HÜSEYİN AKDAĞ
huseyinakdag@anneoluncaanladim.com
Yenilenen döngüler

08 Ocak - 14 Ocak 2018 haftası

9 Ocak Salı günü Güneş (bilinç), Venüs (sevgi, barış, yansıma) ve Pluto (maddenin üzerine çıkarak oluşan sezginin yarattığı yeni dünya gözü) oğlak burcunda cazimî dediğimiz çok güçlü bir kavuşum içinde olacak. Dünya çok önemli bir eşikten geçiyor. Anlayanlar ve anlamayanlar, bilenler ve bilmeyenler, görenler ve görmeyenler olmak üzere ikiye ayrılıyor dünya, dünya yaşamı...


11 Ocak Perşembe günü Merkür yaydaki yolculuğunu tamamlayarak oğlağa geçiyor. Satürn etkisine giriyor. Bizden yaklaşık bir buçuk aydır içinden geçtiğimiz yolculuğun bizde uyandırdıklarını belli bir zemine oturtup bu bilinçle ortaya koymamız isteniyor. Oğlak, saygı ve otorite yeridir. Katı kurallar, bastırılmış duygular ve sınırlandırılma yeri de olabilir. Anlamak, zaman içinde güç kazanan bir eylemdir ve zaman onu yeni eklentilerle canlı tutar. Sonu olmayan bir yolculuk... Hiçbir şeyde çok olmayın, az ve eksik kalmayın. Bizden istenen budur.

8 Ocak Pazartesi (Ay günü)
Ay: Terazi
Güneş: Oğlak


Güneş ve Venüs’ün Jüpiter ile etkileşimi, güne özümüzle ilgili, bu özün paylaşıldığı, beslenip açıldığı, etrafa saçıldığı bir gündemi beraberinde getiriyor. Bizden istenen savaşmamız değil, savaşın ne olduğunu anlamamız ve burada vicdanı devreye almamız. Biz karşımızdaki ile savaştığımızı düşünürüz; halbuki bu savaş, kendi içimizdedir. Savaşın galibi, sizin bu savaşın içinde olmanızı sağlayanın farkına vararak yenilgiyi kabul eden ve o yenilgide gerçek zafere, içsel büyümeye, genişleyen bir idrake ulaşabilendir. Fiziksel bir savaşın galibi fiziksel bir boyutta sağlanmaz. Tıpkı düşünsel bir savaşın galibinin düşünsel bir boyutta sağlanamayacağı gibi... Fiziksel bir savaşın (dışa vurulan) galibi, düşünsel (içsel) bir boyutla olur. Düşünsel bir savaşın galibi, fiziksel bir boyut gerektirir. Söz davranışa, davranış söze dökülmelidir. Güçlü bir eşikten geçiliyor. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bu kesin...

9 Ocak Salı (Mars günü)
Ay: Akrep (23:05 itibariyle) (19:11 boşlukta)
Güneş: Oğlak

Haftanın önemli gündemlerinde bahsettiğimiz gibi; Güneş, Venüs ve Pluto çok güçlü bir kavuşum açısıyla bir araya geliyor. Venüs, ulaşabileceği en güçlü konumda; bununla birlikte oğlak burcunda, ciddiyet istiyor, kalıcı olan, zamana yenilmeyen, zamanın beslediği, zaman içinde kendisine kendisini besleyecek bir yol açabilen kazanıyor. Değilse Pluto, güçlü kılabileceği gibi sonlandırma görevini de üstlenir gibi gözüküyor. Canlılık neydi? Sevgi neydi? Ölüm neydi? Bu üç soru birbiri içinde kayboluyor. Canlılık, sevgi ileydi. Sevgi, ölümü anladığımızda değerini bulabilirdi. Ölüm, canın, kendinden öte bir ışıkla genişleyebilmesiydi. ‘’Geniş kanatları boşlukta simsiyah açılan...’’ Bir kere mi ölüyor insan? Asla... Kim bilir kaç kere öldük, ölümün ötesine geçecek cesareti uyandırdık, küllerimizden doğduk. Ateş yakar; toprak, hava ve su bir araya gelir, o ateşi tekrar yakar. İşte doğum hadisesi budur. Ölüm korkutmasın bizi, doğan günün sırrı, yaşamın ‘’karanlıktan aydınlığa’’ bir yolculuk olduğunun hatırlanabilmesiydi. Özlediğimiz, değişimin öncesindeki halimiz. İnsan yaşama, değişimi sağlamak için doğar. Yoksa burada ne işimiz var? Açın kanatlarınızı! Burada olmamızın, hala burada olmamızın bir anlamı var. Güneşe dön yüzünü! Onda bugün sevgi de aşk da ölüm de var. Hepsinin birbiri içinden yükseldiğini hatırlatmaya çalışan bir yaşam var. Her şey, her şey bitti dediğimiz yerde başlar.

10 Ocak Çarşamba (Merkür günü)
Ay:  Akrep
Güneş: Oğlak

Ay, akrebin derin sularında yüzüyor. Terazi, insanın tartıya konduğu yerdir. Akrep, bunun sonucunun alındığı yerdir. Ölüm, yaşamın rengince deneyimlenir. Vicdanı rahat olan, cennet dediğimiz boyutta görev alır. Vicdanı rahatsız olan, cehenneminin içinde yuvarlanır. Bunların hepsi sembolik ifadelerdir. Gayet yaşamsaldır. Gidilecek ya da kalınacak bir yer yok. Her şey burada! Tam da şu anda... Ay- Satürn açısı bir kaşık suda fırtına koparmanın bir anlamı olmadığından bahsediyor. Sorumluluğunu almadığımız bir krizin içinde sürüklenir dururuz. Bir şey bu duruma sebep oldu ve bir başka şey de bu durumun çözümü anlamına geliyor. Bu çözüm ne olabilir? İşe neyi kabul etmekle başlayabiliriz? Ortalığı batırıp çıkardıysak batırıp çıkardık, n’apalım? Ölelim mi? Kesinlikle! Ölelim; yani daha farklı bir yöntem deneyelim. Çıkmaz sokaktan başka bir sokağa geçmenin tek yolu oradan geri dönmektir. İnat etmenin anlamı yok. Kapana kısılmış değilsiniz. Sadece geriye dönüp bakmamız, parçaların yerini bulmasına izin vermemiz gerekiyor. O zaman yükselen enerjimiz çok daha güçlü kapıları açabilmemize yardımcı olacaktır. İşte bu!

11 Ocak Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Akrep (17:51 boşlukta)
Güneş: Oğlak

Geniş ufukların varlığını sürdürdüğü bir gün! Jüpiter devrede! Kartal olup kanat çırpabilirsiniz. Akrep olup yerin altında kalabilirsiniz. Her ikisi de bizde mevcut! Hangisini uyandırmayı, hangisiyle daha yakın bir ilişki kurmayı seçiyorsunuz? Salı günü bizi zorlayan, bugün çözüm adına daha geniş bir alan açıyor. Derin nefesler alın. Acıyor olsa da geçiyor ve inanın bu geçiştirme değil, gerçek bir iyileşme... Değerini anladığımız ve o değeri yaşama hakkını kendimize tanıdığımız şey bizi iyileştiriyor. Enerji yüksek... ‘’Ney yaparsan yap, aşk ile yap!’’ Aşk, yol demektir. Yol, yaşamdaki en değerli armağan... Zaman boyutunu aşanlar, yolun sırrına varmış olanlardır. Onlar beden kıyafetlerini geride de bıraksalar, daim tüm yolcularla yoldalar. ‘’Ne varlığa sevinirem, ne yokluğa yerinirem, aşkın ile avunuram, bana seni gerek seni...’’ Bize biz gerek; çünkü her şey biz varsak var ve biz! İşte o biz olma hali, bir bilinç boyutu, benin genişleyip kendini var eden parçalarıyla buluşuşu! Bugün sizi tam da buraya davet ediyor. Davete icabet etmemek olmaz!

12 Ocak Cuma (Venüs günü)
Ay: Yay (09:04 itibariyle)
Güneş: Oğlak

Yay enerjisine geçiyoruz. Derin sulardan yukarıya doğu yükseliyoruz ve evet, işte bu, Güneş’in dalga dalga bedenimizi ısıtışı... İnançlar yenilendi. Neler neler geride kaldı bir bilseniz. ‘’Maziye bir bakıver, neler neler bıraktık.’’ Güzel şeyler bıraktık ve güzel şeylere yer açtık. Giden gider, kalan kalır. Ne kadar azsa kalan, içinden yükselecek o kadar değerli bir yaşam vardır. Verdiğiniz kadar alırsınız. Yeter ki o el uzandığında, ‘’Benim sana ihtiyacım yok.’’ demeyin. Hepimizin hepimize ihtiyacı var. Birlikte büyüyoruz. Bugün bir seyyah olun, takın çantanızı sırtınıza, keşfedin doğayı ve yaşamı... Nerede olursanız olun, daha önce hiç görmemiş gibi bakın etrafınıza... Büyülenerek varlığından... Yaşam aslında görmeye alıştıklarımız içinde yitirdiğimiz değerli özlerden ibarettir. Bugün bir çocuk gibi bakın; tarafsız, basit, heyecanlı ve coşkulu! Belki armağan oradadır.

13 Ocak Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Yay
Güneş: Oğlak

Merkür- Satürn kavuşumu! Ciddi kararlardan bahsediyoruz. Son bir- bir buçuk ayı göz önünde bulundurun. İşte geldik oraya! Her şey bu ciddiyetin farkına varmamız, bizi coşkuya taşıyacak olanın yolunu açmamız, içinde kendimize uyanmamız ve bu uyandığımız gerçekliği yaşama akıtacak sistemi kurmamız içindi. Oradayız! Ay- Neptün karesi kaçışlarımız, abartılarımız, yanılsamalarımız olabileceğinden bahsediyor. Yaratıcılığınızı sorun çıkarmak için değil çözüm yaratmak için kullanın lütfen! Venüs- Uranüs karesi kendini gösteriyor. İlişkiler boyutunda beklenmedik gelişmelerden bahsetmek mümkün! Yaşamınızda keyifli sürprizler istiyorsanız önce siz rutininizi kıracak kadar cesur olun! Her gün aynı yolda, aynı saatte yürüyüp yeni bir şey beklemek bir yana, yolu ve saati değiştirip başka bir sokağa girmek, deniz kıyısına inip, bir parka yürüyüp, daha erken uyanıp, gün doğumunu seyredip, dalgaların, ağaçların, rüzgârın, yağmurun sesini dinleyip hayata karışabilmek! Kendinizi şaşırtın ki hayat da sizi şaşırtsın!

14 Ocak Pazar (Güneş günü)
Ay: Oğlak (22:42 itibariyle) (11:46 boşlukta)
Güneş: Oğlak

Uranüs açılarının etkin olduğu sürprizlerle dolu bir gün! İç dünyamız bizi yeni keşiflere çağırıyor. Bir yanımız bu keşiflerin bizi geriye çekmesi ihtimalinden korkuyor. Toplumsal kimliğimizle ters düşmek istemiyoruz. ‘’Elâlem ne der?’’ teması bir yanımızı temsil ederken ‘’İnsan en çok yapmadığı şeyler için pişmanlık duyar.’’ diğer yanımızı temsil ediyor. Bazense öyle bir şey olur ki siz kendinizi güvenlik alanınızın tamamen dışında bulursunuz. Orada da Şems devreye girer ve ‘’Ne biliyorsun altının üstünden daha iyi olmadığını?’’ der. Yaşam, deneyim ile anlam kazanır. Deneyimlediğiniz hiçbir şey sizi korkutmasın. Hepsi sadece bir yolculuğun adımları, hepsi altın değerinde, yeter ki bu değerin farkında olarak ilerleyin. Taşkınlık boyutuna varmadığınız sürece her şey yolundadır, düşmek ve kalkmak hep birbirini kovalar, her ikisi de birbiri içinden yükselerek ilerler. Öğle saatleri itibariyle Ay boşlukta, abartıdan kaçının ve keyifli yolculuklar ısmarlayın kendinize, yolculuğun büyüğü küçüğü olmaz; içselleştirilebilmişi, içselleştirilememişi olur. Gece saatlerinde Ay oğlak burcuna geçiyor ve bizi duyguların ötesine geçip dünya programını daha iyi anlamaya ihtiyaç duyduğumuz bir hafta başlangıcı bekliyor.

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Yazarın Diğer Yazıları
- Peri tozu attım zamana
- Kanatlarımı seviyorum
- Tarih yeniye açılan kapıdır
- Bir kepçe daldır kalbine, şifa niyetine
- Hesap kapanıyor
- Dökülen yapraklar baharın ışığıdır
- Dünya sınavım
- Hatırlama zamanı
- Göklerin sırları
- Duyguların ötesindeki şehir
- Sırrı bilmek
- "Hayaller kurardık biz yıllar önce"
- Kendini anlamak
- Karanlık sokakların aydınlığı
- Nereye gidiyoruz?
- Güç kazanmak için
- Değişimin matematiği
- Büyümek istemiyorum anne
- Cesaret ve onur
- Yol almak
- Adalet, Karanlık ve Aydınlık
- Kaplumbağanın kazandığı bir yarış
- Kalbine dokunmak yaşamın
- El ele kutlanır hayat
- Bilinçaltı okyanusu
- Karanlıktan aydınlanmaya
- Sorumluluğunu almak düşlerin
- Mülkün temeli olan adalet
- Kalan sağlar
- Kafada çakan şimşek
- Aklın yolu
- Özgürlüğün basamakları
- Yol seni çağırıyor
- Yıldızlar yeryüzene iniyor
- Dünyada olmak
- Masallarda buluşuruz
- Aklın kervanı
- Güneşi hatırlatan
- Kalbin bereketi
- Yolun sırrı
- Sevgi ve sadakat
- Yılanın dansı
- Gümüş anahtar, altın anahtar
- Yeni yollar yeni zamanlar
- Hayalleri kadar zengindir insan
- Eskiden yeniye
- Kader programı
- Kalbin yolu
- Ben seni seçtim
- Savaşlar ve barışlar
- Sapla samanı ayırmak
- Ruhların rehberi
- Kanat çırpmak
- Aşk ve sevgi
- Özgürlük ve canlılık
- Doğan günün sırrı
- Düşler gerçeklere yürürler
- Kutsal ateşi yakma
- Gücün sırrı
- Hayaller ve gerçekler
- Zamanın ruhu
- Ruhun derin sularına doğru
- Tanrının kalemi
- Yaşamın büyüten yokuşları
- Kadersel bir eşik
- Ruhun saf ışığı
- Geleceğin ruhu
- Bugünde atılan tohumlar
- Eskinin değeri yeniye açtırdığı kanatta saklıdır
- Hakikate uyanmak
- Büyük Dönüşüm
- Tanrının tartısı
- Kalbin zaferi
- Zamana karşı kazandığımız zafer
- Suç yok, suçlu yok
- Arınma zamanı
- Yarının şarkıları
- Özgürlük seçim hakkıdır
- İnsanın en büyük keşfi aşktır
- Çocuk yarındır
- Sessizliğin çığlığı
- Yenilenen döngüler
- Gökyüzü ve yeryüzü
- Zamanı aşan öz
- Yeni zamanın yeni yolcuları
- Bilgeliğin kalbine doğru
- Savaşçı uyanıyor
- Sorular ve cevaplar
- Derin sulardan geniş ufuklara
- Sırrın berrak ışığı
- Aklımız biraz "düzenbaz ve yalancı"
- Karanlıktan doğan ışık
- Bir ben var bende, benden içeri...
- Derin suların sessizliği
- Şarkı söylemek lazım
- Yol ve değişim
- Çözülme ve saflaşma
- Akıl ve idrak
- Yol açılıyor
- Yolculuk başlasın
- Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!
- Canlı olmak
- Fırtına sonrası doğan güneş
- Büyümenin sancısı
- Canlılık
- Yeni zamanın sırrıdır
- Ruh ve zaman
- Zamanın sırrı
- Ölüden diriye
- İçsel uyanış
- Asılı kalmak
- Savaşın anlamı
- Barışa doğru
- Yeni bir bilinç
- Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet
- Kalbin zaferi
- Kalpten akıla
- Söz büyüdür
- Yolun sırrı
- Yeninin doğumu
- Duygusal arınma
- Barışın yolu
- Baharın şarkısı
- Arınma ve yeniye hazırlık
- Büyük değişime hoşgeldiniz!
- Su akar, yatağını bulur!
- Ruhun diliyle konuşmak
- Yürümeye devam
- Biraz oyun zamanı
- İpleri ele almak
- Sevgiyi anlamak...
- Biraz esneyin!
- Yeni yılın ilk Dolunay’ı...
- Yeni yılın ilk haftası içimize dönmek isteyebiliriz!..
anneoluncaanladim.com'u ziyaret etmek için tıklayın
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE