ŞİDDETE KARŞI 100 BİN SMS

Hürriyet Gazetesi'nin kurduğu "Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı" 5 yıldır şiddet mağdurlarının imdadına koşuyor. Bugüne kadar 30 binin üzerinde başvuru alan servis hukukçu ve psikologlarla mağdurların yanındaki yerini aldı. Acil yardım hattına bu süre içinde gelen başvuruların yüzde 93'ü kadın.

Yardım hattının yeni projesi olan www.siddetekarsiyuzbinsms.com sitesine girdiğinizde karşınıza bir şiddet mağdurunun fotoğrafı çıkıyor. Sitenin yönlendirmesiyle "AIS" yazıp 6643'e gönderilen her mesaj mağdurun yüzündeki yaraların iyileşmesine neden oluyor. Mağdurun yüzü 100 bin kişiye ulaşıldığında tümüyle iyileşmiş olacak.

SMS yoluyla elde edilecek tüm gelir Acil Yardım Hattı'nda kullanılmak üzere Aralık Derneği'ne bağışlanacak. Her SMS 5 TL. Proje tamamlandığında 500 bin TL toplanması hedefleniyor.
"Aile İçi Şiddete Son" kampanyası kapsamında 40 bin kişiye aile içi mağdurların yasal hakları konusunda eğitimler verildi, 51 ilde seminerler, ulusal ve uluslararası çapta yayınlar, konferanslar, reklamlar, müzik albümleri ve sergiler yapıldı.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE