Esra Ceyhan

 

Sunucu Esra Ceyhan, “Odun gibi olmuştum. Kocam beni kıskanmıyordu bile. Gözünün dışarıya kaydığını hissedince silkelenip, zayıfladım” sözleriyle diyet yapmasının nedenini açıkladı. Ve kocasıyla ilişkisi hakkında şunları söyledi: “Kocam kimi zaman beni kilolu, uykusuz, çökmüş, şebelek gibi gördü. Bana sürekli “Daha da kilo aldın” diyordu. Erkek seni beğenmedikçe daha da çok bakımsızlaşıyorsun. Eşim o dönem beni hiç kıskanmıyordu, gözünün ucuyla bile bakmıyordu. Doğum sonrası kadın aldatılabilir. Bu az kaldı benim de başıma geliyordu. Ama kocam Allah’tan bunu bana yaşatmadı. Bir kadın için ne kadar rencide edici bir şey. Evdeki bakıcıdan bir farkın olmuyor. Ayrıca o dönemde evdeki bakıcı da çok önemli. Bakıcı evin hanımından daha güzel daha bakımlı olmamalıdır. Bir kadın kendine göz göre göre neden bir rakip yaratsın ki? Bakıcıyı eşine tercih eden erkekler de var. Ben çok güzel bir bakıcıyı işe almazdım. Benim evimde çalışanlar kolsuz, yakasız, yakası açık giyinemez” dedi.

13 yıldır kadın programı yapan, kadınlara yol gösteren, öğütler veren Esra Ceyhan’ın ağzından dökülen bu sözler adeta kanımızı dondurdu! Ceyhan, insani sınırları her yönden aşan incilerini ağzından dökerken hem kendine, hem eşine, hem de evlerde çalışan emekçi kadınlara hakaret ettiğinin farkında mı acaba?.. Kadını bedene indirgiyen, kadını ikinci sınıf sayan bakış açısı mı ararsınız; kadının hamilelik ve doğum sonrası dönemde aldatılmasının normal olduğunu ima etmesine mi yanarsınız; yoksa kocasını örnek göstererek erkekleri aşağılamasına mı kızarsınız?.. Kendisine olan derin güvensizliğini başkalarına yansıtması da cabası. İnsanın aklı almıyor, bir kadın nasıl bu kadar şuursuzca konuşabilir, hem de kadınlara yol gösteriyorum iddiasıyla?.. Ceyhan’a acı biber sürüyoruz ve ağzından çıkanı kulaklarının duymasını ve beyninin algılamasını diliyoruz.

Ve sonuçta, “iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak gerek” sözünü hatırlatarak, 13 yıldır Esra Ceyhan’ı izleyenlere, kimleri neden izlediklerini, iyice bir düşünmelerini öneriyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE