kendisini mağduriyetin gücüne kavuşmak üzere şiddete maruz bıraktırıyor. Kadın ilişkisini en son noktasına kadar zorlayıp, şiddetin çıkması sonrası mağduriyetin gücüyle hareket etme gereksinimini duyuyor.Kadınlar erkeklerin üzerine ‘fazlasıyla gidiyor’  ve eninde sonunda istediklerini yaptırıyorlar” dedi

Berksun, aile içi erkekten kaynaklanan fiziksel şiddette “kadınların da masum olmadığını” öne sürdü. Bugün evlenecek kişilerin yüzde 70’inin ilk 5 yılda boşanacağı şeklinde bir öngörü olduğunu ifade eden Berksun, bunun ilk nedeninin, “kadının erkekle eşit olayım derken erkekleşerek, erkeğin olmayacak yönlerini örnek almasından” kaynaklandığını iddia etti.

Şiddete neden olunmaz. Şiddete neden olmak şiddeti mazur göstermez. Her şiddete uğrayan kadın bu durumu seçmemiştir. Cinsiyetçi açıklamaları nedeniyle Prof. Dr. Oğuz Berksun’a biber sürüyoruz. Kendisine haklı şiddetin olmadığını; ailenin kadını ya da erkeği suçlu göstererek korunamayacağını hatırlatıyoruz.



anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE