HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"

06 Kasım - 12 Kasım 2017 haftası

Merkür zararlı konumda olduğu yaya geçmiş bulunuyor. Pek mutlu değil! Gölgeleri daha yoğun çalışıyor. Ne demektir bu? Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"! Sanmayın ki bütün düzenbaz ve yalancılar başımıza toplanacak! Herkes kendi düzenbazlığının, yani kolaycılığının, anlamaktan kaçtıklarının farkına varacak. Ha bir de yalancılığının, yani kendini nasıl kandırdığının; yücelttiklerinin, kutsallaştırdıklarının, büyük anlamlar yüklediklerinin nasıl bir bir onu sınayacağının... "Yay" temasından bahsediyoruz ve buna bir giriş yaptık aslında! "yay" demek "inanç" demek, "yüksek hedefler", "yükseltilmiş", "kutsallaştırılmış", "kutsal" demek! "kutsal" olan nedir peki? "kutsal kılan" nedir? "keşif"tir, var olanın keşfettirdikleridir yani "yay"ın bizi götürdüğü "Jüpiter" yani "akıl"dır. İdrakine vardıklarımız ve inatla gerçekliğinden kaçarak köşeye sıkıştıklarımız... "Ama öyle olamaz!" Neden olmasın? Olur pekala! "Bu çok kötü bir şey!" Hayır efendim, bu bir deneyim ve herkes onu kendi bilinç boyutunda var eder, bunu ve bunun sendeki boyutunu, neyin seni bunun içine çektiğini bul!

"Yay" bir "sentor" ile sembolize edilir. Yarı at yarı insan olan sentor, hayvani doğamız (nefs) ile bilinç boyutumuz (insan olmak) arasındaki bağı anlatır. Bunu kalp çakrasının altındaki çakraların dünya çakraları, üstündeki çakraların ruhsal çakraları anlatması gibi düşünebilirsiniz. Varlığın dünyada kök salması (nefsini terbiye edip onu yönetebiliyor olması) ve ruhsal boyutta varlığını ortaya koyması (programının ve burada olma gerçeğinin farkına varması)! Bu eşikten geçiyoruz. Öngörülerimizin güçlü olduğu, en azından bizim buna daha çok inandığımız bir zaman! Haklı olabilirsiniz; bununla birlikte çok basit şeyleri gözden kaçırıp bir çuval inciri de berbat edebilirsiniz! Uyarılara kulak verin! Ne yaptığınızı, ne için yola çıktığınızı bilerek hareket edin.

3-22 Aralık Merkür retrosunu yaşıyor olacağız. Yukarıda sözü geçen tüm temalar üzerinden bir süreci içselleştirme sınavı vereceğiz. Yaklaşık iki hafta öncesinden Merkür retrosu alametlerini göstermeye başlar. Bu da yaklaşık 19 Kasım’a denk düşüyor. Merkür’ün zararda olduğu bir burçta olması rüzgarın şiddetini artırıyor. Önemli görüşmeleriniz için bir an önce adımlarınızı atın, programınızı yapın. Ardından sıra ile çizdiğiniz yolda belirlediğiniz kriterleri göz önününde bulundurarak ilerleyin. Akrep yeniayına gidiyoruz. Derin bir çözülme ile gerçekleşecek bir "doğum" bekliyor bizi... Ölmeden doğulmaz. Neyden vazgeçmenin zamanının geldiğini iyi anlayın. 11 Ocak’ta Merkür oğlağa geçtiğinde Satürn de artık oğlağa geçmiş olacak. Bu retroda kendimizi içinde bulacağımız sınanma hali, iki buçuk yıldır süren Satürn yay transitinin de son dokunuşuna denk geliyor. Bu da artık nerede durduğumuzu ve bunun ne anlama geldiğini daha ciddiye almamız gerektiği anlamına geliyor.

Söylediklerinize dikkat edin,
Düşüncelerinize dönüşür.
Düşüncelerinize dikkat edin,
Duygularınıza dönüşür.
Davranışlarınıza dikkat edin,
Alışkanlıklarınıza dönüşür.
Alışkanlıklarınıza dikkat edin,
Değerlerinize dönüşür.
Değerlerinize dikkat edin,
Karakterinize dönüşür.
Karakterinize dikkat edin,
Kaderinize dönüşür.
(Mahatma Gandhi)

Bir diğer gündemimizse 8 Kasım itibariyle akrep burcuna geçen Venüs! Akrep yeniayından bahsetmiştik. Venüs de akrepte zararlı konumdadır. Venüs "keyif, huzur, sevgi, ilgi, ilişki, değer, mutluluk, erotizm" dir. "akrep" ise "soğuk" bir doğaya sahiptir. "kriz" demektir akrep; dönüşüm, çürüme, bozulma, kokuşma... Neden? Çünkü meyvanın dışı çürüdüğünde tohuma gübre olur ve bu, o tohumun filizlenerek hayat bulmasını sağlar. Bu ne demek oluyor? Düzenleyicisi Mars’ın da terazide zararlı konumda olduğunu düşünürsek bu dönem, sevilmeyeni sevmek, kaçılan ve korkulanla yüzleşmek, o saf gerçekliğe inebilmek, oradaki o en temel ihtiyacın farkına vararak onun bizim için gerekli kıldığı yolculuk içinde özümüzün yükselmesi zamanı!

Hepimizin sevemediği bir yanı vardır ve bu yan, bir şekilde bedenlenerek karşımıza çıkar. Sevdiklerimiz (en azından ilk bakışta), kendisiyle ilgili hayaller kurduklarımız (karşımızdaki kişinin içinde olduğu ruh halinden habersiz beklenti içine girme tuzağı), o hayallerle bir şeylerden kaçmaya çalıştıklarımız (ki hep bundandır bu yapışmalar) olur bunlar bizim! Bizden bu kaçışı sonlandırmamız ve "akıl" dediğimiz boyutu devreye almamız isteniyor.

11 Kasım Pazartesi günü Satürn- Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Uranüs koçta "cesaret" kahraman, "Başkası olma, kendin ol!" diye haykırırken Satürn yayda "Yolunu bul!" diyor ve gayet ciddi! Öyle haykırmak falan hiç Satürn’e göre şeyler değildir. Uranüs tam bir çılgın! Satürnse toplumsal kurallara saygılı! Yayda abartıp kraldan çok kralcı olabilir. Kendi değerlerini ortaya koymak, ona açılan kapıda olmak... Kendi içinde dengesi kurulmuş olanlar sıçrar (özgürleşme, deha, teknik boyut, geleceğin tasarısı, yaratım). Değilse bu deprem (Uranüs) epey yıkıcı olabilir. Satürn oğlağa geçene kadar (20 Aralık) bu açı gücünü koruyor olacak. Geleceğin inşasını başlatmakta olan yüksek bir enerji! Vezir de eder, rezil de... Kanatsız uçmamak en iyisi! Yoksa 2018’de toprak enerjisi güçlenirken "Ulan ben n’aptım!" derken bulabilirsiniz kendinizi... Boyunuzdan büyük işlere girişmeyin! Kapasitenizi bilin, üstüne çıkmaya kalkıp devrelerinizi yakmayın! Retroya da yürürken, hiç istemeyeceğimiz şeyler...

Venüs- Jüpiter kavuşumu gerçekleşiyor olacak 13 Kasım Pazartesi günü, iki iyicil planetin bu kavuşumu "akrep" burcunda gerçekleşiyor. Sizi öldürmeye çalışan şeyden korkmayın, o bizi yok etmeye değil aslında var etmeye çalışıyor; çünkü sonlandıramadığımız alışkanlıklar, bizim en büyük tuzaklarımız, hele ki bunların aslında bizi beslemiyor olduğunu bilirken... Kendinizi biraz daha sevin, bunun ne anlama geldiğini merak edin, onun gözlerinde, eksik olan o parçanızla birleşin ve gerisi neyse, ona izin verin. Su akar, yatağını bulur.

6 Kasım Pazartesi (Ay günü)
Ay : İkizler
Güneş : Akrep

7 Kasım Salı (Mars günü)
Ay : Yengeç (12:44 itibariyle) (12:38 boşlukta)
Güneş : Akrep

8 Kasım Çarşamba (Merkür günü)
Ay : Yengeç
Güneş : Akrep

9 Kasım Perşembe (Jüpiter günü)
Ay : Aslan (14:29 itibariyle) (07:12 boşlukta)
Güneş : Akrep

10 Kasım Cuma (Venüs günü)
Ay : Aslan
Güneş : Akrep

11 Kasım Cumartesi (Satürn günü)
Ay : Başak (18:41 itibariyle) (10:54 boşlukta)
Güneş : Akrep

12 Kasım Pazar (Güneş günü)
Ay : Başak
Güneş : Akrep

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE