Saadet Can

 

Arkeolojik kazılarda 10 yıldır yevmiyeli işçi olarak çalışan 72 yaşındaki Saadet Can “Keşke daha önceki yıllarda da çalışsaydım” diyor. Tekirdağ Müze Müdürlüğü’nce yürütülen antik kent kazılarında 10 yıldır çalışan Saadet Can, kazılarda tarihi eser bulunca büyük heyecan duyduğunu söyledi.

Eşi öldükten sonra yalnız yaşadığını söyleyen Can, “Yıllarca çapaya gittim. 10 yıldır kazı işinde çalışıyorum. 2 yıl Menekşe Çatağı’nda, 8 yıldır da burada çalışıyorum. İşimden çok memnunum. 72 yaşıma geldim, daha bırakmaya niyetim yok. Tarihi eserler bulunduğunda adam akıllı seviniyoruz. Biz kazıcıların da katkımızın olduğunu düşünüyoruz. Bugün bir kadın heykeli başı çıkardık çok heyecanlandık. Bu kazılarda çalışmak büyük bir heyecan. Keşke daha önceki yıllarda çalışsaydım. İmkan verildiği takdirde uzun yıllar çalışmak istiyorum” dedi.

72 yaşında ve kadın... Hala çalışıyor. Üstelik çoğumuzun üstesinden gelemeyeceği çok ince ve önemli bir işte. Kendisini öpmemek elde değil. Bu enerji ve bu çalışkanlığının, bu üretme ve varolma azminin tüm kadınlara örnek olmasını diliyoruz.


anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE