KAZANDIKLARINI İYİLİĞE YATIRIYORLAR

Bir Ramazan günü kendilerine birer kavanoz reçel yapmak için bir araya geldiler. Bu reçeller çevreleri tarafından çok beğenildi ve para ile sipariş almaya başladılar. Ancak reçel anneler bu paraları kendi çıkarlarına değil, okuyamayan çocuklara burs vererek değerlendirmenin daha uygun olacağını düşündüler ve önce birkaç çocukla başladıkları eğitime destek hareketleri bugün 50 çocuğa ulaştı. Ayrıca 10 ihtiyaç sahibi ailenin de elektrik, su, gıda ve kira gibi giderleri yine reçel anneler tarafından karşılanıyor.

Reçel Anneler, aslında hem bir iyilik hareketi hem de başarılı bir işletmecilik örneği. Kendilerine her zaman daha yukarıda hedefler koyan kadınlar gece gündüz yepyeni reçel çeşitleri ve fikirleri ile kurumu daha da büyütüyorlar. Önce 5 kavanozla başlayan ve ilk ayda 50 kilo sipariş alan Reçel Anneler, daha sonra 5 çeşit yaptıkları reçel türünü, bugün 42 çeşide çıkarmayı ve yılda 4,5 ton üretim yapmayı başardılar. Sipariş üzerine reçelden nikah şekerleri de yapan anneler bazı günler atölyede sabahlamak zorunda da kalabiliyorlar ve haftanın her günü çalışıyorlar.

SANATA DA EL ATTILAR
Aylin Kültür Sanat Evi’ni kurarak kültür ve sanat faaliyetlerine de ağırlık veren Reçel Anneler, toplantılar yaparak bilmediklerinizi öğrenmeye, bilebildiklerinizi söyleşmeye başladılar. Konuşmalar güncel konular, edebiyat, din, hayat ve en önemlisi aile kurumu hakkında. Gezmek, görmek ve öğrenmek için Pamukkale, Didim, Efes, Bergama, Bodrum gibi turistik yörelere ve antik kentlere turlar düzenleyen Reçel Anneler, turlara katılan herkesin becerilerini göz önüne alarak gelenlerle ortak tiyatro, şarkı, şiir, pandomim gibi sanatsal faaliyetlerde bulunuyorlar. Birlikte eğlenirken öğreniyor ve becerilerini fark ettiklerini söylüyorlar. Yün işleri, pul işleri, tahta boyamacılığı, resim, tekstil resim gibi uğraşıları var. Sergiler açıyor ve kermeslere katılıyorlar.



anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE