HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Ruh ve zaman

10 Temmuz - 16 Temmuz 2017 haftası

RUH
10 Temmuz Pazartesi (Ay günü)

Dolunay gündemimizin dışına taşmak istercesine kova enerjisiyle buluşmuş buluyoruz kendimizi sabah saatleri itibariyle... Özgürlüğün peşindeyiz. Nasıl tanımlardınız özgürlüğü? Ya insan olmak? Cevap bugünde...

Ay: Kova (08:34 itibariyle) (05:12 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aziz

Minör Açılar
"düşünce dahası" Ay Açıları
"gizli güneş" Uranüs Çatışması: Özgür olmak mı durmadan debelendikçe daha da dolanmak mı?
"yaralı şifacı" Kiron İşbirliği: Bizi iyileştirecek olan, sorumluluğunu almaktı bu iyileşmenin ve bizi bu sırra götüren tüm gelişmelerin... Teslimiyet!
"aşk dehası" Venüs Uyumu: "aşk" O’na giden yolun ve yolculuğun farkında olmaktı. Parçalar bir araya geldikçe büyük resim daha da anlaşılır olmaya başlardı.

Majör Açılar
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"yüce akıl" Pluto Gerilimi: İçsel yenileniş... "ölüm" bir yok oluş değildi, yeni bir boyutta yeni bir varoluştu ve derisini değiştiremeyen bir yılanın yaşama şansı yoktu.
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn Yoğunlaşması: Şahit olduklarının sana anlatmak istediği bir şey vardı ve sen bunu görmenin sorumluluğunu almalıydın. Eski, yeniye daim ışıktır.

Gün titreşimi bugünün "şafak karanlığı" olduğundan söz ediyor. "rüya"(Ay günü) gibi bir gün! "Tüm bunlar gerçek mi?" derken kendinizi bulmuş olabilirsiniz. Anka kuşunun küllerinden doğma hadisesi bugünün enerjisini açıklamak adına yardımcı olabilir. "Öldürmeyen her darbe güçlendirir." İnsan şahit olduğu gerçeklikte derin bir nefes alıp devam edebildikçe büyüyüp genişleyecektir. Rehber kartımız "aziz" koruyucu bir ışığın varlığından söz ediyor. Kolay mı? Değil; bununla birlikte her şey yerini buluyor, bu kesin! İhtiyacımız olan "yaşam"ın bizim bilincimizi aşan "dost" bir ışığa sahip olduğunu daim hatırlayabilmek...

KARARLAR
11 Temmuz Salı (Mars günü)

Kova enerjisiyle uyandığımız yeni bir gün! Dolunay, Güneş- Pluto karşıtlığı derken dar bir boğazdı geçtiğimiz ve çantamız dolu... Yaşam biz onun içinde yol almayı seçtikçe bize sırlarını açacaktır. Aşağıda, yukarıda... Ritmi duymak gerek!

Ay: Kova
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

Minör Açılar
"düşünce dahası" Ay Açıları
"soyluluk dehası" Merkür Gerilimi: Beni var eden biz ve bizi var eden benin birbirini nasıl tamamladığına şahit oluyoruz.
"bilim dehası" Jüpiter Uyumu: Daha geniş bakmak, daha çok seçeneğin farkına varmak, neyi göremediğimizi, es geçtiğimizi anlamak, onda kendini, kendinde onu, bütünde bizi, bizde bütünü bulmak.

Gün titreşimi bugünün kadersel bir önem taşıdığından söz ediyor. Bugün "öz" ile buluşuyoruz. Onu nasıl tanımladık, hangi tanımın ardında neye sıkışmıştık da şimdi onu genişletmeyi başarmalıydık? Daha geniş baktığımızda neler çok daha dikkat çekici olurdu? Neyi anlamalıydı insan? Neyin daim farkında olmalıydı? Nereden nereye doğru yürüyüp durmaktaydı? Rehber kartımız "aşıklar" seçimlerimizin öneminden bahsediyor. Doğru(özümüzle uyum içinde) bir seçim yapabilmek için seçeneklerin daha çok farkında olmak gerekiyor. Yüreğinizi çarptıran şey... Ona doğru adım adım yaklaşmak... Daim yaklaşmak, yakınlaşmak... Okumak ve anlamak... Cesur olmak... Cesaret, kalbin ışığıdır. Onu uyandırmak...

BÜYÜK RESİM
12 Temmuz Çarşamba (Merkür günü)

Ay, kovanın akılcı doğasından balığın hissel derinliğine geçiş yapıyor. Karşı koyduğumuz şeyin yerini kabul ve teslimiyet alıyor. Nereye gidersen git, varabileceğin bir tek hakikat var. Onunla gittiğin her yerde açılacak bir kapı...

Ay: Balık (18:51 itibariyle) (15:40 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Asılan Adam

Minör Açılar
"düşünce dahası" Ay Açıları
"aydınlık bilinç" Satürn İşbirliği: "özgür", "insan", "sistem kurucu" olmak sorumluluk, disiplin ve geniş bir farkındalık gerektirir. Ayırarak değil, birleştirerek yol bulunur.
"kader çağrı" Ay Düğümü Gerilimi: Yaratıcı potansiyelleri nasıl kullanıyor olsaydık bu her şeyi değiştirirdi?
"gizli güneş" Uranüs İşbirliği: Bakmadığın bir yerden bakmak, görmediğin bir şeyi görmek... Rutini kırmak ve bu olduğunda, her şeyin yolunda olduğunun farkına varmak...

Gün titreşimi bugünün iç sesimize kulak vererek yolu bulabileceğimiz derin bir gün olduğundan söz ediyor. Bugün iyi bir "okuyucu" olmaya ihtiyacımız var. Nedir okumak? Öncelikle hiçbir şeyin tesadüfen gerçekleşmiyor olduğunun ve bizim o ana şahit oluşumuzun ardında göksel bir sır olduğunun farkına varmak... Büyük resmi görmeye, daha geniş bakmaya olan ihtiyacımızın, onun "düşman" değil bu ihtiyacın bize getirdiği olduğunun farkına varmak... Rehber kartımız "asılan adam" direndiğimiz şeyin ne olduğunu anlatmaya çalışıyor. Bir şeyi kaybetmekten korkuyoruz ve bu kazanabileceğimiz bir şeyi ertelemek oluyor. Neyi hatırlamalı ve yüreğimizin aktığı yerde olmalıydık?

RUHUN SINAVI
13 Temmuz Perşembe (Jüpiter günü)

Balık enerjisiyle uyandığımız bir gün daha! Etraf puslu puslu... Belirsizlikler hakim... Bunun yanı sıra bazı beliren cevaplar da söz konusu sanki... Beliren yola çıkarıyor olacak bizi, o yolsa cevaba yakınlaştıracak... Bugün özel buluşmalar var!

Ay: Balık
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kader Çarkı

Minör Açılar
"düşünce dahası" Ay Açıları
"aşk dehası" Venüs Çatışması: Anlamak mı tüm anlamsızlığına rağmen kalbin sesini dinleyip devam edebiliyor mu olmak? Vakit gelmeden olgunlaşmaz meyve!
"ilahi teslimiyet" Neptün Uyumu: Hiçbir anlam veremediğimiz şeyler, haller vardır. Bazı şeyler ancak kendimizi içinde bulduğumuz yolculuk bize belli bir bilinç kazandırdığında çok daha anlaşılır olma şansı kazanır.

Gün titreşimi bugünün bir tamamlanma günü olduğundan söz ediyor. "satürn" ve "venüs" çalışıyor. Bu iki planet hiç sevmez aslında birbirini! Satürn, Venüs’ü fazla yumuşak bulur. Venüs, Satürn’ü fazla sert... Satürn, "büyümek" demektir, "olgunlaşmak"... Venüs "sevmek" demektir, yaşamdaki "değer"in farkına varmak... Biz bu iki planeti birbirlerine yakınlaştırdıkça "tanrısal öz" ile buluşur ve artık "sadık" oluruz. Sadakatin aslını kavrayan herkese selam olsun! Sadakat "öz"edir. Rehber kartımız "kader çarkı" yolu değiştirebilecek ve bizi genişletecek olanın bu olduğundan söz ediyor. Fırsat, bizi büyütecek olandır. Bu bizi sonsuz olanın varlığıyla buluşmaya çağırır ve orada herkes ve her şey anlamlanır. Yol budur.

AŞKIN GÜCÜ
14 Temmuz Cuma (Venüs günü)

Ruh nedir? Ruh sonsuz ve sınırsız olan yüceliktir. Bizi var eden, bir araya getiren, bugüne uyanmamıza aracılık eden ve bize daim bir bağlantıyla yarını inşa etme fırsatı veren. Bugün yarının ışığıdır ve aslında o yarın, bugünü yaratır.

Ay: Balık (20:00 boşlukta)
Güneş: Yengeç    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kule

Minör Açılar
"düşünce dahası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto İşbirliği: Yenilenmeyenin uyanma şansı yoktur. Bir şeyler bitmeli, bir şeyler başlamalı ve bu hiç durmamalı, her birinde biraz daha tamamlanmalı!
"güzellik dehası" Güneş Uyumu: Seni "güzel" kılan, senden taşan, ruhundan etrafa yayılan ve senin buna izin verebildiğin...
"aydınlık bilinç" Satürn Çatışması: Ruha olan inanç, sorumluluk gerektirir. İnanç, en keskin kılıçtır. Hakikatten uzak kaldığında, sahibini kanatır.
"adalet dehası" Mars Uyumu: En büyük güç, içeriden gelendir. İçerisi, karanlık ve fırtınalar koparmaya müsait de olabilir. Rüzgar çıkaramayabilirsiniz; bununla birlikte doğru rüzgarı arkanıza alarak arzu ettiğiniz kıyılara yola çıkabilirsiniz.
"yaralı şifacı" Kiron Uyumu: Gerçek bilgelik beklediğinizden çıkıp gelenin farkına varmakta saklıdır. Hediye edilen aslında hep umduğumuzdan daha değerlidir.

Majör Açı
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"bilim dehası" Jüpiter İşbirliği: Benim yaratıcı potansyellerim seninkilerle karşılaştığında doğan tek şey olur: Aşk. Bu "yol almak" demektir. Herkes kendi çıktığı içsel yolculuğunda kendi ışığıyla yücelir ve bu ancak birlikte olabilir.

Gün titreşimi bugünün yeni bir zamanı başlatıyor olmanın sorumluluğunu alma günü olduğundan söz ediyor. İpleri ele al, niyetlerini gerçeğe dönüştür. İsteyip durmakla olmaz, bunun için gerekeni yapmaya gönüllü olmak gerekir. Nereden başlasam? Hangi ayağıma takılıp duranlardan önce bir özgürleşmeyi başarsam? Zamanı nasıl yönettiğimin farkına varsam! Bir verimlilik testine kendimi soksam! Ne kadar verimli kullanıyorum enerjimi, zamanımı... Anlasam! Hangi potansiyellerimin farkında bile olmayabilirim ya da bunun için kendime hiç şans vermedim? Rehber kartımız "kule" duvarları yıkmaya ihtiyaç duyduğumuz bir günde olduğumuzdan söz ediyor. Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz. Peki ne olur? Hayaliniz olamayan, gerçeğiniz olamayacaktır. Hayal, yolun başı, ona adım, yolun kendisidir; çünkü hep adım adım yaklaşılır.

SAVAŞ HADİSESİ
15 Temmuz Cumartesi (Satürn günü)

Balığın puslu benliği, bütünsel ışığından koçun savaşçı doğasına geçiş yapıyoruz. Ruhtan yaşama... Nedir savaş? Sav kökünden geliyor, "(sözlü)tartışma, atışma" olarak geçiyor. "akıl" gerektiriyor, bu kesin!

Ay: Koç (02:52 itibariyle)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Adalet

Minör Açı
"düşünce dahası" Ay Açısı
"aşk dehası" Venüs İşbirliği: Yaptığın şeye kalbinin ve aklının ışığını katmadıkça o şey hep eksiktir.

Gün titreşimi bugünün iç sesimizi duyarak buluşmaları daha iyi anlayarak ruhsal öze ulaşabileceğimiz bir gün olduğundan söz ediyor. Nedir o öz? Bizi harekete geçiren, bir araya getiren, bir ekip olarak çalışma şansı veren ve daha anlaşılır olmasına tüm hikayenin yardımcı olabilen... İnsan, mehter takımı gibidir, iki ileri bir geri gider. Geride olanı topladıkça yarının kapısı açılır, geçip gittiği sokakları hatırladıkça, anladıkça, daha açık kıldıkça gözlerini, daha yakınlaştıkça birgün kanatlanır. Artık her şeyin farkındadır, her şey de onun... Belki hep böyleydi, o sadece şu an buna açıktır. Rehber kartımız "adalet" aklın ışığında, hassas bir tartıyla yol almamızı istiyor. Ne yaptığımız, olana nasıl baktığımız, onu nereden yakaladığımız, neler olabileceğini belirliyor.

BÜYÜK SEÇİM
16 Temmuz Pazar (Güneş günü)

Koçun savaşçı doğasıyla uyandığınız bir güne daha hoşgeldiniz! Enerji tavan! Bunu nasıl kullanmak isterseniz? Farz edin ki hesabınızda hatırı sayılır bir meblağ mevcut! Nasıl değerlendirmek istersiniz? Vakit, nakittir. Onu nasıl kullandığımız, geleceğimizdir.

Ay: Koç
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güneş

Minör Açılar
"düşünce dahası" Ay Açıları
"bilim dehası" Jüpiter Gerilimi: Akıllı düşman, aptal dosta yeğdir.
"soyluluk dehası" Merkür Uyumu: Sırların açığa çıkması...
"yüce akıl" Pluto Çatışması: Bükemediğin eli öp; çünkü o senin öğretmenindir.
"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: "başarı" asla tesadüf değildir. "bilinç", "sistem" ve "istikrar" gerektirir.
"güzellik dehası" Güneş Çatışması: İnsan savaşırken asla özünde olanı incitmemelidir. Onu inciten bir zaferdense onu koruyan bir "ölüm" çok daha değerlidir.
"kader çağrı" Ay Düğümü Uyumu: Bugün darmanın desteği mevcut, dümen elimizde ve önemli bir karar veriliyor, bu bundan sonrasına dair önemli olacak!

Gün titreşimi bugünün önemli bir seçimin yapılmakta olduğu bir gün olduğundan bahsediyor. Gideceğimiz yol çok değişmez de, onu nasıl gittiğimiz önemlidir. Neyi ne kadar gördüğümüz, neye gözlerimizi sıkı sıkı yumduğumuz... Kalp, aklın kapısını açtığında hakikat görünür ve onun var edemeyeceği hiçbir şey yoktur; bununa birlikte bu var ediş yolculuğu aklın ve kalbin ışığını korumayı gerektirir. Birisi sessizliğe gömülürse zaman durur ve kendimizi her şeyin dışına sürüklenmiş buluruz. Rehber kartımız "güneş" bizden "uzlaşı" istiyor. Önce kendimizle! Yeni bir doğum, içinde olduğumuz... Sıfırladık bir şeyleri; bununla birlikte tüm bu yolculuğun bize çok değerli üç armağanı oldu: ölçülülük, mütevazilik ve olgunluk... Bu bilinç, bizi daha büyük armağana taşıyacaktır.

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE