HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
İpleri ele almak

30 Ocak 2017 - 05 Şubat 2017 Haftası

RUHU HİSSETME GÜNÜ
30 Ocak Pazartesi (Ay günü)
Ay : Balık
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 14 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Aziz

"Bazen her şey belirsiz gelebilir. Demek bugüne kadar doğru kabul ettiğini şimdi farklı bir bakış açısıyla ele alma vakti gelmiştir. Suyun altında ilerleme şekli üstü ile aynı değildir."

Ay balık burcundaki yolculuğuna devam ederken içsel enerjinin yüksek olduğu, bir şeylerin rüya mı gerçek mi şaşırdığımız bir giriş yapıyoruz haftaya… Yapabileceğimiz en iyi şey yüzmeye devam etmek… Bu bizi bir şekilde ihtiyaç duyduğumuz farkındalığa taşıyacaktır. Yeter ki buna açık olalım! İlk fırsatta biraz kendimizle kalalım!

Sevgi ve şefkat teması parlıyor; bununla birlikte sevmek, seni sen yapan ve yapabilecek olan her şeyden vazgeçmek demek değildir. Bunu çok iyi anlamalı! Yola devam etmeli ve nelerden geçtiğimizi, bunun bizim için anlamını sorgulamalı! Mantık dışı görünenler, çok mantıklı görünenlerden çıkıp farklı bir perspektiften baktığımızda çok daha yüksek bir farkındalığa taşıyabilir.

Gün titreşimi bugün bilgi ile bilgelik arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor. Bilgi andadır ve bilgelik onun her an hareket halinde olduğunun farkındalığındadır. Bilgi kapıdır ve sizin bilincinde olduğunuz veya olmadığınız bir dünya algısına açılır. Bilgi sizde bir şeyleri harekete geçirir, bilgelik ona bütünlüğünüzün koyduğu noktadır, biliş halidir, sezgisel bir kavrayıştır. Ustalık, bilinçsiz yeterlilik aşamasıdır.

Rehber kartımız ‘’aziz’’ bizden, bize öğretilenleri sorgulayarak adım atabilmemizi istiyor; zira öğrenilmiş çaresizlik hepimizin en büyük tuzağıdır. Her zaman bir çözüm vardır ve bazen çözüm sadece her şeye rağmen devam edebiliyor olmaktır. Emin olduğunuz an mutlaka gelecektir. İşaretleri okumak gerekir. Onlar biz buna açık olduğumuz müddetçe bizimle hep iletişim halindedir.

DEĞİŞİM GÜNÜ
31 Ocak Salı ( Mars günü )
Ay : Balık (20:35 boşlukta)
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 15 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Ölüm

"Bugün seçimlerimizi ve bunların bizi neye doğru ilerlettiğini daha iyi anlamak gerekiyor. Bazen geriye dönüp bakmamak en iyisidir."

Ayın balık burcundaki yolculuğu devam ediyor. Kadersel bir algının oluştuğu ve burada bize bir şeylerin hatırlatılmaya çalıştığı bir günü geride bıraktık. Önemli kararlar verilebilir. Geride bıraktığımız, şu an birçok şeyi çok daha farklı görmemizi sağlıyor. Dönüşüm enerjisi yoğun! Tanımlarımız yeni bir boyut kazanıyor. Eksik kalmış şeyler biraz daha tamamlanıyor. Anlamaya çalışıyoruz dağılan parçaların oluşturduğu resmi!

İlişkiler cephesinde yaklaşık son bir ayın bize hatırlattıkları üzerinden geçiyoruz. Bizi ruha götürmeyen hiçbir bir araya geliş bize tamlık duygusunu yaşatacak değildir. Ruh, beden, fikir ve enerji tam bir uyum içinde olabilmelidir. Değilse eksik kaldığı yerden kırılış başlayacaktır. Burada dengeyi sağlayacak olan enerjilerin birbirlerine dönüştürelerek ritmin korunabilmesidir.

Gün titreşimi bugünün seçimlerimizin önemli olduğu bir gün olduğundan bahsediyor. Aşk ve tutkunun size sağladığı şey deneyimdir ve sizi gerçekten ne istediğinizi anlamaya götürecek bundan başkası değildir. Yola çıkmaya karar verin; bununla birlikte sizi yola çıkaranın yolunuzdan daha değerli olmadığını bilin. Yolunuz olmadığı müddetçe yola çıkaranın hiçbir değeri yoktur.

Rehber kartımız ‘’ölüm’’ bize ‘’ Bazen geriye dönüp bakmamak en iyisidir; zira buna gerek olsaydı şu an geride olmazdı. ‘’ diyor. Yeni ancak eskinin sürecini tamamladığı yerde olabilir. Değilse her şey hala eskidir. Kıyafetinin değişmesi kendisinin değişmesi anlamına gelmeyecektir.

İPLERİ ELE ALMA GÜNÜ
1 Şubat Çarşamba (Merkür günü)
Ay : Koç (00:46 itibariyle)
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 13 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Mahkeme


"Enerji yükseliyor! Mars’ın size verdiği yetkiye dayanarak bekleyen projelerin adımlarını atabilirsiniz. Neyi değiştirmenin vakti gelmiş olabilir?"

Ay koça geçmiş bulunuyor! Nihayet enerji yükseliyor! İçimiz kıpır kıpır! Bir şeyler yapmak istiyoruz! Ona buna çatmaya gerek yok! İfade aklın ışığıdır. Bu ışığın yolumuzu aydınlatmasına izin verelim! Ayın Marsla kavuşumu, Güneşle sekstili bu vurguları güçlendiriyor. Sahip olduğunuz enerjiyi kendi kişisel devriminiz için kullanın! Rutini kırın, farklı bir şeyler yapın! Kendi kalıplarınızı aşın önce ve bu kalıpların dışında kalan dünyayı tanıyın!

Merkür- Uranüs karesi bizden daha farklı görmemizi istiyor bir şeyleri! Puton’un arındırıcı etkisinden geçen Merkür’e ‘’ Madem böyle büyük bir kabuk değişimiydi gerçekleştirdiğin, o zaman yeni bir yaşamın sorumluluğunu alarak bunun için artık adım atabilirsin! ‘’ diyor.
Gün titreşimi bugün direndiğimiz her neyse onu bulup artık bunu kırmamız gerektiğini söylüyor. Geride kalan kayıp değil sadece artık ona ihtiyacınız olmadığını anlamanız gerekendir. Bu yaşamın sizden, amacı olan bir eylem beklediğini anlamak gerekir. Rehber kartımız ‘’mahkeme’’ bize ‘’ Sen gerekli ön koşulları yerine getirdiğinde zaten su akıp yatağını bulacaktır. Yeter ki sabır ile kaçışı birbirine karıştırma! Tevekkül, gerekli olanı yaptıktan sonrasını ona bırakabilmektir. ‘’ diyor.

İŞARETLERİ OKUMA GÜNÜ
2 Şubat Perşembe (Jüpiter günü)
Ay : Koç (19:50 boşlukta)
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 14 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Yıldız

"Bugün bir yanımız deli fişek gibi ortalarda dolanmak isterken bir yanımız ciddi bir dönüşümün varlığını hatırlatıyor ve bir yanımızsa meydan okuma arzusunda bu olana! Akıl ve sağduyu ihtiyacı!"

Ay koçtaki enerjik yolculuğuna devam ederken Pluto kafasına bir tane indirip ‘’ Dolanma deli fişek gibi ortalarda, n’apmaya çalışıyorsun onu söyle bana! ‘’ diyor. Ayın bir süngüsü düşüyor. Uranüs de bir yandan gaz veriyor! Manüpülasyonlara gelmeyelim! Merkür karesi duygularımızla aklımızın farklı tellerden çalmasına sebep olabilir. Jüpiter karşıtlığı daha geniş bir pencereden olaya bakmamızı istiyor. N’aptığımızı, bunun bizim için anlamanının ne olduğunu bilerek hareket edelim! Olayları daha tarafsız ele almamız birçok şeyin anlaşılmasını kolaylaştıracaktır.

Gün titreşimi pazartesi günü ile benzerlik göstererek bizden iç sesimizi duyarak neyin ne olabileceğini kendi içimizde tartmamızı istiyor. Bilgi almak güzeldir; bununla birlikte bilginin elekten geçirilmesi gerekir. Burada süzgeç görevi gören algı, bellek ve bilinçtir. Sezgilere kulak verilerek izlerin takip edilmesi gerekir. Ancak böyle hakikate erişilebilir. Rehber kartımız ‘’yıldız’’ bizden yıkılan duvarların bizim için görünür kıldığı evrensel varoluşu ve buradaki hikayeyi daha iyi anlamamızı istiyor. Tüm cevaplar doğada ve gökyüzünden bize gülümseyen yolculuktadır. Onlar daim bir sistem içindeler. Ölümsüzlüklerinin sırrı budur.

SIMSIKI SARILMA GÜNÜ
3 Şubat Cuma (Venüs günü)
Ay : Boğa (04:49 itibariyle)
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 15 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Dünya

"Keyif almak için önce size keyif verenin ne olduğunu bulmak gerekir. Yemeği keyifli kılan lezzetiyle birlikte o lezzete ruh katan o lezzeti nasıl bir atmosferde, kiminle, ne kadar paylaşabildiğindir."

Ay boğaya geçmiş bulunuyor. Hafta başından bu yana önemli bir zamana varıldı. Bir süreç tamamlandı ve yeni bir süreç başlıyor. Değerli fırsatları yakalama şansı doğacaktır. Venüs akşam saatlerine kadar balığın son derecesinde koç burcuna geçmeye hazırlanıyor olacak. Beklenmedik gelişmeler gündeme gelebilir. Kalbinizin sesini dinleyin derim bugün! Aklınız bırakın kalbinizin sizi götürdüğü yerde bir şeyleri anlasın. Neptün de devrede… Puslu ve derin ışıklar…

Size keyif veren şeyi yaşamak en doğal hakkınız… Yüreğiniz ona giden yolu bilir ve bu yolun nelere gebe olduğunu ilk bakışta anlayamayabilirsiniz. Yaşam sizin, siz olan parçada kendi özünüzle buluşup onun sırrına erişebilmeniz içindir. Birlikte akabildiğini bilin suların yeter!
Venüs’ün koça geçmesiyle birlikte Venüs- Mars kavuşumuna doğru bir ilerleyiş başlıyor. Seksüel enerjinin yükseleceği bir zamandan bahsediyoruz. Bu durum sağlıklı bir ifade söz konusu olmadığında agresyon şeklinde kendini gösterebilir. Sevişmek sadece bedenle sizi ihtiyaç duyduğunuz yere götürebilecek bir eylem değildir. Sevmekle başlamak gerekir. Sevmek nötr kalabilmek ve içinde olurken içinde olduğunun farkına varabilmektir.

Sevişmek gözlerde başlar, dokunuşlarla dile gelir ve kişiler kendi içlerindeki bütünleşmeye vardıklarında bu yolculuğun gerçek olduğundan bahsedilebilir. Değilse sadece kaçış, korku ve bastırılmış duyguların kontrolsüz patlamalarından ibarettir ki bu durum yıkıcı sonnuçlar doğurabilir. Daha çok sarılın ve önce ruhunuzla onu selamlayın; zira yolculuk hep kendimizden kendimize…

Gün titreşimi bugünün aşkın karanlık mı aydınlık mı yönünü yaşamayı seçtiğimizi anlamak adına önemli olduğunu söylüyor. Karanlık da aydınlık da içimizdedir. İş karanlığı aydınlığa açılan kapı haline getirebilmektir. Rehber kartımız ‘’dünya’’ bize yaşamdaki ritmi duyarak her şeyin tam olduğunu hatırlamamızı istiyor. Gün boyu karşınıza çıkan şeylerde o günü muhteşem bir güne çevirebilmek için gerekli her şey var. Siz yeter ki tarifi bilin ve bunun  için damak zevkinize güvenebilin! Tarif hep sizdedir!

YOLA ÇIKMA GÜNÜ
4 Şubat Cumartesi (Satürn günü)

Ay : Boğa
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Kader Çarkı

"Bir yanımız rahatını bozmak istemezken bir yanımız bizden hareket ve cesaret istiyor. Burada olmanın bir anlamı olmalı ve onun peşinde olan hikayesinin kahramanı olmanın adımını atacaktı."

Ay boğadaki yolculuğuna devam ediyor. Huzur ve dinginlik arayışı içinde olduğumuzdan bahsedebiliriz. Maddi konulara öncelik tanıyan bir tutumun varlığı söz konusu! Ay- Güneş karesi burada farklı bir pencere açıyor. Ay ‘’ Sahip olduklarımı seviyorum, oh yumuş yumuş! ‘’ derken Güneş ‘’ Ben ancak idealllerimle var olabilirim ve bu benim özgün ışığımı yansıtmalı, bu sahip olduklarımla değil, daha ileriyi görebilişimle ilgilidir. ‘’ diyor. Bu sohbetten epey bir malzeme çıkarılabilir. Pluto konuya dahil olarak Ay’ı daha derin bir şeylerin arayışında olma ihtiyacına sürüklüyor. Sahip olduğum ne benim tüm sahip olduklarımın ötesinde bir değerle tanımlanabilir? Kiron da konuya dahil! Bugün derin bir şifa günü! Daha geniş bir çerçeve var bize ışık tutan!

Gün titreşimi bugünün önemli bir hareket günü olduğundan bahsediyor. Rehber kartımız ‘’kader çarkı’’ bize yapılmakta olan önemli bir çağrıdan bahsediyor. Neyi duymanın vaktidir? Hangi kalıplara kendimizi sıkıştırmış olabiliriz ve bu kalıpların dışına çıkabilmek için ihtiyacımız olan nedir? Her güne kattığımız yenilik bizi yarında yeni bir boyuta hazırlar ve yol ancak bu şekilde bizde ihtiyaç duyduğumuz tatmini sağlayabilir. Buraya ne için gelmiş olabiliriz?

İLETİŞİM GÜNÜ
5 Şubat Pazar (Güneş günü)

Ay : İkizler (07:44 itibariyle) (01:41 boşlukta)
Güneş : Kova
Gün Titreşimi (Numeroloji) : 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji) : Güneş

"Bazen merak senin en güzel ışığındır ve seni daldan dala dolaştırır. Her dalda yeni bir renk bulaşır bedenine ve gökkuşağı şimdi seni tüm güzelliğinle yansıtır. Bugün renk renk dünyanın dokunabildiğin kadar rengine dokunma günü!"

Ay sabah saatleri itibariyle ikizler burcuna geçiyor ve biz güne kıpır kıpır bir zihinle başlıyoruz. Bugün entelektüel aktiviteler çok keyifli olacaktır. Sinema, tiyatro, kültür gezisi ve benzeri bir organizasyon içinde bulursanız kendinizi tereddüt etmeden kabul edin derim! Venüsle sekstil romantik buluşmaları gündeme getirebilir. Ay düğümü ile kare ironik bir dille ‘’ Kendinizi kaptırmayın, alacağınızı alın gerisini yerinde bırakın, ihtiyacı olan alsın! ‘’ diyor.

Mars ile sekstil söz konusu! Bugün özel paylaşımlar( Sevişin anacı’m! ) keyifli olacaktır. Önce ortak konulardan çene çalabileceğiniz bir buluşma ayarlayın; zira Ay ikizlerdeyken sapyoseksüel( zekadan tahrik olma ) eğilim artar! Esprilerin gırla gidebileceği bir gün! Esneyin biraz! Bir şekilde taşlar yerini buluyor nasılsa! Bugünün tadını çıkarın! Jüpiter de durağan hareketle güçlü olduğu bir konumda!

Gün titreşimi içinde bulunduğumuz her anın aslında içinde özel mesajlar barındırdığını hatırlatıyor. Rehber kartımız ‘’güneş’’ bugünün ışığınızı parlatmak, kendinizi okumak ve anlamak, hatta belki biraz masaya yatırmak, almak- vermek, içinde renkleri, o renklerde kendini bulmak için güzel bir gün olduğundan bahsediyor. Yeni haftaya hareketli başlayacağız! Şimdinin tadını çıkarın!

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE