Enver Kolyiğit

KIZLARIN LİSEYE GÖNDERİLMEME GELENEĞİNİ BOZDU!


Van’ın 300 nüfuslu, Gendelova Köyü’nde oturan belediye işçisi Enver Kolyiğit, ilköğretimi tamamladıktan sonra liseye gönderilmeyen kız çocuklarının umudu oldu. Enver Kolyiğit, 2 kızını da liseye göndererek, köydeki kızların liseye gönderilmeme geleneğini bozdu.
Yedi kız babası Kolyiğit, köydeki liseye gönderilmeyen 17 kızın babasını kapı kapı dolaşarak ikna etti. Köydeki 17 kız artık onun sayesinde lise öğrenimi görecek.


Bitmedi. Enver Kolyiğit, arsasını da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayarak köye 15 derslikli ilköğretim okulu yapılmasını sağladı.


Enver Kolyiğit’i öpüyor ve tebrik ediyoruz. Kendisi, Doğulu bir Türk erkeği olarak, bütün babalara örnek oldu. Keşke, güzel Türkiye’mizde okula gidemeyen, gönderilmeyen çocuk kalmasa ve artık yıl 2007 iken anne ve babalar kzıların da okuyup meslek edinmeleri gerektiğine gönülden inansalar ve bu uğurda gereken mücadeleleri verebilseler. Bu arada, Kolyiğit’in elindekini avucundakini okul yapılması için bağışlaması da ayrıca övgüye değer bir davranış… Bu örnek vatandaşımızı kutluyor, kendisine teşekkür ediyoruz… “Artık, herkesin üstüne düşeni yapma, elini cebine atma zamanı geldi de geçiyor” diyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE