CANIMIZ HEM SOKAKTA, HEM DE OKULDA!

Üniversite yönetimi ve öğrenciler arasında işbirliğine gitmek, yeni bir iletişim kanalı oluşturmak hedefiyle ortaya çıkan Canımız Kampüste programı, ilk olarak “Kampüs Güvenliği” paneli ile Sabancı, Fatih ve İstanbul Üniversiteleri’nde gerçekleştirildi.

Canımız Kampüste panellerinde; başta sokak tacizine karşı yürütülen küresel oluşumda öğrencilerin yeri, toplumsal değişim ile teknolojinin kesişim noktaları, hikaye anlatımının hayatımızdaki önemi ve İstanbul'da yaşayan transgender öğrencilerin karşılaştığı zorluklar ele alınıyor.

Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul Direktörü Kacie Lyn Kocher, Canımız Kampüste programının amacını şöyle özetliyor: "İster kampüs içinde ister kampüs dışında olsun maruz kalınan tacizleri tartışmak için üniversite öğrencileri ile bir araya geliyoruz. Dahası öğrenciler, yaşadıkları ya da başkalarının başına gelen taciz olaylarına nasıl tepki vereceklerini öğrenirken hayatlarının geri kalanın her anında öğrendiklerini uygulama fırsatı yakalıyorlar". Üniversite öğrencisi ve Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul gönüllüsü Ece Meşe ise İstanbul Üniversitesi'ndeki panelde düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Sokaklar, insanların özgür hissettiği ve serbestçe hareket ettiği yerler olmalıdır."

 CANIMIZ SOKAKTA: HOLLABACK! İSTANBUL NEDİR?
Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul Nisan 2011 tarihinden bu yana Global Hollaback! hareketinin bir üyesi olarak mobil teknolojileri kullanarak sokak tacizine son vermek için çalışıyor.
Global Hollaback! ağı, taciz mağdurlarına ve tacize şahit olan herkese, hikayelerini paylaşmaları ve farkındalık yaratmaları için güvenli bir mecra alanı sunmak amacıyla 2005 yılında New York'ta kuruldu.

Tacizle savaşmak, mağduriyeti önlemek, yardım ve eğitim gibi konularda kaynak sağlayan Hollaback! dünyanın 19 ülkesinde ve 45 şehrinde faaliyet gösteriyor.

Canımız Sokakta hareketinin önem taşıyan iki kabulü ise şöyle:
1-  Yaşına, cinsiyetine, cinsel yönelimlerine veya giyim kuşamına bakılmaksızın her kişinin korkmadan, fiziksel ve sözlü de dahil olmak üzere herhangi bir şekilde tacize uğramadan sokaklarda yürüme özgürlüğüne sahiptir ve bu, temel bir insanlık hakkıdır.
İnsanlar eşya değildir. Sokak tacizi, insanlara, bilhassa da kadınlara “Eşya muamelesi yapmak” demektir.
 2- Süregelen sokak tacizi olaylarına son vermek mümkündür. Günümüz mobil teknolojilerinin  sağladığı erişilebilirlik, herkesin taciz anını, olay sırasında çektikleri fotoğrafları ve hatta videoları paylaşmasına imkan vermektedir.

Bu imkanın sağladığı koşullar, taciz mağdurları ve karşıtlarının, -erkek ve kadın fark etmeksizin önayak olmasıyla, kitle kaynaklı bir değişime imkan tanıyabilir.

Verdiğimiz mesajlarla sessizliği kırabilir ve tacizin kabul edilemez bir davranış olduğu fikrini yayabiliriz.

Canımız Sokakta: Hollaback! İstanbul, sokak taciziyle ilgili her konuyu paylaşabileceğiniz, tavsiye verebileceğiniz, ihtiyacı olan mağdurlara destek olabileceğiniz ve yeni bilgilere ulaşabileceğiniz bir platform.

İlk adım olarak, daha önce paylaşılmış olan hikayeleri inceleyebilir, kaynaklara göz atabilir ve kendi hikayelerinizi paylaşarak farkındalık oluşturmamıza yardımcı olabilirsiniz.

http://www.canimizsokakta.com/

 

 


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE