KADIN VE AİLEYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ!

KADINLAR YAŞAMA TUTUNDU!

Kuruluş amacı, kadınlarda sıkça görülen meme ve rahim kanserinin yanı sıra kemik erimesi gibi hastalıkların da erken tanı ve tedavisinin sağlanması olan, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde bugüne kadar, kanser riski tespit edilen 1250 kadının, ileri tetkikleri ve tedavileri yapılmak üzere hastanelere sevkleri yapıldı. Hastaneye sevki yapılan ve maddi durumu yetersiz olan kadınların tüm masrafları İBB tarafından karşılanırken, erken konulan tanı sayesinde hayata tutunmaları da sağlanıyor.


İBB, yürüttüğü çalışmalarla Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri’nin 2004 yılında 5 olan sayısını 8 Mart 2006’te 17’ye, Aralık 2006’da ise 30’a çıkardı. Bugün itibariye Bağcılar, Eminönü, Eyüp, K.Çekmece, Pendik, Ümraniye, Zeytinburnu, Kağıthane, Sarıyer, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli, Bayrampaşa, Sultanbeyli, Esenyurt, Esenler, Yakuplu, Gaziosmanpaşa, Tuzla, Fatih, K.Çekmece-2, Bahçelievler, Beykoz, Bakırköy, Maltepe, Kartal, Beyoğlu, Üsküdar ve Sarıgazi olmak üzere 30 merkezde faaliyet gösteren Kadın ve Aile Sağlığı birimlerinde bugüne kadar 74.921 jinekolojik muayene, 71.814 meme muayenesi, 184.305 de kemik erimesi taraması yapıldı. Merkezlerde 2005 yılından bu yana 85 bin eğitim-danışmanlık hizmeti verildi.


İBB Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürü Saime Batırel konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kurulduğu günden bu yana sürekli artarak devam eden Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri’mizin sayısını her 100 bin kadına bir merkez olacak şekilde arttırmak istiyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor. Merkezlerde koruma sağlığı ve eğitim hizmetleri verildiğinden herhangi bir sağlık problemi olmayan kadınları da merkezlerimize bekliyoruz. Kadınlarımızı meme, rahim kanseri gibi hastalıklarda erken tanının ne denli önemli olduğunu gözönünde bulundurmaya ve belli periyotlarda bu merkezlere gelerek tetkiklerini yaptırmaya davet ediyoruz.”

 

İŞTE VERİLEN HİZMETLER!
Kemik, Jinekoloji ve Eğitim birimlerinden oluşan Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri’nde verilen hizmetler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

Jinekoloji birimi:

• Meme kanseri taraması: Meme muayenesi yapılırken aynı zamanda kişiye kendi kendine meme muayenesi yapması da öğretiliyor, riskli görülen kişilere görüntüleme merkezlerinde ücretsiz mamografi çektiriliyor.

• Rahim ağzı kanseri taraması: Kişiden smear alınarak patolojik incelemesi yapılıyor.

• Genital enfeksiyon taraması: jinekolojik muayene yapılıyor, taze yayma alınıyor.

Kemik biriminde:

• Topuktan kemik ölçüm taraması yapılıyor.

• Riskli kişilere bölgesel ileri kemik yoğunluğu ölçümü yapılıyor.


Eğitim birimi:

• Talep edilen tüm sağlık konuları ve üreme sağlığı ile ilgili olarak yetişkin ve adolesanlara (genç-erişkin) bireysel ve grup eğitimleri verilmektedir.

Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri’ne ek olarak Aralık 2006’da Bayrampaşa ve Üsküdar’da kurulan 2 görüntüleme merkezinde ileri teknolojiye sahip dijital mamografi cihazı, meme ultrasonografi cihazı ve dexa cihazı bulunmaktadır. Merkeze gelen kadınların bu cihazlardaki tetkikleri ve çekimleri de ücretsiz olarak yapılıyor.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE