Melda Onur

Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki eksiklikleri gidermek için en çok çalışan milletvekillerinden Melda Onur: “Eski bir siyasetçi ağabeyim 'Hayvanlarla uğraşıp kendini hafife aldırma,' demişti. Ne fena bir algı. İşte bunu değiştireceğiz” diyor. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, TBMM’ye bir gün pandalı tişörtle geldi, başka bir gün de sırt çantasıyla. Protest tavırları ve Meclis’e sunduğu ekolojik anayasa teklifiyle de dikkat çeken Melda Onur, Türkiye'deki hayvan hakları için mücadelesini sürdürüyor.
 

Melda Onur yasa teklifi ile ilgili şunları söyledi: “Zaten söz konusu olan yasa teklifi değil, mevcut yasadaki değişiklik. Yani hayvanlara verilen zararın Kabahatler Kanunu’ndan çıkarılarak Ceza Kanunu kapsamına alınması. Yani ‘Hayvana eziyet ettim, ya da öldürdüm’ deyip para verip kurtulmamak, hakim karşısına çıkıp suçun ağırlığına göre cezasını çekmek. İnsanların eşlerini kesip bıçakladıkları bir ülkede yasalar ne kadar caydırıcı bilemiyorum, ama hayvana eziyetten de bu kadar ucuz kurtulunmamalı.”

Bu anlamlı ve son derece gerekli çalışmalarından dolayı Melda Onur’u öpüyor, herkesin doğaya ve hayvanlara sahip çıkmasını istiyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE