NİKAHSIZ KADIN KORUMA ALTINDA!

Neriman Hanım, hikayesini Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'a şöyle anlattı: "Bir ilişkim vardı, 6 yıl sürdü. "Eşim" dediğim insan varlıklıydı. Ankaralı, bilinen, tanınan bir iş adamı. 150 kişi çalışıyor şirketinde. Dini nikah kıydık. Evliydi çünkü. Üç kere onun isteğiyle hamile kaldım ama hep sonradan fikir değiştirdi, kürtaj oldum. Bu dördüncü hamileliğimdeyse, beni tamamen ortada bıraktı, kürtaj parası vermedi. Çocuğun testlerini bile yaptıramadım. Büyük ihtimalle bebeğim Down Sendromlu çünkü doktorlar ‘Yüzde 80' diyorlar. Artık zamanı geçti, test de yaptıramıyorum. İki ay sonra dünyaya gelecek."

ERAY KARINCA (NERİMAN HANIM'A NAFAKA KAZANDIRAN AVUKAT):
"YENİ KANUN'DA RESMİ NİKAH ARANMIYOR"

"Söz konusu davada her türlü şiddet var ama biz davayı ‘ekonomik şiddet'ten  açtık. Altı yıl birlikte olduğu adam, ekonomik olarak Neriman Hanım'ı sürekli kontrol altında tutmuş. Birlikte olduğu sürece, ekonomik gereksinimini karşılamış, ayrılınca da ortada bırakmış.

Bu dava çok önemli, çünkü ekonomik şiddet kavramı yeni yasayla bu davayla uygulamaya geçiyor. Eski kanunda, nafaka evli olanlar içindi. Yeni kanunda evlilik aranmıyor, resmi nikah da aranmıyor. Artık herkes yaptıklarının hesabını ödeyecek. Yok öyle elini kolunu sallayarak yürüyüp gitmek..."


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE