HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Yol açılıyor

04 Eylül - 10 Eylül 2017 haftası

Merkür’ün durağan harekete geçmesiyle başladık haftaya! 12 Ağustos’ta durağan hareketi başlayan Merkür, 14 Ağustos’tan bu yana geri hareketini sürdürüyor bulunmaktaydı. Nihayet durdu ve yarın itibariyle ileri harekete geçiyor. Merkür (iletişim ve bilgi aksı) gündeminde yaşadığımız aksaklıklar ve içe dönüş ihtiyacı yerini bu süre zarfında geliştirdiğimiz farkındalık parelelinde çözülmelere bırakıyor. Gündem değişiyor. Eski geriye çekiliyor ve sağlayabildiğimiz hakimiyet bizi daha bilinçli kararlarla taçlanan yeni döngülere taşıyor.

Retro, geriye dönüp bakmak ve nerede durduğunu, bunun senin için ne anlama geldiğini anlamak içindir. Yoksa yürür durursun ve yürüdüğün o yolda kaybolursun. İnsan bilerek, görerek, duyarak, hissederek  yürümeli ki bunun için vakti geldiğinde durup dinlenmeli!
Merkür’ün bu geçişine balık dolunayı ekleniyor. Retro hareketi devam eden Neptün’ün sahnede olduğu bu dolunay 5 -11 ev aksında gerçekleşiyor. Gündemimiz ben ve biz arasında gelgitler şeklinde deneyimleniyor. Kendimi ifade etmemi mümkün kılacak olan nedir? Aşk, tutku benim için ne anlama geliyor? Yol nedir? Benim yolum nedir? Kendimle ilgili ne kadar şeyin farkındayım? Geleceği inşa edecek olan şimdide uyanmakta olan hangi parça? Biz ne için bir aradayız? Yanılgılara da derin anlayışlara da açık bir zaman... Derine inmek için durmak ve beklemek gerek. Sakin olun. Ruhun ışığının farkına varın. Daha bütünsel bir bakış açısına ihtiyaç duyuyoruz.

Dolunay düzenleyicisi Jüpiter, terazide ve 12. evde, Ay’ın Venüs ile kuinkuks dediğimiz birbirini görmediği bir açı içinde olduğunu görüyoruz. Önemli bir eşikten geçiliyor, içimizdeki çocuk kalbini açmak isterken, bir şeyler bizi köşeye sıkıştırıyor ve korkularımızla yüzleştiriyor. O hep korktuğun şey şu an gözlerinin içine bakıyor ve olduğuna inandığından çok farklı olarak gülümsüyor. Şefkatli bir gülümseyiş bu... Korkuna sarılabilir misin? Hep dışladığın, uzak kalmaya çalıştığın o parçanı kucaklayabilir misin?

Dolunay esnasında akrep yükseliyor. Bu dönüşüm zamanı olduğunu gösterir. Mars başakta ve sıfır derecede, 10. evde, toplumsal konuları, dış dünya ile kurduğumuz ilişkiyi, buradaki düzenlemeleri gündeme getiriyor ve bizi durağan hareketteki Merkür’e götürüyor. Güneş ile birbirini karşılıklı ağırlıyor Merkür,  hep kendimizi aynı noktada bulduğumuz döngüler vardır, çocukluğumuzdan bugüne geldiğimizde birbirine benzer hikayeler içinde kendimizi gördüğümüz, şimdi bunu kırmak için bir şansımız var. Bilincine vardığımız şeyin değişimi başlar, değilse biz özümüzü yaşamadığımız o şeyi kendimizce doğal kabul ederiz. Durum kronikleşir.

Merkür’ün Uranüs ile partil üçgen yaptığını görüyoruz. Hep baktığımızdan daha farklı bir yerden bakmaya ihtiyaç duyuyoruz. Görmediğimizi görmek, duymadığımızı duymak, hissetmediğimizi hissetmek ve bunun için kendimize izin vermek...

Ay’ın Pluto ile açısını görüyoruz. Öyle şeylerin farkına varılıyor ya da öyle şeylerin farkına varmamız isteniyor ki bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tanrısal ışık bize çok yakın... Ya görmemizi sağlar ya da bizi kör eder. Onu görmeye çalışmayın, onu arkanıza alın ve onunla önünüzü görün.

İNSAN OLMAK
4 Eylül Pazartesi (Ay günü)

Ay kova enerjisiyle uyanıyoruz güne! Kova sınırları aşmak ister. Alışılmışın dışında olana çekilir. İletişim enerjisi yoğun! Bir araya gelişlerin ardındaki gizem aralanıyor.

Ay: Kova
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparator

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aydınlık bilinç" Satürn İşbirliği: Bir fikrin varsa bir zikrin olmalı ki o fikir senin gerçeğin olsun.
"bilim dehası" Jüpiter Uyumu: Ben ve ben olmayan birleştiğinde daha geniş bir ben oluşur. Tüm bir araya gelişlerin ardındaki sır budur: büyümek, bunun sizin için anlamı neyse...

Gün titreşimi bugünün ruh günü olduğundan bahsediyor. Kapıyı açacak olan bilgiye ve onun bize getirilişine görevli olana ulaşma zamanı... İç sesinize kulak verin ve size duyulan sevgiyi hissedin. Doğanın sevgisi, yaşamın sevgisi, insanın sevgisi, Tanrının sevgisi... Rehber kartımız "imparator" bizeden harekete geçiren gücü daha iyi anlamamızı istiyor. İlk adım atıldığında ilk cevap gelir ve bu cevap anlaşıldığında yolculuk başlar. Her şey bunun için...

RUHUN GÜCÜ
5 Eylül Salı (Mars günü)

Ay balık burcuna geçiyor. Dolunayın ayak sesleri duyulmaya başlıyor. Yükselen yoğun bir enerji! Onu kullanmak da onunla dağılmak da bizim elimizde! Güç insanı vezir de eder rezil de eder. Siz neresinde duruyorsunuz bu hikayenin?

Ay: Balık (08:28 itibariyle) (08:15 boşlukta)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"gizli güneş" Uranüs İşbirliği: Farklı olasılıklara kendimizi açma zamanı!
"soyluluk dehası" Merkür Gerilimi: Bir yanımız anlamak isterken bir yanımız bildiğini okumak istiyor. Anlayın ve sonra seçiminizi yapın. Kalbinizin olmadığını yerde ışık yoktur. Işık akıl, yol, ilim, hakikat demektir.
"adalet dehası" Mars Gerilimi: Her şeyi yıkarsanız, kazandığınız zaferin hiçbir anlamı kalmaz. Zafer, doğru parçaları bir araya getirdiğimizde olur.

Majör Açı
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"ilahi teslimiyet" Neptün Gerilimi: Güneş, güzel olanı görmemizi istiyor ki bu bir süreçtir. Tohum, toprak ve suyun aşkıyla filizlenir. Su, toprağa düşmekten vazgeçmez, toprak ona kendinde yer açmaktan ve tohum can bulur. Neptün, her şeyi var edenin farkında olmamızı istiyor. Merkezinizi yitirirseniz kendinizi içinde bulacağınız şey kaos olacaktır. Öyle bir şeyin içinde olun ki onun içinde kaybolup kendinize dair keşfedilmemiş olanı bulun ve onunla yükselin.

Gün titreşimi bugünün karar ve seçim günü olduğundan bahsediyor. Attığımız adım bizi bir eşiğe getirdi. Buradaki karar ve seçimler harekete geçecek döngünün anahtarı! Rehber kartımız "aşıklar" da bu döngüyü destekleyerek "Aşk, sonucunu bilmediğin, sürecin faydasından emin olduğun bir akışa kendini bırakmaktır." diyor. Bu cesaret değil, teslimiyet gerektirir.

BÜYÜK BULUŞMA
6 Eylül Çarşamba (Merkür günü)

Dolunay zamanı! Yukarıda yazdıklarımızı bir daha okumanızı tavsiye ediyorum. Etraf puslu, enerji yüksek, suyun altında gözlerimizi açmamız isteniyor. Göreceklerin, ihtiyacın olan yolculuğu başlatmak için yeterlidir.

Ay: Balık (23:28 boşlukta) (10:02 Dolunay)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 25 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Büyücü

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"ilahi teslimiyet" Neptün Buluşması: İçsel olan dış dünyaya özel bir ışık yakması!  
"yüce akıl" Pluto İşbirliği: Büyük değişim, bunun sorumluluğu, küllerinden doğmak, gücün ışığı...
"aydınlık bilinç" Satürn Çatışması: Hissedilen ile gerçekte olan arasındaki dengeyi kurmak...

Gün titreşimi bugünün hareket günü olduğundan bahsediyor ve bizden bu yolculukta dengeyi kurmamız isteniyor. Karanlık aydınlığa, aydınlık karanlığa uzak değildir. Bizse tam ortasındayız. Rehber kartımız "büyücü" bizden yeteneklerimizin farkına varmamızı ve onları geliştimek üzere programlanan yolculuğu daha iyi anlamamızı istiyor.

SAVAŞIN SIRRI
7 Eylül Perşembe (Jüpiter günü)

Ay boşlukta uyanıyoruz güne... Uyandık mı uyanmadık mı, hala yatakta mıyız? "Rüyalar ülkesinin taçsız prensi" tam karşımızda mı duruyor yoksa biz mi o olmuşuz da haberimiz yok? Kaptırmayın! İlerleyen saatlerde Ay koça geçer ve yeni döngü başlar.

Ay: Koç (15:10 itibariyle)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 26 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ay

Gün titreşimi bugünün akıl günü olduğundan bahsediyor. Seçeneklerin farkında olmalı, sağduyu ve soğukkanlılık ihtiyacımız olan, ilişkiler cephesinde önemli bir boyut söz konusu! Rehber kartımız "ay" tamamlanmakta olan bir şeylerin varlığından bahsediyor. Bu kart balık burcu ile ilgilidir, dolunay sonrası koç enerjisiyle güneş tutulmasından(21 Ağustos) bu yana oluşan gündemin ilk hasatına giriyoruz. "Hadi bi’ cesaret sen de taşın altına koy elini..." Ayağınıza takılıp duranlardan kurtulmadan gerçek hızınıza ulaşamazsınız. Haydi şu tozları üfleyelim de orada yazanın ne olduğunu hatırlayalım! Ay sonu gerçekleşecek başak yeni ayı ile birlikte emeğimiz karşılığını buluyor olacak. Temiz bir sayfa açıyoruz. Emek, düzen ve disiplin, bu kavramlarla bütünleşme ve önündeki engeli kaldırma zamanı!

YOLUN IŞIĞI
8 Eylül Cuma (Venüs günü)

Koç enerjisiyle enerjik bir başlangıç yaptığımız bugüne hoşgeldiniz! Düzenleyici Mars başakta, Merkür aslanda, bir yanımız ortalığa çekidüzen vermek isterken bir yanımız çocuk olma, kalbini açma, içinden geleni yapma arzusu içinde... İkisi için de fırsat yaratsak, onları birbiriyle buluştursak?

Ay: Koç
Güneş: Başak    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 27 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ermiş

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aşk dehası" Venüs Uyumu: Aşk, hissettiğin gibi olmak, hislerini dışavurmak, kendini bunun doğduğu yolculuğa açmaktır.
"yüce akıl" Pluto Çatışması: İçsel olanın dış dünyada gözlemekte olduğumuza tuttuğu ışık özümüzle buluşmamızı sağlayacak olandır.

Gün titreşimi bugünün kendimiz olmanın, kendimizle olmanın, kendimizi bulmanın, ona yaklaşmanın önemli olduğu bir gün olduğundan bahsediyor. Rehber kartımız "ermiş" de bunu destekleyerek "Çıkacağın en büyük yolculuk kendine ve tüm yolculuklar kendine... Yaşam, böylesine birçok yolculuğun toplamıdır." diyor.

AYAKLARINI YERE BASMAK
9 Eylül Cumartesi (Satürn günü)

Koçun enerjisiyle yerimizde duramadık! Şimdi biraz daha yavaşlıyoruz. Ayaklarımızı biraz daha sağlam basıyoruz. Toprağın gücünü çekiyoruz içimize! Finansal konular, dünya işleri gündemimizde... Her şey içinde ruhun sırrını saklar. Sanma ki madde ruhtan bağımsızdır.

Ay: Boğa (19:22 itibariyle) (18:52 boşlukta)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 28 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Joker

Majör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: Hareket, hal olduğunda artık sonsuzluğun ışığı yanmıştır.
"bilim dehası" Jüpiter Gerilimi: Eylem bazen öyle kaptırdığımız bir şey olur ki kendimizi, etrafımızda olanlara körleşiriz. Nelerin neleri tetiklemekte olduğunu anladığımızda yol genişler.
"gizli güneş" Uranüs Buluşması: Özünü açığa çıkaran, özünü yaşayan ve yaşatan her zaman ışığını bulur.
"soyluluk dehası" Merkür Uyumu: Olanı anlamak, kendine bakmak ve seni yansıtan parçalarda bütünün dansını bulmaktır.
"adalet dehası" Mars Uyumu: Kaynakları daha iyi kullanmak hangi olasılıkları göz önünde bulundurmayı ve güçlendirmeyi seçmek olabilir?

Majör Açı
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"yüce akıl" Pluto Uyumu: En son buna benzer bir etkiyi dört ay önce almıştık. Son yıllarda yoğun olarak bu eşikten geçiyoruz. Maddenin, toprak elementinin, sorumluluk ve disiplin kavramının sırrını çözmek, bir ağacı yaşatan ve onu canlı kılan coşku ne olabilir? Yaşam, bir yoldur. Bu yol hem ciddiye alınmalı hem içindeki keyifle olan bağ daim korunmalı... Sır tam da burdaydı.

Gün titreşimi yeni bir döngünün başlamakta olduğundan söz ediyor. Gözlemci kalın, aklın ışığında yol alın, sizi özel kılanı keşfedin ve onu parlatın. Kaderini değiştirecek tek şey senin değişimindir ve bu ancak özüne yaklaşarak mümkün olabilir. O öz nedir? Seni heyecanlandıran, kalbini çarptıran şey... Ona yakın ol; çünkü yaşama ışık katacak olan keşif oradadır.

İÇSEL UYANIŞ
10 Eylül Pazar (Güneş günü)

Ayın yüceldiği boğadaki enerjisiyle uyanıyoruz güne! İçimizde bir huzur, dinginlik, doğa ile buluşan, buluşma arzusunda olan bir parça... Toprağın enerjisi, doğanın saf ışığı damarlarımızda dolaşıyor. Son günlerin harala gürelesi şimdi yerini buluyor.

Ay: Boğa
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Şeytan

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"ilahi teslimiyet" Neptün İşbirliği: Hayaller, gerçeklere ışık tuttuğunda ve köklerini o ışığa indirmeyi başardığında hak ettiği yeri bulur.
"yüce akıl" Pluto Uyumu: Bir büyük üçgen oluşuyor gökyüzünde... Önemli bir eşik! Dünya programı masaya yatırılıyor ve dört aylık bir dönemin bilançosu çıkarken yeni bir dönemin de başlangıcı gerçekleşiyor. Köklenme zamanı!

Gün titreşimi iç sesin gücüne dikkat çekerken "Uyanış, yaşama gözlemci kaldığımızda ve orada gerçekleşen yolculuğun büyüsünün farkına vardığımızda gerçekleşir." diyor. Rehber kartımız "şeytan" "Aşırı olan her şey aksini çağrıştırır. Aşırıya kaçmaksızın, tam, bütün ve dengede içinde olduğumuz her şey ışıktır." diyor. Çok sevmeyin, çok kızmayın, çok öfkelenmeyin, çok yemeyin, çok içmeyin, çok korkmayın... Sevin, sevginin gücünü hissederek, tartarak değil, duyarak... Kızın, öfkelenin ve dinin. Huzuru sizsiz bırakmayın. Yiyin, için, tadını alarak, keyfine vararak, şükrederek, onun sizde uyandırdığı hissi her bir hücrenize yayarak... Korkun, onun derinliklerine inin, kaynağını bulun, onu anlayın, onu taşıyan parçanıza anlatın ve aşın da geçin.

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE