Shakira

Shakira’yı çooooooook  öpüyoruz. Ve Live İletişim’den Esra Uzel’in yorumlarını sizlerle paylaşıyoruz!
 
Türkçe konuştu.
Eski sevgilisi olduğu söylenen Hakan Uzan'dan Türkçe'yi ne kadar iyi öğrendiğini ve unutmadığını gösterdi.

Kime benzediğini öğrendi
Gülben Ergen'in üst kısmının (!) Shakira'ya benzediğini keşfetmemizi sağladı...

Pırlanta nereye takılmalı gösterdi
Bizim ünlüler cep telefonu, kol saati gibi takılarını süslerken, Shakira Sawarowski pırlantalarla kaplı gitarı ile bir meslek sahibinin en değer verdiği şeyi pırlantalarla kaplaması gerektiğini öğretti.

Sponsorluk anlaşmasının nasıl yapılacağını öğretti
Kulise Evian marka su istediğini her yere deklare ederek, sponsorluk anlaşmalarının nasıl yapılması gerektiği öğretti.

Türkiye'ye tanıtım yolu açtı
İstanbul Arena'nın ne kadar eşsiz bir yer olduğunu ve aslında Türkiye'nin tanıtımında ne kadar güzel kullanılabileceğini, konser sırasında söylediği "İnanın bana   özel yerde, Boğaz manzarasında ve bu kadar coşkulu seyirci önünde konser vermek için üstüne para bile verirdim. Benim yerimde olmak isteyen bir çok sanatçı vardır" cümleleri ile gösterdi.

İstemeden tek kare fotoğrafını çektirmedi
Kendisini görüntülemek için her yolu deneyen, istekli magazincilere nerede ise hiç poz çektirmeyip istendiğinde kimsenin fotoğrafının izinsiz çekilemeyeceğini gösterdi.

Magazincilere nasıl davranılacağını gösterdi
Fotoğraf çektirmeyen sanatçıların agresif olmalarının anlamsız olduğunu, poz vermese de sempatikliği kocaman gülümsemesi ile magazincilerin ona "kıl" olmamalarını, hatta ona hayranlık duymalarını sağlayarak kanıtladı.

Yardımcısını bile affetmedi
Havyarlı kremini getirmeyi unutan yardımcılarına avaz avaz bağırıp, gece boyunca nerede ise 4 saat nöbetçi eczaneleri tek tek aratıp star olmanın yardımcılarına kapris yapmayı gerektirdiğini gösterdi.

İngilizce söyledi, iki müzik aleti çaldı
Dünya starı olmak istiyorsan Sony'e uyacaksın, İngilizce albüm çıkaracak ve dünyayı turlayacaksın. Hem mızıka hem de gitar çalarak dünya starı olacaksan en az bir müzik aleti çalmayı becereceksin mesajı verdi.

Orkestra eleemenları ile düet yaparak onları onurlandırdı
Shakira konserinde orkestra elemanları ile tek tek düet yaparak onların hep diri kalmasını ve en iyi şekilde kendisine eşlik etmelerini sağladı. Aktif ve canlı orkestranın her şey demek olduğunun bilincinde olarak onların seyirciden alkış almasını sağlamak için elinden geleni yaptı, ekip olduklarını vurguladı.  

Sosyal olaylara duyarlı olduğunu gösterdi
Dünyada sanatçıların sosyal konulara duyarlı olması çok prim topluyor. Shakira geçtiğimiz günlerde Live Earth konserlerine katılarak bunu gösterdi. Ancak bunun bir günlük bir iş olmadığını doğaya gerçekten sahip çıktığını göstermek için barkovizyonda doğa kardeşliğini konu alan bir barkovizyon gösterisi sundu. Kendisinin lirik dansını da bu gösteriye ekleyerek sanatçı olmak sadece sahnedeki gösterişten ibaret değildir, kendi içimde naif, doğal, duygusal bir insanım mesajını verdi. Kimse onun özel jetlerle gelişine ve doğaya zarar verişine böylece hiç takılmadı.

Prensiplerinden ödün vermeyerek konser öncesi yorulmadı
Konser öncesi fotoğraf çektirmek isteyen, araya adamlar koyan bütün sosyetiklere beşer kişilik grup olun, daha az kişi ile fotoğraf çektirmem ve gözüm kapalı çıktı filan anlamam, sadece 1 kez deklanşöre basılır dedi. Böylece hem konser öncesi vakitten ve enerjiden tasarruf etti hem de kimseyi kırmadı.

Konser öncesi midesini şişirmedi
Konser öncesi sadece erik yedi. Bazıları gibi kebap yiyerek midesini şişirmedi. Konser sırasında istediği kadar tepindi!

Tek bir hata yaptı
Shakira Türkiye'de bir hata yaptı. Konser sırasında 5 yaşındaki çocukluk aşkını anlattı. Ama bizim seyircimiz Yeşilçam'dan antrenmanlı olduğundan konserin en can alıcı olması gereken yerinde oralı bile olmadı!  Demek ki neymiş; konsere gittiğin ülkede ajitasyon yapacaksan seyircinin neye tepki vereceğini önceden plak şirketinle araştırmalıymışsın.

Sizi çok seviyorum dedi Yunanistan'a kaçtı
Türkiye'ye ve izleyicisine övgüler yağdırdı ama kendisi için düzenlenen partiye katılmadı. Üstüne üstlük 4-5 gün kalacağını söylediği Türkiye'de kalmadan toparlanıp sevgilisi ile Yunanistan'a gitti. Kendini bize o kadar sevdirdi ki milliyetçi duygularla tepki gösterilmeyen tek sanatçı olarak tarihe geçti ve nasıl profesyonel olunduğunu bir kere daha gösterdi.
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE