EŞİNİ DÖVEN MİLLETVEKİLİ İÇİN HAPİS CEZASI İSTENİYOR!

Ankara Başsavcılığı, eşini döverek yaraladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma yürütülen Halil Ürün’ün iddianamesini tamamladı. İddianamede, Ürün için ‘eşini döverek yaralamak’ suçundan 1,5 yıla kadar hapsi isteniyor.


DOKUNULMAZLIK NEDENİYLE UZADI…
2006 yılında basında ses getiren bir haber vardı. AKP milletvekili Halil Ürün eşini dövdü! Halil Ürün’ün eşi Esma Ürün, Yıldız Polis Karakolu’na giderek eşinin kendisini darp ettiği gerekçesiyle şikayette bulunmuş ve Adli Tıp’tan ‘basit bir tıbbi tedavi ile iyileşecek ölçüde’ yaralandığını belirten rapor almıştı. Başsavcılık kendilerine ulaşan dosyaya dayanarak soruşturmayı başlatmış, ancak Halil Ürün o yıl milletvekili olduğu için ‘dokunulmazlık’ nedeniyle doğrudan dava açılamamış, bunun üzerine savcılık dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM’ye fezleke göndermişti.


EŞİNİN ŞİKAYETİNİ GERİ ALMASI DA HALİL ÜRÜN’Ü KURTARAMADI
Esma Ürün, 11 Mayıs 2006 tarihinde şikayetini geri almak için savcılığa dilekçe verdi. Ancak, Esma hanımın verdiği dilekçe yargı sürecini etkilemedi ve 22 Temmuz seçimlerinde yeniden milletvekili seçilemeyen Halil Ürün’ün dosyası geçtiğimiz ay gereği yapılmak üzere Başsavcılığa gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel İldeniz, Ürün hakkında başlattığı soruşturmayı dava açarak tamamladı. İldeniz’in iddianamesinde; Esma Ürün’ün, evde yaptıkları münakaşa sırasında eşi Halil Ürün’ün kendisini darp ettiğini belirttiğini, bu olaydan üç gün sonra Yıldız Polis Karakolu’na başvurduğunu yazdı. İddianamede Adli Tıp raporu ve dayak yiyen eşin şikayetinden vazgeçtiği de ayrıca belirtildi.


Savcı suçlamayı kabul etmeyen Ürün hakkında, delillerin takdiri mahkemeye ait olmak üzere sanığın Türk Ceza Kanunu’nun 86/2-3 maddesinde düzenlenen ‘kasten yaralama’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Bu madde suçu işleyen için 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Dava Ankara 2. Sulh Mahkemesi’nde görülecek.

“İKİNCİ EŞİ KABUL EDEMEM, DAYAĞI KABUL EDEMEM!”
2006 yılının 16 Mayıs tarihli ‘Sabah’ gazetesinde konuyla ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Esma Ürün “Eşimin 6 yıllık beraberliği var. Uzun zamandır seziyordum, sordum ama sürekli inkar etti. 35 yıllık evliyiz. Daha önce elle, kolla, sözle şiddet vardı. Ama ben “Düzelir” diyordum. İkinci kadın çok onur kırıcı. Sineye çekemedim. “Ya o, ya ben” dedim. Sonunda iş çığırından çıktı. Dayak olayı, ayrılmak istediğim için oldu. İkinci evlilik Allah’ın emri değil. Ruhsatı emir gibi kullanmaya çalışanlar var. Ben kararımı verdim. Geri dönmeyi düşünmüyorum” diye konuşmuştu.


ŞİDDET CEZASIZ KALMADI  AMA…

Esma hanım o tarihlerde kararlı ve güçlü açıklamalarıyla birçok kadına cesaret vermiş ve onlara tavsiyelerde bulunmuştu: “Ben kararımı verdim, geri dönmeyeceğim. Bu sefer bardak taştı. İkinci eş Allah'ın emri değil. Kadınlar sakın aldanmasın. Çalışıp kendilerini güvenceye alsınlar. Ezilmesinler. Ev kadınları sosyal güvenceleri olmadığı için şiddeti sineye çekiyor.”


Belli ki aradan geçen süre zarfında Esma Ürün de buna benzer durumdaki bir çok Türk kadını gibi eşinin bu durumunu sineye çekti ya da birlikte yaşanılan yılların ve büyüttükleri çocukların hatırına şikayetini geri almayı daha uygun buldu. Ancak Esma Ürün’ün affetmesi, başlı başına suç olan ‘şiddetin’ cezasız kalması için yeterli olmadı…


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE