Diyanet İşleri Başkanlığı

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, flörtün de “zina” olduğunu savundu. Bir kadının yabancı bir erkekle baş başa kalmasının “tahrik edici” olduğu ve zinaya yol açabileceği uyarısında bulunan Diyanet;  ayrıca koku sürmenin edepsizlik, kadının yanında mahremi bulunmadan yolculuk etmesinin uygunsuz olduğunu açıkladı. Diyanet ayrıca, “Yabancı erkeklerle konuşurken kadınların, kalpte şüphe uyandırmayacak ve karşısındaki kişiyi yanlış anlamaya süreklemeyecek tarzda ciddi ve ağır başlı olarak konuşmalarını” da buyurdu.

Hatırlarsınız Diyanet Vakfı’nın geçen eylül ayında Kocatepe Camii avlusunda düzenlediği kitap fuarında satılan bazı kitaplarda tokalaşmanın zinaya, karma eğitimin ve flörtün insanları “cinsi sapmalara” götürdüğü anlatılıyordu. Haberlerin ardından açıklama yapan Diyanet, kitapların sorumluluğunun yayınevlerine ait olduğunu bildirmişti.

Meğer topu yayınevlerine atmasına hiç gerek yokmuş. Bunca çağ dışı ve akıl dışı öneriye bakılırsa... Ahlak ve namus konusunda kesilen bu ahkamların hepsine birden biber sürüyoruz. Diyanet’i insana, kadına ve erkeğe daha saygılı, akılcı ve çağdaş bir çizgiye davet ediyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE