ÇOCUKLARA SEVGİ GEREK

Türkiye'de kurum bakımı altında olan çocuk sayımız 13 bin civarında. Bu sayı bizim utancımız maalesef. Küçük bir Avrupa ülkesi nüfusu ile aynı sayıda ailesiz çocuğa bir yuva bulamamak başarıdan ziyade hepimizin fırça izini taşıyan bir utanç tablosundan başka bir şey değil. Şimdi tekrar düşünelim. Geleceğimiz olan ve sadece sevgi isteyen çocuklar adına.

Korunmaya muhtaç çocukların, kurum bakımı yerine aile yanında bakımını sağlamak amacıyla, koruyucu aile uygulamasını yaygınlaştırma çalışmalarına hız verildi. Koruyucu aile sayısında yüzde 100'e varan oranlarda bir artış sağlandı. Ancak gelişmiş ülkelerde korunmaya muhtaç çocukların yüzde 80'i koruyucu aile hizmetinden yararlanırken, ülkemizde bu oran yüzde 8. Türkiye’nin de sonunda tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kurum bakımını en aza indirgeyerek çocuklarına aile ortamında bakmayı bir yaklaşım olarak benimsemesi gerekiyor.

“Çocuklarımız umudumuzdur”, “Çocuklar yarınlarımız” gibi cümleler yerine daha elle tutulur yardımlar ve desteklerle çocukları sevindirebilir ve onları gerçekten umutlu yarınlar olarak yetiştirebiliriz. İstersek her şeyi yaparız.



anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE